Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van valaki aki igy jart?...

Van valaki aki igy jart? Dohanyzik a 12-eves lanyom! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2009. nov. 29. 19:09
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
91%
Lehet hogy csak divat,vagy kamaszkori lázadás,de sajnos ebből könnyen rászokás is lehet.Egy helybe elszívathatsz vele egy doboz cigit,így annyira megutálja h soha többet nem nyúl hozzá,ha ellehet vele beszélgetni értelmesen,akkor magyarázd el neki h milyen hatásai is vannak a dohányzásnak (ha az egészsége nem is érdekli még ilyen idős korban ,a külseje szempontjából közelítsd meg),vagy egy kemény kioktatást is alkalmazhatsz,gyerek függő h kinél mi válik be.Közeli családtagok közül cigizik valaki?
2009. nov. 29. 19:18
 2/52 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors valaszod.Mar a harc köztünk 2-honapja fojik.Beszeltünk vele kioktattuk,büntetest kapott,de semmi nem hasznal!!!Mit tegyünk?
2009. nov. 29. 19:25
 3/52 anonim ***** válasza:
84%

Sajnos, nálunk is ez volt... :-[

A lányom 13 éves kora óta cigizik, az osztálytársai kínálgatták, aztán szép lassan rászokott!

MINDENT megpróbáltunk, hogy megakadályozzuk, ráadásul sem én, sem a férjem (sőt senki a családban!) nem dohányzik, de semmit nem értünk el. :[

Immár 19 éves, de leszoktatni semmiféle módszerrel nem tudtuk, mert ő nem is akar leszokni!...

Próbálkoztunk a zsebpénz megvonással (akkor másoktól kért cigit, vagy a földről szedte fel)... Próbálkoztam elektromos cigivel, de ebben nincs nikotin, hát nem szívja!... Próbálkoztunk nyáron a bezárással, hogy ne juthasson cigihez, de ettől meg dührohamokat kapott!...

Most ott tartunk, hogy megveszem neki az 1mg-os cigit és naponta kap belőle 3 db-ot bizonyos időközönként...

De így is, ha teheti pénzt lop és megvesz 1 dobozzal, azt olyankor 1-2 óra alatt elszívja!!!... 8-o

Tehetetlenek vagyunk... 8-[[

2009. nov. 29. 19:27
 4/52 anonim ***** válasza:
100%
Első válaszoló vagyok.Őszintén kellene hogy beszéljen valakivel,ez lehet egy olyan ember a rokonságból akire felnéz,akivel megtudja beszélni a dolgait,de persze a szülők is lehetnek,a következőket kellene megtudni tőle: Miért szívta el az első szálat?Miért nem állt meg az elsőnél?Mi örömet okoz neki?Miért nem akarja abba hagyni?Képekkel alátámasztva,nyugodtan elmondanám neki még egyszer a cigi káros hatásait.Ha ezek után sem értek el eredményt,akkor se hagyjátok rá,nevelési tanácsadótól esetleg egy gyerekpszichológustól kérhetnétek segítséget.
2009. nov. 29. 19:41
 5/52 anonim ***** válasza:
81%

Unokahugom 11...jól hallod,11 éves korától...semmi nem hazsnál,7 éve pöfékel.Nem török felette pálcát mert én is,de csak ritkán és 17 éves koromtól.

Az,hogy ültő helyében 6 szál 10mg-osat elszívatsz vele a legjobb...de ha nem 6 legyen 10...öklendezni fog,fájni fog a feje,de megtanulja a leckét...de ővatosan azért nehogy vmi baj legyen:S

2009. nov. 29. 21:27
 6/52 anonim ***** válasza:
91%
Ültesd le, szívass el vele egymás után vagy 4-et, de erőset, megutálja!
2009. nov. 29. 22:06
 7/52 anonim ***** válasza:

Tessék utánajárni a következményeknek (tüdőszanatórium, ill. talán kiállítás is van pont ezzel a célzattal, bemutatva a dohányos tüdőt, stb) és szembesíteni velük.

Az utakon is kevesebb lenne a baleset, ha minden jogsis minden évben a kategóriáit érintő balesetek (pár esetének) képeit + a hozzá tartozó előzményeket köteles volna tanulmányozni, rávezetve az ok-okozat összefüggésekre.

Nem ijeszteni kell és a félelem homályát előszedni, hanem a világos, kész tényeket, érveket felsorakoztatni.

2009. nov. 30. 12:11
 8/52 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem egy 12 éves lánynak nem használ, ha a következményeit mutogatják neki. Otthon azt mondja jól van anyukám ez undorító, többet nem cigizek, aztán két hét múlva amikor újra megkínálják ugyanúgy rágyújt!

A legnagyobb baj, hogy az összes fiatal menőnek érzi... És elég ha egy éven belül kinőné ezt a korszakot, akkor már "függő" lesz... Nekem szinte az összes barátom dohányzik, és mindegyik 13 éves korában kezdte. Egyikőjük saját erőből letette fél évre, aztán csak úgy heccből megint elkezdte, tehát ha nagyon akarná bármelyik letehetné, egyszerűen csak könnyebb azt mondani, hogy "már függő vagyok"! A társai pedig csak cukkolják hogy miért nem gyújt már rá. Valaki erősebb egyéniség és ezt kibírja, valaki azt mondja inkább rágyújt csak hagyják már békén. Annak ellenére, hogy körülöttem mindenki dohányzott, fiatalabb koromban apu is, én egyetlen egyszer próbáltam ki és azóta sem hiányzik!

Bármit csinálsz nem lesz hatásos. Sajna egy másik barátnőm akkor tette le a cigit, amikor az édesapja 32 évnyi kemény dohányzás után tüdőrákban meghalt. Régen rossz ha csak ilyen dolgok ébresztik fel az embert :(

Szerintem annyit tudsz tenni, hogy megmondod neki, hogy nem akarod megérezni rajta, esetleg nem veszel neki új ruhát, mondván hogy a pénz a cigijére megy el... Egyezz meg vele, hogy amikor otthon van nem dohányozhat, úgy sem hogy ki megy az erkélyre vagy az udvarra... Így talán legalább kicsit csökken a napi adag arra, amikor a haverokkal van!

2009. nov. 30. 16:04
 9/52 anonim ***** válasza:
17%
Vegyél egy doboz simphoniat, ültesd le és mondd meg neki, hogy hajrá, lehet blázolni. Aki nagylány, az ehhez is legyen nagylány. Szivass el vele egy párat. Baja nem lesz tőle, max hányingere lesz.
2009. nov. 30. 16:46
 10/52 anonim ***** válasza:
100%
Én 13 voltam mikor cigizni kezdtem. Nem tudtak velem mit csinálni. Nem irigyellek, de nem tudom mit lehetne tenni. Nekem elvették, vettem másikat stb. Most, h a babám várom már nem dohányzom. :) Tudom ez nem segít, de már akkor ez volt, akkor mi van most...
2009. nov. 30. 22:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!