Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van valaki aki igy jart?...

Van valaki aki igy jart? Dohanyzik a 12-eves lanyom! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2009. nov. 29. 19:09
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:

Szeretnek tanacsot adni kedves kerdezo: a legjobb pelda amit hallottam tanitvanyaimtol: fiatal apuka(~30) megtudta hol cigarettazik a gyereke es meglatogatta a helyet tobbszor is. Majd fennhangon kiosztotta eleg alazo stilusban. Ez akkora megalaztatas volt gyereknek(mivel tobbiek elott kapta az aldast), hogy azota szunetben nem is hagyja el az iskolat ez a fiatal lany(14 evesen kezdte es 14 evesen abba is hagyta dohanyzast. most 17 eves).

Amugy az utobbi 10-15 evben tortent valami fiatalokkal(1987-88 utan szuletettek). Sokkal butabbnak, fogekonyabbak hulyesegre es sokkal gyerekesebbek. Egy mostani 18 eves lany ertelmi szinvonala/felnottsege megegyezik kb 10 evvel ezelotti 12 eves lanyeval(tisztelet a kivetelnek). (Ugyanez fiuk csak ugye ok kesobb is ernenek alapbol). Ehhez egy peldat tudnek mondani. Fiam BME elso eveskent(22 evesen, mert kulfoldon dolgozott elotte) reszt vett tobb eloadason(kozgaz) is es azt mondta nekem, hogy olyan erzese van oran, mintha ovodaban ulne. Es nem az oktatas szinvonala miatt, hanem a tobbi beszelgetos rohogcselos suhanc miatt, akiknek az jelenti a legnagyobb elvezetet, hogy oran mondhatjak felhangosan az '70 Hahota szintu poenokat, amin a tobbi ertelmileg csokkent, eppen nem viccmeselo tarsuk ugyanugy felhangosan nevet.

...Es ezek utan mit varhatnak el szulok a kozep/altalanos iskolaktol?..

En gyerekeim kozul nem cigarettazik egy sem. Abban sem vagyok biztos, hgoy egyaltalan kiprobaltak. Megertettek, hogy az a gimnaziumi 4 ev az semmit sem szamit a valo eletben, igy nem kovettek a csurhet(birkakat/etc) sem alkoholizalasban sem pedig ?drog? vagy cigaretta hasznalatban.

2009. dec. 5. 04:05
 22/52 anonim válasza:

Sokféle válsz érkezett már.

Az én véleményem az hogy a mai fiatalság több mint fele cigizik de attól még nem helyes.

Ha engem büntettek asz csak az ellenkezőjére csábított.

Nem verni kéne hanem mondjuk...korlátozni pl napi 1 szál.

2009. dec. 5. 10:29
 23/52 anonim válasza:
Szerintem a kamaszok csak azért sem hallgatnak a szüleikre hát ugye mit szólnak be -.-" tipikus tinédzser aki senkire sem hallgat a legjobb ha leülsz vele egy jó nagyot beszélgetni éreztesd vele h barátnőként tekinthet rád és kérdezz az osztálytársairól h esetleg ők is dohányoznak-e és ha azt mondja igen akkor a következő kérdés h azért dohányozik-e h ne tűnjön ki a többiek közül ha pedig azt mondja nem dohányoznak a többiek akkor kérdezz barátokról h kikkel szokott találkozgatni de ezeket a kérdéseket ne csak úgy egymásután nyomd fel neki hanem kedvesen megértően h lássa milyen együtt érző vagy. Szerintem neki jól esne ha nem csak támadnátok hanem felnőttként kezelnétek de ettől még természetesen nem felnőtt.És szerintem ne csak azt mondjátok h milyen káros az egészségre biztos h tisztában van már ezekkel a dolgokkal ne nyaggassátok folyton és szülők közül az beszéljen vele akivel a legjobb a kapcsolata akivel a titkait is megossza. 13/L
2009. dec. 5. 15:37
 24/52 anonim ***** válasza:
90%

Szia:(

sajnos én is 12 éves koromban szívtam el az elsőt.Jó bulinak tartottam. Ezután dolgok szépen jöttek egymás után, ellógtam otthonról, nem tanultam, piáltam, és 13 éves koromban el is vesztettem a szüzességemet. Szerencsére elköltöztünk, új környezetbe kerültem , nagyon szigorúra fogták a szüleim a gyeplőt.Sajnos erősen rászoktam a dohányzásra, nagy kínok között szoktam le, nehezen viseltem el a hiányát.Most 23 éves vagyok, és nagyon boldog vagyok, hogy kaptam egy új lehetőséget.

Tanácsot nagyon nehéz adni, hogy mit tegyél, mert nem járhatsz egész nap a nyomában , hogy ellenőrizd. Valószínűleg ő is rossz társaságba keveredhetett.

Ezektől az emberektől kéne eltiltanod, hogy ne tudjon velük érintkezni, még msn en se.

Sok sikert kívánok, bárhogy is döntessz!

2009. dec. 5. 22:21
 25/52 anonim válasza:
100%
ja sztem is a társaság. Én 7 évesen szívtam el az elsőt, a családomban senki nem cigizik szóval... Két barátnőmmel volt amikor az egyiknél voltunk otthon úgy hogy a szülei nem voltak otthon. Eleinte csak alkalmi dohányos voltam, bulik meg ilynek. Aztán másfél év folyamatos dohányzás követte, majd lebuktam. Én magam döntöttem úgy hogy új társaságot keresek és sikerült és leszoktam a cigiről kemény 2 hónapja és azóta rá sem gondoltam egyszer sem. Volt hogy megkínáltam és nem kértem. Ez a saját döntése amíg engem a szüleim hajszoltak hogy ne csináljam azért is csináltam hagyd rá eldönti ő maga.
2009. dec. 6. 00:11
 26/52 anonim ***** válasza:
48%
Én 14 éves vagyok, és van egy ismerősöm, aki 12 éves korától cigizik (most 16) és akkora, mint 12 éves korában volt!! Szóval a cigitől a növésban is meg lehet állni, ha ez jó indok a lánynak...
2009. dec. 6. 07:49
 27/52 anonim válasza:
16%

Szia... szerintem verd meg jól! Aztán add a szájába a cigit fordítva! Ítéld szobafogságra 18 éves koráig, és nézz rá minden nap megvetve.

Ha a dohányzást divatnak nézi, (már pedig annak) akkor meg is érdemi.

Annyit még hozzáfűznék, ha van dohányos a szűk családi körben, akkor a fentebb említettek nem érvényesek. Ha a gyermeket meg akarjuk óvni a káros szenvedélyektől, az a legkevesebb, hogy mi sem élünk azzal.

2009. dec. 6. 15:37
 28/52 anonim válasza:
54%

sok ismerősöm azt csinálta hogy vett egy csomó doboz cigit (erőset) és szívjad kislányom!:) azt addig amíg be nem hányt

meg ha még megvan az a video youtubon hogy 400 szál cigaretta! az se rossz

2009. dec. 6. 17:56
 29/52 anonim válasza:
A tiltás és a büntetés nem jó megoldás. Úgy csak mégjobban akarja csinálni!
2009. dec. 7. 20:48
 30/52 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én anno 14 éves voltam, amikor divatból elkezdtem cigizni. Szegény szüleim próbáltak szépen beszélni a fejemmel. Persze eredménytelen volt. Ismertem én a káros hatásokat is (ki nem). Ők veréssel, halálra cigiztetéssel nem próbálkoztak, de nem hiszem, hogy az hatott volna, sőt inkább ellenkezőleg. 21 évesen már nem tartottam annyira vonzónak a dohányzást és egy "jól sikerült buli" után leszoktam, saját elhatározásból. Most 28 éves vagyok, családom van :egy gyönyörű kislányom, férjem, egészségesek vagyunk. Kipróbáltam azt is és (sajnos azt kell mondjam) kellett a bagó is az életembe, buliztam, éltem a világba. DE Letettem, köszönöm ennyi volt, tuti nem szokok vissza rá. Szóval szerintem lehet beszélni vele, de vagy hallgat rád vagy nem. Ha akar úgy is kap valahonnan, max hazudik meg lop miatta. Persze nem lehet könnyű!
2009. dec. 9. 14:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!