Szerintetek ez mi? Azokat kerdeznem akik hasonlo cipoben jarnak. Lanyom 3 eves elmult es meg nem beszel. Jo alvo, jo evo kulonosebben nincsenek vele gondok, mindent megert amit mondunk neki. Nem hisztis, siros nem szokott orjongeni,
majdnem hasonló..
3 éves lesz a lányom de az elmúlt hónapban indult be a beszédfejlődése.
amig csecsemő volt állandóan mondtam neki mindent korán kezdtük a meseolvasást is és mégis.. most már szépen mondja a szavakat.
én is utánnaolvastam de majd mindenhol azt írták hogy ha egyáltalán nem beszél akkor a hallását kellene megvizsgálni mert sok kisbabánál hanyagul végzik a hallásvizsgálatot és sok baba egyáltalán nem hall mégis beírják hogy rendben.
szóval háziorvos gyerekorvost keress meg Ő ad beutalót az audiológiára .
Nekem fiam van és náluk később indul be a beszédfejlődés (elvileg) mint a lányoknál, de minket már nem egész 2.5 évesen küldtek volna tovább mivel megkésett beszédfejlődésűnek számít ha egy lány 2 éves egy fiú pedig 2.5 éves koráig nem használ érthető szavakat. Elkezdtük magán órákon logopédussal beindítani a beszédjét és szerencsére fél év alatt rengeteg szót összeszedett és végre ismételt utánam.
Előtte átestünk gyerekorvosi-védőnői-gyógypedagógusi- és hallásvizsgálaton hiszen nem természetes hogy egy 2.5 éves EGY SZÓT SE mond értelmeset vagy legalább olyat amit én mint szülő megértek. (mert ő nem mondott, csak Ö öö zött meg halandzsázott babanyelven)
Ráadásul míg nem beszélt legalább kicsit, addig nálunk oviba fel se vették.
Az óvónők nálatok hogy értik meg mit szeretne? nekik nem furcsa hogy nem beszél? A gyerekdokitoknak vagy védőnőtöknek se tűnik fel?
Első vagyok..Nem tudom,hogy a két nyelvűség zavarna e be ennyire,még az is lehet..A fiam 11 hónapos volt amikor mi kijöttünk ide Írországba.De akkor már mondta,hogy apa,mama,papa,igen,nem..Tény az is,hogy a két nyelvűség miatt nehezebben kezdett el mondatokban beszélni és sokáig keverte a nyelvet.
Hallásvizsgálatot javasolnék én is első lépésként,de csak a megnyugvás végett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!