Majdnem 3,5 éves kisfiú nagyon rosszul beszél. Vajon beszédhiba vagy ez még normális? Pl. Alul!
Pl: "Anya dádá Babu keze!"
Szerintem ennyi idősen már összefüggő mondatokat kellene, hogy mondjon, de legalábbis nem így kellene beszélnie! A lányom 4 lesz tavasszal, de már vagy 1 éve mondatokban beszél. Jó, nyilván nem mindig helyesen, de azért ha össze hasonlítom a két gyerek beszédét.. ég és föld..
Vagy ez még normális? Kicsit aggódom, mert a szülők nem veszik komolyan ezt a problémát..
A szomszéd kisfiú 3 évesen mondta ki az első szavait...de aztán behozta a lemaradást. Remélhetőleg ő is be fogja hozni :) Nem tudom, hogy jár-e már oviba, de az majd biztos javít a helyzeten idővel.
Én már 3 éves koromban nagyon nagy szókinccsel, összetett mondatokban beszéltem, aztán meg gimiben végig bukdácsoltam a matekot...eltérőek vagyunk, esélyes, hogy ez még a "normális" kategória. :)
Legalábbis szerintem.
Kap logopédiai fejlesztést?
Jár oviba, vagy valamilyen közösségbe?
Ha igen az óvónőktől, logopédusától érdeklődj,ők hogyan látják. Ha szerintük is le van maradva a beszédben kérvényezzetek komplex vizsgálatot. Ha ott kiderül akkor a megfelelő fejlesztést vagy beszédfejlesztő ovit javasolnak neki. Mi is így voltunk a gyermekemmel, már egy éve jár a beszédfejlesztő óvódába és rengeteget fejlődött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!