Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Majdnem 3,5 éves kisfiú...

Majdnem 3,5 éves kisfiú nagyon rosszul beszél. Vajon beszédhiba vagy ez még normális? Pl. Alul!

Figyelt kérdés

Pl: "Anya dádá Babu keze!"

Szerintem ennyi idősen már összefüggő mondatokat kellene, hogy mondjon, de legalábbis nem így kellene beszélnie! A lányom 4 lesz tavasszal, de már vagy 1 éve mondatokban beszél. Jó, nyilván nem mindig helyesen, de azért ha össze hasonlítom a két gyerek beszédét.. ég és föld..

Vagy ez még normális? Kicsit aggódom, mert a szülők nem veszik komolyan ezt a problémát..

2014. jan. 1. 17:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A szomszéd kisfiú 3 évesen mondta ki az első szavait...de aztán behozta a lemaradást. Remélhetőleg ő is be fogja hozni :) Nem tudom, hogy jár-e már oviba, de az majd biztos javít a helyzeten idővel.

Én már 3 éves koromban nagyon nagy szókinccsel, összetett mondatokban beszéltem, aztán meg gimiben végig bukdácsoltam a matekot...eltérőek vagyunk, esélyes, hogy ez még a "normális" kategória. :)

Legalábbis szerintem.

2014. jan. 4. 02:17
 12/13 anonim ***** válasza:

Kap logopédiai fejlesztést?

Jár oviba, vagy valamilyen közösségbe?

Ha igen az óvónőktől, logopédusától érdeklődj,ők hogyan látják. Ha szerintük is le van maradva a beszédben kérvényezzetek komplex vizsgálatot. Ha ott kiderül akkor a megfelelő fejlesztést vagy beszédfejlesztő ovit javasolnak neki. Mi is így voltunk a gyermekemmel, már egy éve jár a beszédfejlesztő óvódába és rengeteget fejlődött.

2014. máj. 29. 12:08
 13/13 anonim ***** válasza:
Ha ennyi idős akkor ovódában már biztos kiszűrték,remélhetőleg.A beszéde biztos hogy hibás,az én fiam is három éves kora után kezdett el beszélni,és sajnos megkésett beszédet állapítottak meg nála.Most lesz tíz,és mondhatom hogy semmiben nem különbözik a vele egykorúaktől a beszéde,de ehhez kellett az hogy 3 éves kora óta fejlesztést kapott,mind oviban mind tőlünk.sajnos az iskolában már nagyon alacsony a fejlesztés szintje,mondhatni lókakit sem ér,nem is nevezném fejlesztésnek...
2015. júl. 24. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!