Normális az, hogy a 3,5 éves gyerekeim, este csak nagy veszekedés, kínlódás után alszanak el? Mi lesz ennek a későbbi következménye?
Tényleg nem írtad, alszanak-e délután, mikor fekszenek le este...
És mióta tart? Most a melegben nálunk is nehezen alszanak el.
Szia!
Nekem ketten csinálják ezt :)
5 éves a Lányom és 3 éves a Fiam.
Pisi, inni, éhes, mesét ő olvasna, de én olvasok, de valamikor 3 mondat után abbahagyom, mert nem figyelnek. Énekelnek, akkor megint inni és ez így megy!
Hát én sokszor sajnos megemelem a hangom, de nincs mit tenni, amikor még 10 után is kitalálnak valamit, csak, hogy ne kelljen aludni :(.
Ma délután nem aludtak, így várom, hogy este remélem könnyebb lesz az altatás!
Üdv két gyermekes Anyuka
:)
Én ma du. adtam fel, egytől fél 3-ig könyörögtem, aztán ott hagytam őket és azóta is alszanak. Előre félek az estétől.:)
na hát ha 3-5 ig alszanak délután akkor mondjuk nem is értem miért csodálkozol, ha 8kor nem fáradtak. nem 3 hónapos csecsemők, hogy 3 órás ébrenlét után kidőljenek.
mondjuk ilyen esetben nem is értem a kiborulást, nyilván ha ennyire későn aludna a gyerekem délután, akkor meg se próbálnám 10 előtt letenni
Már vártam a kötekedést! Valóban pedagógus vagyok, és tisztában vagyok a gyerekek életkori sajátosságaival, sőt még a nevelési módszerekkel is. Persze tudjuk, hogy amit a könyvben leírnak az valójában nem mindig úgy működik. Nem a probléma diagnosztizálása nem tiszta, hanem a megoldás keresése. Próbáltam többféleképpen, játékosan, szépen, türelmesen, türelmetlenül. Csak kíváncsi voltam, kinek van vmi ötlete ami hatásos ilyen korúaknál.
A délutáni alvás sose szokott elhúzódni, egyedül tegnap aludtak el később. Ált 1-fél 3-ig alszanak,d e mint mondom igényük is van rá, meg ez 3 évesen még alapvető szükséglet, része az idegrendszeri fejlődésnek. ( fejlődéslélektan kollokvium 7. sz tétel: testi-és mozgásfejlődés óvodáskorban...)
Mindegy is nem magyarázkodom, mindenki azt hisz amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!