Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Egy elrontott gyereket "ki...

Egy elrontott gyereket "ki lehet még javitani"?

Figyelt kérdés
23éves nő vagyok.a nagyobbik fiam 17évesen szültem szoval még gyerekként.öt nagyon rosszul neevltem mem törödtem vele szinte sosem játszottunk, mindenért megvertem és leorditottam, egyszer meg is rugdostam.ez megy a mai napig 5éve, már nagyon megbántam,talán most nött be a fejem.gondolom sulyos lelki sérüléseket szenvedett.hogyan tudom ezt jovátenni?van egy kicsi másfél éves, ö vele sem foglalkoztam, de öt nem bántottam és nem is szeretném.hogyan törhetnék ki ebböl az ördögi körböl? pszihologushoz nem tudok menni nincs akörnyéken, meg nem is szeretnék.önfegyelemmel probálom visszafogni magam.szeretném ha a gyermekeimnek normális élete lenne, egészséges lelkük.aki volt hasonlo helyzetben vagy tud segiteni kérem irjon! Aki csak becsmérelni akar az ne taposson még eggyet a lelkembe.bár tudom hogy megérdemelném, de most nem emiatt fordultam önökhöz.köszönöm.
2009. nov. 20. 13:11
1 2 3 4 5 6
 1/56 A kérdező kommentje:
ja és a nagy már nagyon fél tölem, bizalmatlan velem.annyira szeretném jovátenni, remélem nem késö??
2009. nov. 20. 13:18
 2/56 anonim ***** válasza:
81%

A kérdés inkább az, hogy egy elrontott felnőttet ki lehet-e még javítani?

Igen nehéz indulatok nélkül válaszolni... ne rúgjunk beléd, azt kéred, nyilván az a gyermek sem kérte, hogy belé rúgj. Inkább verd a fejed a falba, vagy menj levegőre, sírj egy nagyot, de gyereket így bántalmazni... szégyelld magad. Nevelési célzattal a fenekére ütni megint más kérdés, de könyörgöm, mi oka volt annak, hogy rugdostad?

Ha úgy érzed benőtt a fejed lágya, akkor igenis légy türelmes és megértő a kicsikhez, nem ők kérték, hogy megszülethessenek, csak rád számíthattak volna. Sok-sok szeretet és semmi verés!!!

2009. nov. 20. 13:18
 3/56 anonim ***** válasza:
88%

Mostantól???

Hát szerintem sok sok szeretettel, tőrödéssel, odafigyeléssel.

Én ha ilyet tettem volna, és most szeretném helyrehozni, akkor biztos nem létezne senki, és semmi, csak a 2 gyerek. Velük lennék, próbálnám velük feledtetni, hogy mit tettem.

Szerinem mást nem tehetsz. Nagyon szeresd őket, kérlek, feledtesd el velük a bántalmazásokat, ne féljenek tőled, könyörgöm.

Szegénykék...a pici kis lelkük.

Te vagy az anyjuk, az istenit!

Bántani, rugdosni őket???? Ááá...

Szerintem sokat kell tenned, hogy benned is helyreálljon minden.

Nagyon sok szeretetet adj nekik, talán helyreállítható.

Minden jót!

2009. nov. 20. 13:21
 4/56 anonim ***** válasza:
85%

13:21-es vagyok

Az első válaszolónak igaza van. Indulat van bennem is! Nem is kicsi.

Én mikor rácsapok az 1 éves kislányom kezére, már akkor "szégyellem" magam. És csak akkor nyugszom meg, amikor a pici rámmosolyog, és tudom azt, hogy nevelési célzattal tettem.

2009. nov. 20. 13:24
 5/56 anonim ***** válasza:
76%

Van párod? Ő ebből mit látott? Közbelépett, amikor verted a gyereket? Környezet ebből mit látott?

Rendszeres verések?! Gyámügy...???

Húú..rengeteg kérdésem lenne..

2009. nov. 20. 13:26
 6/56 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a normális válaszokat.megteszek minden tölem telhetöt.Nem tudom hog ylehetek ilyen velejéig romlott ember, pedig semmi olyan nem történt a gyerekkorom ban amik ezeket kiválthatják.bár apa nélkül nöttem fel és a bátyám molesztált, de enm hiszem hogy ezeknek lenne köze.Egyszerüen nem tudok szeretni.de a kicsikéimet nem akarom kitanni semmi rossznak.
2009. nov. 20. 13:26
 7/56 A kérdező kommentje:
ő ebböl semmit nem látott sokat dolgozik nincs otthon.rettenetesen szégyellem magam de muszály valahonnan támogatást segitséget kérnem.
2009. nov. 20. 13:27
 8/56 A kérdező kommentje:
talán ez egy lépés afelé hogy ide irtam hogy változzon a helyzet.
2009. nov. 20. 13:28
 9/56 anonim ***** válasza:
87%

13:21-es vagyok

Azt még megakartam kérdezni, hogy mondtad valaha a gyerekeknek, hogy szereted őket?

Figyelj!

Az 5 éves már elég nagy ahoz, hogy beszélgess vele.

Ültesd le magaddal szembe és mond el neki, hogy sajnálod, hogy bántottad, és hogy mától másképp lesz minden. Szerezd vissza a bizalmat. Puszilgasd meg őt!

Simogasd meg! Csináljatok valami programot együtt, ahol önfeledten tudtok együtt játszani, nevetni.

2009. nov. 20. 13:33
 10/56 anonim ***** válasza:
100%

OFF

Látjátok ez lesz a jaj 15-16-17 évesen teherbe estem, mit tegyek című kérdésekre adott, nehogy megöld, elvetesd te gyilkos, szüld meg mindenképpen, majd belejössz, megszereted stb válaszokból...

ON

Bocsi, semmiképpen nem a kérdezőt akarom megbántani evvel!

2009. nov. 20. 13:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!