Lestudom szoktatnni a lányomat a kopogásról ha néha ráverek a kis kezére?
Nem tudom ez milyen betegseg...
Szerintem ha egyszer leszokott most is megunja majd...
Nem lehet ot bevonni masokba? Mirol szol ez a betegseg?
A masok alatt azt ertem hogy kekszet suttetni vele kulonbozo formajuakat... Vagy ugroverseny vagy barmi? Ami kicsit hasznosabban veszi ki az energiajat?
Szia! 2 vagyok!
Bhrg-hez hordom fiam mert 3 evesen keptelen volt beszelni...
Aztan azota dumagep, bar nekunk allitolag fejlodesi eretlenseg meg visszamaradt csecsemoreflex az oka...
Juniusban kezdtunk akkor jo indulattal mondott 50 szot..
Mostmar mondatot kepez...
Most már utánaolvastam ennek a corpus callosum hiánynak, és könnyen lehetséges, hogy nálunk is fennáll (mivel 4 oldalkamrából 3 volt tágult, ami a leírások szerint a hiány indirekt jele). Mondjuk az én gyermekem autista.
Úgyhogy némiképp hasonló cipőben járva feltenném a kérdést: miért kéne leszoktatni? Csak mert zavar? Simán lehet, hogy neki ez KELL az ingerek feldolgozásához. Az én lányomnak jelenleg hatféle különböző repetitív mozgása van, és eszem ágában nincs leszoktatni, mert ha arra kellene koncentrálnia, hogy az ösztönös mozgásait visszafogja, akkor másra nem tudna koncentrálni, pl. a saját fejlődésére. És tapasztalatról írom, hogy ha elhagy egy fura szokást, akkor lesz helyette három másik. Szóval a tanácsom: nem foglalkozz vele, hagyd, hadd csinálja! Neki erre valamiért szüksége van. Veréssel meg pláne ne próbáld leszoktatni! Majd (sok év múlva) megszűnnek ezek az idegesítő szokások. De addig még lesz százféle! És talán, könnyen lehet, hogy pont azért kezdett el játékokkal játszani, mert a kopogtatással felfedezett valami olyasmit, ami ezt lehetővé teszi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!