Nem tudom mit kéne tennem? Több mi lent
Komoly gondok vannak a középső fiammal. 3 gyerekem van 10,7,4 évesek. A 10 és 4 éveseknél semmi gond nincs.
A 7 éves viszont.... az oviban már észrevettem hogy bajok vannak vele. Jeleztem az óvónők fele, ők azt mondták majd kinövi, kicsi még nincs vele baj. Engem nem hagyott nyugodni, az apja ellenkezése ellenére elvittem kivizsgaltatni miután a suliban is minden héten panaszkodtak rá a tanárok és a szülők. Adhd és hiperaktív figyelemzavar. Kapott gyógyszert ami nem segített sajnos. Hordtam fejlesztésekre, a suliban is kapott. Mindenhovà elvittem amit mondtak. De a helyzet csak romlik. Még az oviban volt 3 kisfiú akit rajta kaptak hogy egymás kukacát nézegették, fogdosták. Akkor azt mondták ez az élet korukban normális hiszen kíváncsiak. Akkor ez ennyiben is maradt. Most 2 évvel később a suliban is volt panasz, hogy megint mutogatta a kis micsodájàt. Erre rá egy hónapra most egy családi barátunk elvitte a két nagyobb gyereket magához. Neki is van egy 8 éves fia aki nagyon szereti a középső gyerekem, évek óta barátok. És mikor az apuka nem figyelt állítólag megpuszilta a gyerekem a másik gyerek fenekét. Más nem történt de mikor rájuk talált be voltak bújva a szekrénybe és ott térdelt a másik kisfiú előtt.... nyilván én meg mindannyian kiborultunk, azonnal haza is hoztam a srácokat. A nagy szomorú mert ő jól érezte magát, a középső (akivel a gond van) meg úgy csinál mintha mi sem történt volna. Olyan mintha egyszerűen nem értené. Sokszor szemtelen, pusztít, hisztizik, makacs, dacol velem, dacol az egész világgal. A tanárok hetente írnak be neki, szóltak hogy gond van de már nem tudok mit csinálni. Egyedül nevelem őket egy ideje, az apjuk próbált beszélni vele de egyik fülén be a másikon ki. Az elmúlt 2 évben mióta gondok vannak, nálam sorra jönnek elő eü gondok, tünetek. Kórházban kötöttem ki legutóbb. Akkor kivizsgáltak megint és a dokik közös konzíliumot tartottak. Nincs semmi fizikai bajom. Lelkileg és idegileg kezdek tönkre menni ebben az egész helyzetben. Mostanra a két testvére sem akar vele játszani, és én sem tudok már mit kezdeni vele. Az apuka nem akarja magához venni mert magát sem tudja fenntartani egyedül szinte.
Egyszerűen már kezd kihatni az én egészségemre és a másik két gyerekemre is hogy a középső extrém problémás. Soha nem gondoltam hogy ide jutok de már néha azon gondolkodom hogy intézetbe adom. Szeretem őt, de szeretem a másik kettőt is, akiknek szintén néznem kell az érdekeit és magamat is szeeetem. Vagyis az életemet. Konkrétan nem akarok idő előtt megd*gleni emiatt a helyzet miatt.
Köszönöm ha elolvastad! Nem konkrét kérdésem volt csak jól esett kiírni és hátha valaki tudna valami jó tanácsot adni, mert egyszerűen már nem bírjuk vele tovább 😭😓
Nekünk is van egy elég nehezen kezelhető gyermekünk,de amíg a normális közegben tud járni eszünk ágában sincs diagnózisèrt rohangálni még ha nehezen is tudjuk itthon kezelni.
Jobb tanácsot nem tudok mondani,hogy örülj neki amíg a normális közegben járhat és ha a tanárok nem akarják kirakni.
Honnan tudod hogy mennyire bànnàd meg később?
És szerinted intézetbe mit tanulna?Meg olyan iskolàba ahol szellemileg nem èp gyerekek vannak ?
A normális közeg fogja őt húzni meg,hogy te sokat foglalkozol vele amit nem kétlek)
Ha ilyen helyre rakod, akkor se lennél nyugodtabb hiába nem lenne ott.
1-es voltunk már többször több szakembernèl is, de mindegyik azt mondta hogy az értelmével semmi gond, sőt kifejezetten okos gyerek az adhd az egyetlen amiben mind egyetértett.
A viselkedési zavart meg kezelni kell, és szerintük az higy sokat foglalkozom és beszélgetek vele elég. Sajnos ahogy a példa is mutatja, nem elég de nem tudok már tovább menni. Az anyagi forrásaim nem végtelennek, havi 70 a két alkalom így is alig bírom már 😭
3-as csak itt az a gond, hogy ebben a közegben ki fogják utálni maguk közül az emberek lassan. Folyamatosan gond van vele mind a gyerekek mond a tanárok részéről.
Szeretem a gyerekem de az egyik tesoja is ide jár, és a kisebb is ide fog 2 év múlva. Nem akarom hogy egy kalap alá vegyék őket vele, mert már a nagyot így is lehúzzák miatta néha. Ez is az egyik oka hogy a két gyerek nincs igazán jó testvéri viszonyban. (Másik iskola nem opció, ugyanis nincs a faluban másik, egyedül nem szállhat buszra én meg nem tudom elvinni mert reggel 5kor indulok dolgozni miután óvodába leadtam a legkisebbet. Apuka nem segít úgyhogy ő sem opció. Ezt csak a hasonló kommentek megelőzésére írtam le)
Nekem csak "csendes adhd-s" lányom van, tehát a magatartással nincsenek gondok, csak a figyelemmel.
Nem vagyok gyógyszer párti, csak ha tényleg annyira rossz a magatartása.
Én biztosan vissza mennék vele a pszichiátriára, másik gyógyszert kérnék.
Rendszeresen járnék vele pszichológushoz. Keresnék valamilyen sportot neki, amiben le tudja mozogni magát, fegyelmet tanul.
Eleve középső gyermek, akikkel mindig nehezebb..
Otthon pedig több közös program.
Egy adhd-s gyereknek állandó rendszer/napirend kell. Kevesebb inger.
Valszeg az apja molesztálja.
Nézd a sztorit, voltak bajok oviban, fütyis, de meleg részen dolgok, amikre férfiak extra kényesek(nem lányoknak mutogatta, mint ahogy szokták) és fogdosás is volt benne. Anyuka elvitte volna kivizsgáltatni, apuka ellenkezett. Melyik jó érzésű felnőtt ember ne akarná kideríteni, miért fogdossa az ovis fia mások fütyijét?
Aztán a térdelős és fenékpuszi is..
Külön, egyedül élő apuka.
Szerintem viselkedésgondjai vannak.
A másik két gyerek is fiú, vagy csak a legkisebb(akit még nem tudott molesztálni az apja?)
Jóesetben csak meleg és adhds, rossz esetben molesztálva van. Ha "csak" meleg és adhds, akkor vagy van a közelében valaki, akitől ezt ellesi, vagy éppen rá van engedve tabletre, telefonra korlátlanul, és jött pár felugró ablak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!