Mit kellene tennem hogy megkedveljen a nevelt gyermekem?
(30 feletti férfi vagyok) Új kapcsolatba léptem két hónapja, s a hét éves fiú gyerek egyszerűen borzalmasan viselkedik. Szabotálja nyíltan a kapcsolatunkat, nyilvános helyen olyanokat mond rám kiabálva, hogy köcsög, hülye, és sorolhatnám. Az édesanyját erőből megrúgja, kővel dobál, a boltban szó szerint garázdálkodik. Én türelmes ember vagyok, fát vághatnak a hátamon, de semmi hatása, a legnagyobb kedvességem ellenére is rendíthetetlenül ostromol, folyamatosan és csak az éjszaka alváskor nem támad. Már fogy a türelmem, pedig nagyon szeretjük egymást a kedvesemmel. Az exe a gyereket láthatja, soha nem tiltjuk, nem beszélünk róla rosszat, de az ex uszítja a gyereket eléggé egyértelműen. Mikor tőle jön haza, a viselkedése ha lehet még szörnyűbb. A pszichológus ütődött akihez elvittük, mert azt mondja, ez így a jó. De hát nem jó, és ez rövid távon is felőröl, de nem rövid távban tervezem a kapcsolatunkat.
Előre is köszönöm a választ!
Ne legyél vele TÚL kedves! Nem azt mondom, hogy legyel te a gonosz mostoha, csak ne legyél snnyira " jófej" mert azt fogja levenni, hogy csak nyalizni akarsz neki és egyáltalán nem érdekel téged.... beszélj az anyukájával, mond el, hogy nagyon szereted őt és a gyereket is szretnéd megismerni, de így nem megy. Szóljon rá ha rossszul viselkeik, de ne miattad legyen megbüntetve, hanem, mert megrúgta az anyukáját, csúnxát mondot...
Egy 7 éves gyerek már elég értelmes. Bezélgess vele! Mond el neki is, hogy szeteted az anxukáját és szeretnél vele is összebarátkozni, nem az anyukája miatt hanem, mert alapból rendes gyerek, szeretned megismerni őt.... a legfontosab az, hogy határozottan mond el neki, hogy nem akarsz az apukája lenni, mert neki már van egy és szeretik egymást. Itt az a legnagyobb gond, hogy a kisfiú úgy érzi, hogy te most az apukája helyébe akarsz, fogsz lépni. Ha ezt megbeszéltétek, kérd meg az anyukáját, hogy had vidd el valahova a gyereket, hogy összebarátkozatok, nem kell kitudja hová vinni, elég focizni is v nem tudom, hogy mit szeret. X- boxozatok, focizatok, biciklizetek, de ne vidd túlzásba és ne játszd meg magad, hogy milyen kedves vagy! Légy önmagad, de figyelj a kisfiúra is! :-)
Nagyon drukkolok neked! Sok sikert! :-)
A türelem az itt önmagában kevés. Én azt gondolom, a gyereknél hiányoznak a viselkedési alapok, de az ex (az apja) felhasználja ellenünk.
Köszönöm szépen a válaszokat, s megpróbálok maximális nyugalommal lenni iránta. Nehéz, de akkor ezt teszem. S meglátom a következő két hónap alatt enyhül-e.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a jó szándékú segítséget. :)
A gyerek előtt ki ne ejtsd a szádon, hogy az apja uszítja. Az csak olaj a tűzre.
Itt vagyunk mi hárman, ezek a szabályaink, kész.
Ha ő jönne apával, akkor elmondod, hogy a nagyiéknál is, a suliban is, apánál is és nálunk is lehetnek egy kicsit különbözőek a szabályok, de mindig a helyi szerint viselkedünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!