Mit tennél vagy hogy viszonyulnál ezt követően a gyerekedhez?
Kint vagy a konyhában, készíted a vacsoráját, hallod, hogy csicsereg. (Ugye a csend vagy a nagy csatazaj szokott vészjósló lenni). Közben ő az ÖSSZES játékot kihajigálta az ablakon. Köztük rengeteg szép plüss, illetve drága / ajándékba kapott beszélő, fejlesztő, klassz játékok. Kidobálta ugyanígy a kivasalt összehajtogatott ruhákat is.
Mire kimentem az utcára, a cigányok elhordtak mindent, plusz valaki rám hívta a rendőröket...
3 éves egyébként. Értelmes gyereknek gondoltam, de egy világ dőlt össze bennem. Olyanokat nem kell leírni, hogy miért nem vittem magammal a konyhába meg miért nem zártam be az ablakot... Azért, mert álmomban sem gondoltam volna, hogy ekkora baromságot meg fog lépni. Főleg, hogy tudta / tudja, hogy ami kimegy, azt többé nem látjuk viszont, mert ilyen a környék, és két labdája már áldozatul esett. Tudom, hogy én is hibás vagyok, hogy ez lett a vége, de egyszerűen még mindig nem térek magamhoz a történtek után. A szívem szakad meg azért a sok szép játékért, egyrészt, hogy milyen alakokhoz kerültek, meg hogy a saját kölkömben ekkorát csalódjak :(.
Nézd, honnan tudta volna, hoy nem szabad? Gondolom nem ugy hagytad ott, hogy Katikam, n dobj ám ki semmit az ablakon! Nem értem mi ebben a csalódás.... 3 eves. Inkább magadban keresd a hibát.
A megoldás legkozelebb csukott ablak es 10 percenként megnézni, hogy mit csinál.
Egy három évesre 5, de minimum 10 percenként szerintem rá kell még nézni. Egyébként nekem is dobott már ki az ablakon (emelet) játékot 2 és fél évesen, utána a sarokban sírdogálhatott (vagyis üvölthetett, mert megijedt attól, hogy mérges lettem), aztán lenyugodott, szépen bocsánatot kért és megígérte, hogy többet nem dob ki semmit az ablakon (mert mondtam neki, hogy ezen feltételekkel jöhet ki a sarokból). Aztán jól megölelgettük egymást. Elmeséltem azt is, milyen veszélyes, ha az autók közé megy egy játék vagy ha valakinek a fejére esik.
Egy darabig az angol Humpty-Dumpty dalt is néztük (véletlenül választott bele a youtube-on), amiben a tojásember leesik és összetörik. Nagyon sajnálta a tojásembert, nekem meg jó alkalom volt arra, hogy újra ismételjük az ablakos sztori tanulságait, plusz felemlegetni azt is, hogy ő se másszon ki. Biztos átment az üzenet, mert azóta ha mesében ilyet lát (pl. Lolka és Bolka előszeretettel az ablakon mászik ki), mindig mondja, hogy az butaság, veszélyes, nem szabad. De még így sem hagynám rálátás nélkül magára sokáig a legbiztonságosabb szobában sem, mert nagyon kreatív.
Bennem az merült fel legelőször a történet olvasása után, hogy vajon őszintén mennyi idő telt el, amíg nem néztél rá? ŐSZINTÉN.
Kidobálni egy csomó játékot valami rácsos ablakon az biztosan nem 10-15 perc volt, ha az összes játékot eltüntette.
Nekem is épp 3 éves a kisfiam- eszembe nem jutna nem ránézni max. 5 percenként, hogy mit csinál, ha épp incs látótávolságban- vagy kérdezgetni, beszélni hozzá, mondókázni vagy várni, hogy mesélje, hogy mit csinál stb.
Nem is nagyon van olyan konyhai dolog, ahol nem lehet egy kis szünetet tartani 5 percenként.
Nem szeretnék ítélkezni, csak arra kérni téged, hogy gondold át, hogyan tudnál esetleg jobban figyelni a kisfiadra.
Iszonyú sok idő lehetett ez az ő kis fejével, míg unatkozott, elkezdett dobálni először egy, majd két játékot, végül az egészet kihajigálta.
Ez talán egy felhívás is lehet arra: anya figyeljél már rám!
Tölts vele több időt és ne bütesd olyan dologért, amelyért magadat sem bünteted!
Szép napot.
és mi volt a Rendőrökkel?????? :D
vagy ők hívták fel a figyelmedet, hogy valamik repülnek kifelé, de már mindegy, mert a cigányok úgyis elhordták?
mennyi ideig dobálta, hogy rendőrt hívtak rátok és kik hívhatták?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!