Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kifejtené valaki hogy pontosan...

Kifejtené valaki hogy pontosan mit jelent ha valaki azt mondja" Babanyelven" beszélsz a gyerekedhez?

Figyelt kérdés
2011. dec. 2. 13:34
 1/6 anonim ***** válasza:

étel = hami

fürdés = pancsi

kutya = vauvau

ital = iszi

stb

2011. dec. 2. 13:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Gagyogsz, értelmetlen vagy kitekert szavakat használsz, aminek semmi értelme, mert a gyerek ezeket megtanulja, utána meg le kell róla szoktatni, vagy hülyének nézik késöbb miatta. PL. paci, coca, stb. illetve mikor tejcsit kap, uzsizik, fürcsizik, stb.

Ha normálisan akarid a gyereket nevelni, akkor beszélj vele normális szavakkal, ne selypits neki - igy is ugyanúgy megrérti, söt sokkal könnyebben és szebben fog beszélni.

2011. dec. 2. 13:41
 3/6 anonim ***** válasza:

A babanyelv nekem gagyogás elsősorban.

Mondjuk "ugyurigugyuri, pömpömpöm, bugyuli-mugyuli" és közben egy csücsörítős szájat képzelek el hozzá, és egy vékonyabb, magas hanglejtést.

Én így képzelem. :)

Nálunk mindenki értelmesen beszélt a gyerekhez, max. kicsit magasabb hangon, mert a babák eléggé szeretik a magasabb (főleg női) hangokat.

2011. dec. 2. 13:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Gigigi gagagú, gágágágú és ághíííí.

Nálunk ezt jelenti, ha játszunk és úgy 'beszélgetünk'.

Én minden mást 'értelmesen', ahogy a felnőttek beszélnek úgy mondok. Pl. Gyere mennyünk vacsorázni. Miközben eszik, akkor pedig: Egyél szépen, ügyes vagy.

2011. dec. 2. 13:46
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én nem használok értelmetlen szavakat, úgy beszélek vele mint ahogy írták is, hogy menjünk vacsorázni, aztán megyünk fürödni stb. Csak anyósomtól azt kaptam, hogy én babanyelven beszélek vele.
2011. dec. 2. 13:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát nekem a babanyelv nem azt jelenti, amiket eddig írtak. Nekem a babanyelv = halandzsa beszéd. Amikor a baba még nem tudja, h a betűk sorrendjének fontossága van. És nem a gügyögés-gagyogásra gondolok, hanem amikor úgy hangzik, mintha valami idegen nyelven már értelmesen, mondatokban tudna beszélni, csak mi nem értjük. És ez minden babánál ugyanúgy hangzik, bárhol is él.

Amikor olyanokat mond már, h "iszi", "vacsi", "kuta" stb., akkor az már nem babanyelv, hanem az anyanyelve, csak még nem tisztán ejti a szavakat.

2011. dec. 2. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!