Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek ha a lányom ne...

Mit tegyek ha a lányom ne eszi meg a rendes ételt?

Figyelt kérdés
Kislányom 3 és fél éves elmult.Nemrégiben azt vettem észre a lányomnál hogy amiket mi ettünk abba ö is belekostól és meg is eszi.De most valamiért nem hajlandó megenni azókat az ételeket amiket mi hiába fözök neki külön tökfözeléket is azt se eszi meg és nem tudom miért és ugy tesz mint ha undorodna töle vagy mi mert folyamtosan öklendezik töle.A tejbrizt meg a lekváros kenyeret simán bevágja mit tegyek?
2013. szept. 11. 08:12
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Amit letesezk elé egy fajta ételt pl tök fözeléák vagy krumlifözelék ellöki magától hogy az neki nem kell,viszont ha letesezk elé egy kis tányérba tejbegrizt azt rögtön megeszi
2013. szept. 12. 10:53
 32/37 anonim ***** válasza:

És mi történik, ha nem teszed le elé a tejbegrízt? Kipróbáltad már?

Nem veszekszel vele, nem erőszakoskodsz, hanem kedvesen és higgadtan annyit mondasz, hogy "ezt főztem, jó étvágyat", ő eltolja, te pedig nem teszel elé mást. Ilyenkor mi történik?

2013. szept. 12. 10:56
 33/37 A kérdező kommentje:
ha nem adok neki tejbgrizt csak azt amit föztem tesezm azt túrós tésztát akkor feláll és felmászik az ágyra hisztizik egy sort abba hagya és elkezd játszani mint ha mi sem történt volna
2013. szept. 12. 12:27
 34/37 anonim ***** válasza:
Akkor hagyd rá, lemegy a hiszti, hagy játszon, ne veszekedj vele, ne akard meggyőzni stb. Majd ha éhes lesz, akkor oda fog menni hozzás és szól hogy éhes, mondd meg neki, hogy ott az asztalon az étel.
2013. szept. 12. 17:25
 35/37 anonim ***** válasza:
100%

Hát, az én lányom már a szagától is undorodik. Most már iskolás, ott megeszik olyan ételt is, ami nem annyira ízlik neki, de az ételek többségétől még mindig undorodik. Már állag alapján. És ő tényleg kihányja, ha nem ízlik neki...

(Vadaskertben szag- és íz túlérzékenységet is megállapítottak nála a teszteken, azért is nem erőltetem.)

Vendégségben egy szalvétával megyek utána mindenhova, hogy abba fogjam fel, amit megkóstol és kiköp, vagy kiöklendezik.

És nálunk nem válna be az, hogy akkor nem kap mást... mert akkor nem eszik egyáltalán, vagy ha igen, akkor kihányja. Szóval én nem erőltetném...

2013. szept. 12. 18:07
 36/37 anonim ***** válasza:
Ne tedd elé utána a kedvencét. vagy 2 félét csinálj,de ne a kedvencet,és hagyd hogy válasszon,igy nem azt érzi hogy a te akaratod érvényesül csak,de nem is az övé fog,hogy megkapná a tejbegrizt.tudja hogy igy irányithat,főleg hogy utána hiszti van,késöbb igy mi lesz?lehet hogy a sok édes dolog mint lekváros kenyér és tejbegriz,nem is kiván mást,telitödve is van vele a gyomra,stb.Én azt az elvet vallom hogy tele tál étel mellett még egy gyerek se halt éhen.Bja nem lesz ha pár napig nem kapja meg a kedvencét,max a köv. étkezésre éhesebb lesz.vagy az azt követőre....
2013. szept. 20. 11:42
 37/37 anonim válasza:

Rá kell vezetni, hogy eszik, nem eszik, nem kap mást. Úgyis meg fog éhezni előbb-utóbb és kénytelen lesz abból enni, amiből alapjáraton nem akar.

Ha nem ízlik neki a tökfőzelék és nem eszi meg, ezért inkább kap valami olyat, amit megeszik, akkor el is lett rontva a nevelés és nem csak kajával fogja ezt eljátszani. Például nem kap Happy Meal menüt, csak sajtburgert és ezért az egész Mc Donalds étteremben hisztizni fog, ameddig nem kapja meg azt, amit akar. Hiszed vagy sem, mindent az elején lehet igazán elrontani és következetesnek kell lenni.

Legyen az, hogy ha megeszi a tökfőzeléket, kap desszertet, ha nem, akkor semmit. Persze ne áruld el neki, hogy lesz desszert a tökfőzelék után, mert akkor nem a főzelék, hanem a desszert lesz a fejében. Megeszi, dicsérd meg, és aztán add oda neki a desszertet.

2013. szept. 21. 17:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!