Mit tegyek ha a lányom ne eszi meg a rendes ételt?
És mi történik, ha nem teszed le elé a tejbegrízt? Kipróbáltad már?
Nem veszekszel vele, nem erőszakoskodsz, hanem kedvesen és higgadtan annyit mondasz, hogy "ezt főztem, jó étvágyat", ő eltolja, te pedig nem teszel elé mást. Ilyenkor mi történik?
Hát, az én lányom már a szagától is undorodik. Most már iskolás, ott megeszik olyan ételt is, ami nem annyira ízlik neki, de az ételek többségétől még mindig undorodik. Már állag alapján. És ő tényleg kihányja, ha nem ízlik neki...
(Vadaskertben szag- és íz túlérzékenységet is megállapítottak nála a teszteken, azért is nem erőltetem.)
Vendégségben egy szalvétával megyek utána mindenhova, hogy abba fogjam fel, amit megkóstol és kiköp, vagy kiöklendezik.
És nálunk nem válna be az, hogy akkor nem kap mást... mert akkor nem eszik egyáltalán, vagy ha igen, akkor kihányja. Szóval én nem erőltetném...
Rá kell vezetni, hogy eszik, nem eszik, nem kap mást. Úgyis meg fog éhezni előbb-utóbb és kénytelen lesz abból enni, amiből alapjáraton nem akar.
Ha nem ízlik neki a tökfőzelék és nem eszi meg, ezért inkább kap valami olyat, amit megeszik, akkor el is lett rontva a nevelés és nem csak kajával fogja ezt eljátszani. Például nem kap Happy Meal menüt, csak sajtburgert és ezért az egész Mc Donalds étteremben hisztizni fog, ameddig nem kapja meg azt, amit akar. Hiszed vagy sem, mindent az elején lehet igazán elrontani és következetesnek kell lenni.
Legyen az, hogy ha megeszi a tökfőzeléket, kap desszertet, ha nem, akkor semmit. Persze ne áruld el neki, hogy lesz desszert a tökfőzelék után, mert akkor nem a főzelék, hanem a desszert lesz a fejében. Megeszi, dicsérd meg, és aztán add oda neki a desszertet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!