Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tűrjem, ahogy a lányom beszél...

Tűrjem, ahogy a lányom beszél velem? Nagyon jó tanuló, és eddig kedves, rendes kislány volt. Most 15, elkezdte a gimit, azóta folyton butának nevez. Ha nem tudom a választ a leckéjéhez, azért, ha nem találja (ő! ) a ruháját, azért.

Figyelt kérdés

Idegesít, bár próbálom nem felkapni a vizet.

Ráadásul most ő lett a városi szuper gyerek, mi meg a vidéki, buta, csóró család a szemében, és ennek is hangot ad. Értem én, hogy talán cikizik a suliban, és próbálom megmagyarázni, hogy vagyunk alávalóbbak a fővárosi osztálytársainál. Megkérem, hogy fogja vissza magát, pénzünk annyi van, amennyi, és mi sosem neveztük butának.

Olyankor meg röhög. Azt hiszem, félig viccel, félig nem.

Bízom abban, hogy ez csak a kamaszkor, a nagy váltások miatt átmeneti állapot.

Szerintetek?

2012. szept. 21. 15:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tűrném. Mindennek van határa, ha én megadom neki a tiszteletet, akkor az a minimum, hogy ő is megadja viszont.

Ha ő olyan okos, akkor csináljon egyedül leckét ás teremtse elő magának a cuccait.

2012. szept. 21. 15:53
 2/15 tokajizoli válasza:
100%
Még akkor sem tűrném el ha 45 éves lenne.Szerintem az a buta aki nem tiszteli azt a személt aki a legtöbbet adta neki.Márpedig az életét nem mérheti anyagiakkal. Én évek óta nem élek a gyerekeimmel sőt mivel olyan a munkám a kapcsolatot is neten meg telefonon tartjuk de soha nem beszélt így velem egyik sem pedig lehet több okuk lenne rá.
2012. szept. 21. 15:58
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Elmagyaráznám neki, hogy az, hogy valaki szép, vagy okos, még nem jelenti azt, hogy sikeres is lesz az életben. Jó modor is létezik, meg tapintat, attól, hogy ő butának tart valakit, mondjuk engem, mert esetleg lexikális dolgokat nem tudok, alapvető dolog, hogy nem hurrogja le a másikat. 20 év múlva már lehet, hogy ő sem fog emlékezni, hogy hogyan kellett megoldania egy bizonyos matekpéldát.

Ha meg nagyon kitartó abban, hogy engem butának nevezzen, a szobájában átrakosgatnám más helyre a kedvenc dolgait, és ha nem találja, megmondanám neki, hogy ne legyen buta, keresse meg egyedül.

2012. szept. 21. 16:11
 4/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Igen, mindennek van határa, szerintem én eljutottam a saját tűrőképességemére.

Első válaszoló, egyedül leckézik kb ötödikes kora óta, csak néha megmutatja, miket adnak fel (valóban nem értem, ez van...) és akkor pengéskedik, hogy ő juj, de okos. A holmijait sem én keresem elő, pont ez a baja, hogy neki kell intézni a dolgait, és közben perlekedik. (én meg úgy teszek, mint aki nem figyel oda, de azért hallom ám)

2012. szept. 21. 16:22
 5/15 anonim ***** válasza:
88%

Én meg jól eligazítanám hogy tudja mégis hol a határ. A minimum hogy tisztelje a szüleit!

Kamaszkor ide-kamaszkor oda, nálunk ez nem divat hogy leszólja a szüleit, vagy bármit ami a környezetében van.

Megütni sosem ütöttem meg, de nincs is rá szükség, mert csak felemelem a hangom és már tudja is mi a helyzet.

2012. szept. 21. 16:32
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Mondhatod neki, hogy te is végzed a saját feladataidat, ő is csinálja a sajátját, és ne te rágjál már mindent a szájába.
2012. szept. 21. 16:49
 7/15 nevem-senki ***** válasza:
94%

Szerintem pont, h nem vagy buta. A válaszaidból érezhető az inteligencia.

Ne engedd, h a csitri a fejeden táncoljon! Az én szüleim egyszerű emberek, de soha nem mondanàm nekik azt, h buták.

2012. szept. 21. 17:42
 8/15 anonim ***** válasza:
87%
na akkor itt az én álláspontom..... 15 éves vagyok én is most kezdtem a gimit (csak nem a fővárosban, hanem máshol) mégse szégyellem hogy egy kis faluból jöttem!!!! (néha a szomszéd várost mondom hogy nagyjából rájöjjenek hol lakom) Szerintem beszélgess el a lányoddal, mert ez nem normális! (szerintem küldd koleszba, ott kapni fog a fejére)!
2012. szept. 21. 18:10
 9/15 anonim válasza:
52%
Meg kell nevelni!Nem szabad engedni hogy a leányzó átvegye az irányítást ha azt mondja hogy buta vagy mond neki hogy:Kislányom ez nem kívánság műsor!Nézegesd egyedül a házidat kapj elő te egy ruhát aztán majd akkor gyere ki a szobádból ha tudod mi az hogy tisztelet.Ennyi az egész!Ha ezt nem fogja a leányzó fel akkor szabni kell büntetést.
2012. szept. 21. 18:33
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Most még butának nevez, de később mi lesz? Egyre többet fog megengedni magának. Gondolj bele.

Szerintem most kéne a kisasszonyt helyre rakni amíg nem késő. Tudja meg, hogy hol a határ.

Ne hagyd magad!

2012. szept. 21. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!