Tűrjem, ahogy a lányom beszél velem? Nagyon jó tanuló, és eddig kedves, rendes kislány volt. Most 15, elkezdte a gimit, azóta folyton butának nevez. Ha nem tudom a választ a leckéjéhez, azért, ha nem találja (ő! ) a ruháját, azért.
Idegesít, bár próbálom nem felkapni a vizet.
Ráadásul most ő lett a városi szuper gyerek, mi meg a vidéki, buta, csóró család a szemében, és ennek is hangot ad. Értem én, hogy talán cikizik a suliban, és próbálom megmagyarázni, hogy vagyunk alávalóbbak a fővárosi osztálytársainál. Megkérem, hogy fogja vissza magát, pénzünk annyi van, amennyi, és mi sosem neveztük butának.
Olyankor meg röhög. Azt hiszem, félig viccel, félig nem.
Bízom abban, hogy ez csak a kamaszkor, a nagy váltások miatt átmeneti állapot.
Szerintetek?
Én nem tűrném. Mindennek van határa, ha én megadom neki a tiszteletet, akkor az a minimum, hogy ő is megadja viszont.
Ha ő olyan okos, akkor csináljon egyedül leckét ás teremtse elő magának a cuccait.
Elmagyaráznám neki, hogy az, hogy valaki szép, vagy okos, még nem jelenti azt, hogy sikeres is lesz az életben. Jó modor is létezik, meg tapintat, attól, hogy ő butának tart valakit, mondjuk engem, mert esetleg lexikális dolgokat nem tudok, alapvető dolog, hogy nem hurrogja le a másikat. 20 év múlva már lehet, hogy ő sem fog emlékezni, hogy hogyan kellett megoldania egy bizonyos matekpéldát.
Ha meg nagyon kitartó abban, hogy engem butának nevezzen, a szobájában átrakosgatnám más helyre a kedvenc dolgait, és ha nem találja, megmondanám neki, hogy ne legyen buta, keresse meg egyedül.
Köszönöm.
Igen, mindennek van határa, szerintem én eljutottam a saját tűrőképességemére.
Első válaszoló, egyedül leckézik kb ötödikes kora óta, csak néha megmutatja, miket adnak fel (valóban nem értem, ez van...) és akkor pengéskedik, hogy ő juj, de okos. A holmijait sem én keresem elő, pont ez a baja, hogy neki kell intézni a dolgait, és közben perlekedik. (én meg úgy teszek, mint aki nem figyel oda, de azért hallom ám)
Én meg jól eligazítanám hogy tudja mégis hol a határ. A minimum hogy tisztelje a szüleit!
Kamaszkor ide-kamaszkor oda, nálunk ez nem divat hogy leszólja a szüleit, vagy bármit ami a környezetében van.
Megütni sosem ütöttem meg, de nincs is rá szükség, mert csak felemelem a hangom és már tudja is mi a helyzet.
Szerintem pont, h nem vagy buta. A válaszaidból érezhető az inteligencia.
Ne engedd, h a csitri a fejeden táncoljon! Az én szüleim egyszerű emberek, de soha nem mondanàm nekik azt, h buták.
Most még butának nevez, de később mi lesz? Egyre többet fog megengedni magának. Gondolj bele.
Szerintem most kéne a kisasszonyt helyre rakni amíg nem késő. Tudja meg, hogy hol a határ.
Ne hagyd magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!