Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tűrjem, ahogy a lányom beszél...

Tűrjem, ahogy a lányom beszél velem? Nagyon jó tanuló, és eddig kedves, rendes kislány volt. Most 15, elkezdte a gimit, azóta folyton butának nevez. Ha nem tudom a választ a leckéjéhez, azért, ha nem találja (ő! ) a ruháját, azért.

Figyelt kérdés

Idegesít, bár próbálom nem felkapni a vizet.

Ráadásul most ő lett a városi szuper gyerek, mi meg a vidéki, buta, csóró család a szemében, és ennek is hangot ad. Értem én, hogy talán cikizik a suliban, és próbálom megmagyarázni, hogy vagyunk alávalóbbak a fővárosi osztálytársainál. Megkérem, hogy fogja vissza magát, pénzünk annyi van, amennyi, és mi sosem neveztük butának.

Olyankor meg röhög. Azt hiszem, félig viccel, félig nem.

Bízom abban, hogy ez csak a kamaszkor, a nagy váltások miatt átmeneti állapot.

Szerintetek?

2012. szept. 21. 15:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Tedd helyre,egy kis taknyos tanuljon tiszteletet,én nem hagynám!
2012. szept. 21. 20:14
 12/15 anonim ***** válasza:
72%

Örülök, hogy sok válaszoló tökéletes, és nem volt lázadó, problémás kamasz. Valószínűleg gyermekük nincs, vagy hibátlan, vagy nem volt kamasz, hiszen látszik, fogalmuk sincs a tini lélekről, a gondjaikról.

Bizony, nagy váltás egy gyermek életében, hogy középiskolába kerül, a fővárosba, egyedül közlekedik, korán kel és indul, későn ér haza. Kitágult a világ számára, felfedez olyan helyeket, dolgokat, kirakatokat, lehetőségeket, amikről eddig fogalma sem volt. 8 éven át tartó közösségét, a barátai többségét valószínűleg elveszítette (a napi kapcsolatot legalábbis), megbillent a kis világa. Új társak,tanárok, követelmények veszik körbe, hirtelen fel kell nőnie, helyt kell állnia.

Ez nyilván nem megy egyik napról a másikra.

Persze, hogy keresi a helyét, és lázadozik.

Ugyan hol máshol vezetné le a feszültséget, mint otthon?

Ne hagyd rá, magyarázd el neki, amit helyesnek tartasz, de nyugodtan vedd lazára a figurát, ha "röhög", nevess vele. Nyugi, elmúlik. Csak légy erős, és következetes.

Ha eddig jól nevelted, nem lesz baj!

2012. szept. 22. 08:07
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
12: Voltak nekem is dolgaim, de a szüleimet nem neveztem butának.
2012. szept. 22. 09:42
 14/15 anonim ***** válasza:
76%

Figyelj nekem is voltak olyan ügyeim amit visszanéve szégyellek. Viszont tényleg az a legjobb ha tiszteletre neveled.

Az az igazszág, hogy sok szülőnek problémás gyerekei vannak és azt mondja,hogy "nem tudok mit csináni vele" /erre ugye ráismertél?/ megjegyzem a gyerek pont ezt használja ki! ha a sarkadra állnál és rendesen nevelnéd /itt ajánlom a szuperdada módszereit bár ő kisebbeknél csinál rendett/

2012. szept. 23. 14:20
 15/15 anonim válasza:
Figyelj! Én nem tűrném ha a helyedbe lennék. Ültesd le szépen és mondd meg neki hogy te vagy az anyukája és veled nem beszélhet így!!! Igazából én 13 éves vagyok, és én is néha összeveszek anyával de próbálom magam visszafogni mert tudom hogy nem beszélhetek így vele! Ne engedd meg neki, hogy így beszéljen veled.
2012. szept. 23. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!