Tűrjem, ahogy a lányom beszél velem? Nagyon jó tanuló, és eddig kedves, rendes kislány volt. Most 15, elkezdte a gimit, azóta folyton butának nevez. Ha nem tudom a választ a leckéjéhez, azért, ha nem találja (ő! ) a ruháját, azért.
Idegesít, bár próbálom nem felkapni a vizet.
Ráadásul most ő lett a városi szuper gyerek, mi meg a vidéki, buta, csóró család a szemében, és ennek is hangot ad. Értem én, hogy talán cikizik a suliban, és próbálom megmagyarázni, hogy vagyunk alávalóbbak a fővárosi osztálytársainál. Megkérem, hogy fogja vissza magát, pénzünk annyi van, amennyi, és mi sosem neveztük butának.
Olyankor meg röhög. Azt hiszem, félig viccel, félig nem.
Bízom abban, hogy ez csak a kamaszkor, a nagy váltások miatt átmeneti állapot.
Szerintetek?
Örülök, hogy sok válaszoló tökéletes, és nem volt lázadó, problémás kamasz. Valószínűleg gyermekük nincs, vagy hibátlan, vagy nem volt kamasz, hiszen látszik, fogalmuk sincs a tini lélekről, a gondjaikról.
Bizony, nagy váltás egy gyermek életében, hogy középiskolába kerül, a fővárosba, egyedül közlekedik, korán kel és indul, későn ér haza. Kitágult a világ számára, felfedez olyan helyeket, dolgokat, kirakatokat, lehetőségeket, amikről eddig fogalma sem volt. 8 éven át tartó közösségét, a barátai többségét valószínűleg elveszítette (a napi kapcsolatot legalábbis), megbillent a kis világa. Új társak,tanárok, követelmények veszik körbe, hirtelen fel kell nőnie, helyt kell állnia.
Ez nyilván nem megy egyik napról a másikra.
Persze, hogy keresi a helyét, és lázadozik.
Ugyan hol máshol vezetné le a feszültséget, mint otthon?
Ne hagyd rá, magyarázd el neki, amit helyesnek tartasz, de nyugodtan vedd lazára a figurát, ha "röhög", nevess vele. Nyugi, elmúlik. Csak légy erős, és következetes.
Ha eddig jól nevelted, nem lesz baj!
Figyelj nekem is voltak olyan ügyeim amit visszanéve szégyellek. Viszont tényleg az a legjobb ha tiszteletre neveled.
Az az igazszág, hogy sok szülőnek problémás gyerekei vannak és azt mondja,hogy "nem tudok mit csináni vele" /erre ugye ráismertél?/ megjegyzem a gyerek pont ezt használja ki! ha a sarkadra állnál és rendesen nevelnéd /itt ajánlom a szuperdada módszereit bár ő kisebbeknél csinál rendett/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!