Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek ha a lányom ne...

Mit tegyek ha a lányom ne eszi meg a rendes ételt?

Figyelt kérdés
Kislányom 3 és fél éves elmult.Nemrégiben azt vettem észre a lányomnál hogy amiket mi ettünk abba ö is belekostól és meg is eszi.De most valamiért nem hajlandó megenni azókat az ételeket amiket mi hiába fözök neki külön tökfözeléket is azt se eszi meg és nem tudom miért és ugy tesz mint ha undorodna töle vagy mi mert folyamtosan öklendezik töle.A tejbrizt meg a lekváros kenyeret simán bevágja mit tegyek?
2013. szept. 11. 08:12
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Hát agresszivitásnak nem mondanám mert bántani nem bántanám hanem kicsit felemeltem a hangom hogy egyen.Mert eleinte ha odaadtam neki a fakanalat akkor hajlandó volt enni vagy épp a tv-ben a kedvenc csatornáját kapcsoltam de most már arra sem eszik se nem iszik az alvásnál is csak játszik mint aki annyira aktiv hogy ki se lehet fárasztani
2013. szept. 11. 20:50
 22/37 anonim ***** válasza:
90%

Hát ez pedig szorongás lesz :(

Gyerekpszichológushoz van lehetőségetek menni?

2013. szept. 11. 20:52
 23/37 A kérdező kommentje:
Elvileg 30-án megyünk pszihologiai vizsgálatra pestre mert hát a lányomnak más baja is van corpus callosum hiánnyal született Kicsi kórától hrtam Dr Beke Annához most pedig pszihologiai viszgálatra hordom már fél évente
2013. szept. 11. 21:12
 24/37 anonim ***** válasza:
Meséld majd el ott ezt ezt, mert itt nem csak pszichológiai vizsgálat kell, hanem kezelés is szerintem, ami egy ilye "betegség" vagy inkább állapot mellet teljesen normális!
2013. szept. 11. 21:13
 25/37 A kérdező kommentje:
Elmesélem mindenképpen meg remélem majd máshogy is tudnak segiteni mert az a gáz hogy még beszélni se nagyon beszél kicsinek nem volt még egy éves de már mondta hogy adá adá meg apa apa de most kimaradt ez neki
2013. szept. 11. 21:42
 26/37 A kérdező kommentje:
Egyszer feltettem egy kérdést a lányom alvási szokásiaról hogy nappal ugy nem alszik de az éjszakákat átalussza azt válazolták hogy ha éjjel 12 órákaat aszik akkor nappal nem igényli az alvást de viszont ha délután nem alszik este ö már nyügös szokott lenni és akkor sem eszik a fáradságtól
2013. szept. 11. 22:08
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, a korábbi kérdéseid alapján tudom, hogy nálatok azért igen-igen összetett a probléma. Én nem tudom, hol vizsgálták a kislányt eddig, de a fentiek alapján gyanítom, hogy az érzékszervi túlérzékenység is része a tüneteknek. Abból gondolom, mert a lányom autista, és a gyermeked sok mindenben hasonló tüneteket produkál.

Namármost, ha egy érzékszervi túlérzékenységben szenvedő gyerekbe beletukmálod azt, amitől undorodik, akkor ki fogja hányni. És nem csak azt hányja ki, hanem később minden egyes apró problémára hányással fog reagálni! Ha nem lesz kedve valamihez, akkor hányni fog. Ezt akarod?

Ne akard úgy nevelni, mint egy átlagos gyereket! Fogadd el, hogy ő MÁS, és alkalmazkodni kell a másságához!

Az összes itt feltett kérdésedre olyan szülők válaszolnak, akik átlagos gyereket nevelnek, de ezek a tanácsok egy "különleges" gyerkőc esetében sz*rt se érnek! Bocsánat a szókimondásért, de én is kaptam már annyi "hasznos" tanácsot, amiket, ha követtem volna, akkor nem is tudom, hol tartanánk. Ne akard a gyerekedet átlagos gyerekekkel összemérni, hanem alakítsd ki a saját, az ő állapotának megfelelő nevelési elveket. Ha kell, ehhez kérj SZAKÉRTŐI segítséget, keresd a hasonló problémával küzdő szülők társaságát. Mert aki "átlagos" gyereket nevel, az a büdös életben nem fogja megérteni, hogy te naponta milyen harcokat vívsz!

2013. szept. 12. 09:10
 28/37 anonim ***** válasza:

A 79 %-os válaszoló vagyok, az egyik gyerekem hiperérzékeny, a másik autista. Előbbi kb 1 éve keveredett pszichólushoz étkezési zavarral, volt kb 5 étel amit megevett, most is válogatos, de nem 5 van, amit megeszik, hanem kb 10, amit nem és azt nem is erőltetem.

Utóbbi már más tészta ugye, ő is elkezdett szívózni ezzel, ugyanazzal a módszerrel nála kb 2 hét alatt ez megoldódott. Tudomásul vettem, hogy bizonyos ételektől undorodik, de nem fogadtam el, hogy lesz 5 étel, amit megeszik. Ebédre kínáltam egy bizonyos ételt, ha nem ette meg, akkor nem kínáltam mással, mégis szépen aludt délután, ébredés után ugyanezzel az étellel kínáltam, pár napig kellett ezt csinálni és szépen visszaállt normál étkezésre. Ennek lassan egy éve már és nincs gond ezzel, jár már közösségbe, ott is mindent megeszik. Neki is van 10 étel, amitől elhányná magát, de ez szerintem teljesen normális, felnőttek sem esznek meg mindent. Persze minden gyerek más, lehet, hogy autimnál csak egyszerűen szerencsések vagyunk (legalábbis ebben a témában, nálunk máson megy a dühöngés:)

Továbbra is azt gondolom ettől függetlenül, hogy evési, ivási, alvási zavar a ti speciális problémátokkal együtt már inkább szakemberre tartozik.

2013. szept. 12. 09:39
 29/37 A kérdező kommentje:
Az nincs hatással az evésre hogy esetleg gyerekek hiányoznak neki?Vasárnap keresztelö volt nálunk és a vendégek kisrészének voltak itt gyerekei és akkor még evett rendesen de azóta nem akar annyit enni mint amennyit evett.Atejbegrizböl is megevett egy nagy tányérral most meg keveset eszik krémturót is eszi de mást nem sósat pl alig eszik
2013. szept. 12. 09:45
 30/37 anonim ***** válasza:

Lehet, bár még nem találkoztam ilyennel, de hát néha követhetetlen mi zajlik a kis fejükben, lelkükben.

Ha egy semleges ételt leteszel elé, akkor mi történik? Pl krumplifőzelék, amit általában szeretni szoktak vagy valami olyan, ami "rendes" étel és korábban szerette. Szóval letsezed, hogy ezt kellene megenni, utána mi történik?

2013. szept. 12. 10:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!