Mit tegyek ha a lányom ne eszi meg a rendes ételt?
Hát ez pedig szorongás lesz :(
Gyerekpszichológushoz van lehetőségetek menni?
Figyelj, a korábbi kérdéseid alapján tudom, hogy nálatok azért igen-igen összetett a probléma. Én nem tudom, hol vizsgálták a kislányt eddig, de a fentiek alapján gyanítom, hogy az érzékszervi túlérzékenység is része a tüneteknek. Abból gondolom, mert a lányom autista, és a gyermeked sok mindenben hasonló tüneteket produkál.
Namármost, ha egy érzékszervi túlérzékenységben szenvedő gyerekbe beletukmálod azt, amitől undorodik, akkor ki fogja hányni. És nem csak azt hányja ki, hanem később minden egyes apró problémára hányással fog reagálni! Ha nem lesz kedve valamihez, akkor hányni fog. Ezt akarod?
Ne akard úgy nevelni, mint egy átlagos gyereket! Fogadd el, hogy ő MÁS, és alkalmazkodni kell a másságához!
Az összes itt feltett kérdésedre olyan szülők válaszolnak, akik átlagos gyereket nevelnek, de ezek a tanácsok egy "különleges" gyerkőc esetében sz*rt se érnek! Bocsánat a szókimondásért, de én is kaptam már annyi "hasznos" tanácsot, amiket, ha követtem volna, akkor nem is tudom, hol tartanánk. Ne akard a gyerekedet átlagos gyerekekkel összemérni, hanem alakítsd ki a saját, az ő állapotának megfelelő nevelési elveket. Ha kell, ehhez kérj SZAKÉRTŐI segítséget, keresd a hasonló problémával küzdő szülők társaságát. Mert aki "átlagos" gyereket nevel, az a büdös életben nem fogja megérteni, hogy te naponta milyen harcokat vívsz!
A 79 %-os válaszoló vagyok, az egyik gyerekem hiperérzékeny, a másik autista. Előbbi kb 1 éve keveredett pszichólushoz étkezési zavarral, volt kb 5 étel amit megevett, most is válogatos, de nem 5 van, amit megeszik, hanem kb 10, amit nem és azt nem is erőltetem.
Utóbbi már más tészta ugye, ő is elkezdett szívózni ezzel, ugyanazzal a módszerrel nála kb 2 hét alatt ez megoldódott. Tudomásul vettem, hogy bizonyos ételektől undorodik, de nem fogadtam el, hogy lesz 5 étel, amit megeszik. Ebédre kínáltam egy bizonyos ételt, ha nem ette meg, akkor nem kínáltam mással, mégis szépen aludt délután, ébredés után ugyanezzel az étellel kínáltam, pár napig kellett ezt csinálni és szépen visszaállt normál étkezésre. Ennek lassan egy éve már és nincs gond ezzel, jár már közösségbe, ott is mindent megeszik. Neki is van 10 étel, amitől elhányná magát, de ez szerintem teljesen normális, felnőttek sem esznek meg mindent. Persze minden gyerek más, lehet, hogy autimnál csak egyszerűen szerencsések vagyunk (legalábbis ebben a témában, nálunk máson megy a dühöngés:)
Továbbra is azt gondolom ettől függetlenül, hogy evési, ivási, alvási zavar a ti speciális problémátokkal együtt már inkább szakemberre tartozik.
Lehet, bár még nem találkoztam ilyennel, de hát néha követhetetlen mi zajlik a kis fejükben, lelkükben.
Ha egy semleges ételt leteszel elé, akkor mi történik? Pl krumplifőzelék, amit általában szeretni szoktak vagy valami olyan, ami "rendes" étel és korábban szerette. Szóval letsezed, hogy ezt kellene megenni, utána mi történik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!