Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek ha a lányom ne...

Mit tegyek ha a lányom ne eszi meg a rendes ételt?

Figyelt kérdés
Kislányom 3 és fél éves elmult.Nemrégiben azt vettem észre a lányomnál hogy amiket mi ettünk abba ö is belekostól és meg is eszi.De most valamiért nem hajlandó megenni azókat az ételeket amiket mi hiába fözök neki külön tökfözeléket is azt se eszi meg és nem tudom miért és ugy tesz mint ha undorodna töle vagy mi mert folyamtosan öklendezik töle.A tejbrizt meg a lekváros kenyeret simán bevágja mit tegyek?
2013. szept. 11. 08:12
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha eddig megette, most pedig nem eszi, akkor csak finnyás a kislány, ennek jobb elejét venni. Adott az ebéd, ez van, nincs más. Nem kell külön főzni, és keresni a kegyeit. Én azt gondolom, hogy igen, vannak étkezési zavarok és problémák, de az ilyen válogatósdik nagy része csak egy határfeszegetés. Ha nincs más, és éhes, akkor meg fogja enni (és most nem arra gondolok, hogy direkt olyat főzz, amit nem szeret, de amit eddig jóízűen evett, azt egye ezután is).
2013. szept. 11. 08:14
 2/37 A kérdező kommentje:
Értem.Szóval akkor nem probálkozzak mással.Egyébként mi van a túrórudival egyszer kétszer megette de most már azt se eszi meg
2013. szept. 11. 08:17
 3/37 anonim ***** válasza:
100%
A barátnőm kislánya ebben a korban a ruhákon mutatta meg az akaratát, a korábbi kedvenceit hiszti árán sem volt hajlandó felvenni. Feszegette a határokat ő is, ahol csak tudta. Nem elrettentésből, de lesz még rosszabb is. Csak nem mindegy, hogy pólót kell cserélni, vagy teljesen új menüt főzni emiatt. Én biztosan nem állnék neki könyörögni, ismerem magam. Megadnám neki a szabad választás lehetőségét előre, mielőtt nekilátok főzni, választhat kettőből, hogy tökfőzelék legyen vagy borsófőzelék, aztán ha döntött, az van. Nem kívánságműsor, csak kettő,értelmes ételből választási lehetőség. Ez a max. szerintem. Ha most körbeugrálod, és négyfélét készítesz, hogy egyet megegyen, akkor csak még rosszabb lesz, sajnos.
2013. szept. 11. 08:26
 4/37 anonim ***** válasza:
100%
Élvezi, hogy körbe ugrálod! Ez van kislányom ezt fogod enni! Hidd el lesz majd 2-3 nap vita , de utána rá jön, hogy nem kívánságműsor van. Kegyetlennek hangzik, de meg kell tanulnia, hogy nem mindig az van amit ő akar. Játszik veled, te meg szépen belemész a játékába. Szerinted normális ha én egész évben legszívesebben csak tejbegrízt ennék, mert én azt szeretem?! Te vagy az anyukája te mondod meg, hogy mit fog enni. Persze lehet 2-3 dolog amit nem szeret, de nincs olyan, hogy ő csak 2-3 ételt eszik meg ami a kedvére való. Nincs választás ma tökfőzelék van és kész. Ha nem eszi akkor éhen hal ennyi. (Nem fog éhen halni) :D
2013. szept. 11. 08:29
 5/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem történt valami mostanában? Kistesó születése, költözés ilyesmi? Nagyobb veszekedések, biztonságérzet megingása? Ezt okozhatja szorongás is önmagában.

Vagy a szorongáshoz kapcsoltan vagy attól teljesen függetlenül ez a gyerekeknél a manipuláció eszköze. Minél jobban hagyod magad, annál jobban be fog szűkülni az étkezése. Ne csinálj neki lekváros kenyeret, tedd elé a rendes ételt, mond el, hogy ez az ebéd, ha nem eszik, akkor éhes marad. Ne erőltesd hogy sokat egyen, elég ha pár kanállal, de egyen rendes ételt. Éhen nem fog halni :)

A te kislányod corp. call. hiányos? Lehet, hogy érzi rajtad az aggódást vagy hogy esetleg "betegként" kezeled, másnak érzi magát, ezért a szabályokat is szeretné felrúgni. Ezek csak tippelgetések :)

2013. szept. 11. 08:31
 6/37 A kérdező kommentje:
De az is furcsa hogy eddig amiket föztünk rakott káposzta az is savanyu kápsoztából.akkor pároltkáposzta sült hussal rántto csirkecomb krumplipürével ezekket megette eddig mert mindig mikor ettem belölük ö is kért adtam neki.Most meg még a konyhába se jön ki megnézni mi lesz az ebéd mindig kiváncsi volt mi zajlik a konyhába most meg semmi
2013. szept. 11. 08:34
 7/37 anonim ***** válasza:

Egyetértek ezzel!

Anyósomnak négy gyereke van ebből három baromi válogatós (az egyik a férjem). Most úgy nézz ki egy vasárnapi ebéd, hogy főz leglább 5 féle ételt, hogy mindenkinek a kedvére tegyen. Hétköznap is legalább kétfélét.

Most ha náluk vagyunk a férjem is válogat és igaz már nem várja el, hogy külön főzzön rá is, de nem is tiltakozik, hogy ő megeszi azt ami másnak van. Amúgy ha én főzök nem válogat. Persze nem főzök olyat amit útál, de nem is kifejezetten csak a kedvenceit.

Szóval csak azt akarom modani, hogy amit eddig megevett, most tiltakozik, de hidd el meg fogja enni.

2013. szept. 11. 08:37
 8/37 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok, még annyit akartam, hogy ha elkezdi az ovit, ott nem lehet ezt csinálni, ezt addig rendezni kell, különben megkeseríti ezzel a közösségi létét. Tapasztalatból írom, szintén 3 évesen lett ez nálunk is, én is belementem a játékba, aztán az oviban jó nagyot szívott. Kellő türelemmel és hatalmas következetességgel, határozottsággal ezen rövid idő alatt túl lehet jutni.
2013. szept. 11. 08:40
 9/37 anonim ***** válasza:
Hisztis és finnyás a leányzó.Mi lenne ha nem kapna mást csak azt amit eléraksz?Tudom régimódi meg minden, de lehet jobb lenne mint az, hogy ha nem eszi meg kap finomabbat mondjuk tejbegrízt meg lekváros kenyeret ami tele van cukorral.
2013. szept. 11. 09:17
 10/37 anonim ***** válasza:
Játékosság is segíthet, az étel adott, de a tálalás lehet vidám :) [link]
2013. szept. 11. 11:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!