Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sos, semmit nem eszik 18 hós...

Adri baba kérdése:

Sos, semmit nem eszik 18 hós lányom csak iszik iszik. Cebion cseppet is kapott már, mivel vegyem rá hogy egyen rendes ételt (a rudit stb enné de nem adok neki)?

Figyelt kérdés
2010. nov. 3. 13:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Nos, ez attól is függ, hogy mit iszik a gyermeked! Mivel a vízzel nem lakik jól, gondolom valami táplálóbb folyadékot fogyaszt. Ezzel viszont eltelítheti a gyomrát,nem lesz éhes. Adj neki vizet, abból kevesebbet fog fogyasztani!

Az étkezés pedig együttesen történjen. Amikor ti esztek, kínáld meg őt is, ne túl sokféle étel legyen az asztalon, csak 2 féle. Két étkezés között pedig egyáltalán ne kínáljátok nassolni valóval! A gyermekek nagyon okosak, néhány kihagyott étkezés és víz ivása után rájön, hogy ennie kell!

2010. nov. 3. 13:18
 2/4 Adelita ***** válasza:

Szia!

Mióta nem eszik?

Nem lehet, hogy foga jön (fáj a rágás neki, vagy egyszerűen nincs étvágya)? Az én kisfiamnak így szokott lenni (plusz hasmenés).

Kb. 1-2 hétig ilyen rosszul evő, mielőtt kijön a foga.

Viszont iszik, mert az hűti az ínyét.

Esetleg ha gyümölcsturmixot csinálsz neki (pl. tej/tápszer+banán?) Abban van tápanyag is.

Vagy ha jobban lepépesíted az ételt?

Talán ezek segítenek.

Én is néha kétségbe esek, hogy nem eszik, aztán a rákövetkező héten behozza magát :)

2010. nov. 3. 13:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem lehet hogy fàj a torka?

Mit eszik egy nap folyamán?

Tedd el az innivalóját, ne lássa!

Ha nem reggelizik hát nem, majd megéhezik délre! Délelőtt vidd ki jàtszani, akkor talàn jobban esik majd neki az ebéd!

Lehet egyedül szeretne enni, akkor had egye, olyat adj amit kézzel is megtud enni! Penne tészta spagetti szósszal, spenót tésztával, fasirt burgonyával, főtt répa főtt hússal,

2010. nov. 3. 13:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Nyugi, egy ekkora gyerek már nem fog éhenhalni, enni fog, ha éhes. Kislányom is ezt csinálja időnként 21 hónapos, néha az őrületbe kerget, hogy napokig alig eszik, van, hogy semmit, de tényleg semmit, csak teát iszik, meg tejet reggel/este. Nálunk legtöbbször beválik, hogy az égvilágon semmi nasit nem kap (semmi kukac, kölesgolyó, avagy édesség), maximum gyümölcsöt, de azon kívül semmit, valamint, ahogy az első válaszoló is írta, együtt eszünk, és sokat kínálgatom. Odahúzom az etetőszékét az asztalhoz, és együtt étkezik a család, legalábbis este biztosan. Nekünk még annyival gázabb a szitu, hogy Őt már nem lehet etetni, nem hagyja, ha eszik, akkor egyedül eszik, még az a mankó sincs már, hogy teszem a kaját a szájába. De a 100%-os nasimegvonás, és az együtt evés 10 esetből mondjuk 8szor segít. Ha tényleg nem eszik még ezek ellenére sem, akkor általában kiderül(t) végül, hogy megint jött egy fog, vagy betegség van/volt kialakulóban. Nem is értem, hogy miért nem vagyok képes Én sem bízni a gyerekemben, mert ugye tudja Ő, hogy mire van szüksége, de mindegy, ezen szerintem sosem leszek úrrá. Főleg, mivel nem egy óriásbébi, nem volt soha az. 18 hónaposan mindössze 10 kg és 80 cm volt. Folyton azon aggódom, hogy "éhenhal", pedig nem sovány, sőt. :-)
2010. nov. 3. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!