Cebion cseppet ad valaki naponta gyermekének ha nem beteg?
Cebiont csak ha beteg, de nem annyit, amennyit az orvos mond, hanem jóval kevesebbet, amennyi a használati utasításon van.
Vigantolt viszont betartom a gyerekorvos utasítását: napi 2 csepp, nyáron is, pedig már másfél éves.
A Vigantolt 1 éves korig kell adni, de csak napi 1 cseppet (a fiam decemberi, de neki is csak 1-et adtam), utána pedig októbertől március végéig 3 éves korig.
Vagyis te tarthatsz most egy kis szünetet (nyáron a több napsütés miatt amúgy is jut D-vitaminhoz), és október elején újra kezditek.
A C-vitamint én sem értem, a fiam télen kapott 1 csepp/kg-ot, de áprilistól azt sem kapja. Ha beteg lett volna, adtam volna, de csak úgy nem.
Ősszel bölcsibe megy a fiam, akkortól adom majd neki mindkettőt.
Igen adom neki, úgy ahogy te is írtad (annyi cseppet ahány kiló, ha megfázik pedig többet) mert az én babám tejallergiás és ezért fokozottan hajlamos mindenféle felső légúti fertőzésre és ezért nálunk is javasolta a gyermekorvos.
Nem ártottál neki, nyugi.
Mindig a saját gyermekorvosod utasításait tartsd be!
A Vigantolt is a SAJÁT gyermekorvos utasításait követve kell adni.
Ha Ő úgy látja, hogy 2 csepp kell, akkor kettőt, szünet nélkül, ha egyet mond, akkor 3 éves korig 1 cseppet tavasz-nyári szünettel.
Bízz a dokidban, ilyen ügyben pedig nem biztos, hogy jó ötlet itt tanácsot kérni, hisz láthatod, hogy egy laikus anyuka már jobban tudta azt is-az orvost felülbírálva, hogy hogyan kellene adni a másik gyermeknek a D vitamint! Elképesztő.
(Fóton egyébként 2 éves korig naponta télen-nyáron 2 cseppet adatnak a gyermekorvosok a gyermekeknek a Vigantolból, ez is jó, vagy akkor emelheti az adagot a gyermekorvos, de csakis ő, ha a kutacs még nagyon tág egy éves korhoz közelítve is, vagy a gyermek lábait görbének ítéli meg, esetleg a gyermek valami felszívódási zavarban szenved, szóval nem csak Fóton szednek a babák esetleg napi 2 cseppet a D vitaminból!) Védőnő
Kedves kioktató védőnő!
Nálunk Újpesten a doki is és a védőnő is azt mondta egymástól függetlenül, hogy az 1 évesnél nagyobb nem téli gyereknek október elejétől kell Vigantolt adni március végéig, napi 1 cseppet. Néha még azt is elfelejtettem beadni, alig mertem bevallani a dokinak, aki csak legyintett: túl fogja élni. Elképesztő, nem?!?!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!