14 és fél éves ADHDs vagyok. Ti hogyan oldjátok meg a gyógyszer elkerülését? Én nagyon ügyesen hátraviszem egészen hátra majd ha nem néz oda anyu kiköpöm, és a nyálam is kiköpöm.
szerintem jó lenne higgadtan leülni velük megbeszélni, hogy nem szeded tovább a gyógyszert, és hogy már egy jó ideje nem szeded....azt lehet, hogy nem mondanám meg, hogy 4 éve :'D
valószínűleg meg fogják érteni
vagy legalább vedd rá őket, hogy vigyenek másik dokihoz
Az a baj veled is, mint kortársaid legtöbbjével, hogy elvárod, hogy felnőttként, emberként, önálló tudatos lényként kezeljenek, de te magad nem úgy viselkedsz. Amíg nem tudsz értelmesen hozzáállni ehhez és más dolgokhoz, addig ne várd, hogy ne nyúljanak át a fejed fölött és döntsenek helyetted. Kettőn áll a vásár ezesetben (is), így neked is le kell tenni valamit az asztalra ahhoz, hogy önálló döntési jogot kaphass.
Ülj le beszélni anyukáddal, mondd el mit érzel és hogyan szeretnéd. Kössetek kompromisszumot: mondd el, hogy te gyógyszer nélkül is "normális" tudsz lenni, a gyógyszerre, orvosra szánt pénzt költsétek sportolásra, mert te úgy érzed, hogy az segít. Beszéljétek meg, hogy mondjuk 3 hónapig ez megy, te csinálod, ők támogatnak, aztán 3 hónap után megbeszélitek, hogy ki hogy látja, volt-e változás, milyen irányba. Ha tényleg ilyen jó hatással van rád a mozgás, akkor ők is látni fogják, hogy ez neked így jó és elfogadják a döntésed. Viszont hazudozással csak annyit érsz el, hogy méginkább "betegesnek" fogják tartani a viselkedésed.
Szeretnek persze, de még nagyon fiatal vagy, nemsokára kikerülsz a burokból és olyan emberek között találod magad, akik közel sem olyan toleránsak mint a szüleid. Talán most tojsz mindenkire, de hidd el 15 vagy 20 évesen már kegyetlen világ van, nem fogják a hisztériát tolerálni.
Sok sikert!
Sportolj! De nagyon sokat!
Keresd meg amiben a legjobb vagy és versenyszerűen kezd el csinálni. Ne néha sokat, hanem mindig sokat!
A gyógyszer szerintem is hülyeség.
Illetve keress barátokat, hallgass zenét ami megnyugtat. A barátokkal meg beszélj meg mindent, amit a szüleiddel nem. A szüleidnek meg kamuzd tovább, hogy szeded a gyógyszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!