Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 14 és fél éves ADHDs vagyok....

14 és fél éves ADHDs vagyok. Ti hogyan oldjátok meg a gyógyszer elkerülését? Én nagyon ügyesen hátraviszem egészen hátra majd ha nem néz oda anyu kiköpöm, és a nyálam is kiköpöm.

Figyelt kérdés
engem nem fognak bebódítani! praktikákat más ADHD-t megállapított gyerekek részére is! oks, hiperaktív vagyok meg minden szar de pl ha sportolok utána mint most ma is mentem 70 kilómétert a bringával, semmi bajom. iskolában meg magántanuló leszek jövőre.
2013. aug. 3. 18:55
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
hát majd megpróbálok beszélni velük hogy hajgyjanak a gógyszerrel újra, és ha sikerül akkor ok hanem akkorntovább csinálom. tévedsz ebben h nincs egybarátom sem, és nmemszeretsenki. nemigaz 2 barátom van, jah kevés, de igazi barátok és szeretnek. mentem aludni. hali.
2013. aug. 3. 23:50
 22/32 anonim ***** válasza:

szerintem jó lenne higgadtan leülni velük megbeszélni, hogy nem szeded tovább a gyógyszert, és hogy már egy jó ideje nem szeded....azt lehet, hogy nem mondanám meg, hogy 4 éve :'D

valószínűleg meg fogják érteni

vagy legalább vedd rá őket, hogy vigyenek másik dokihoz

2013. aug. 4. 13:11
 23/32 A kérdező kommentje:
a dokival elhitettem hogy biszex vagyok :D nagyon tudok jáccani velük:D emúgy most elmondtam nekik, azt is hogy 4 éve, és hogy nem fogom úgysem szedni, de apám elkezdte hogy gyerek vagyok ő meg a felnőtt ő mondja meg szedem e, de megmondtam hogy úgysem fogja nekem beadni, hameg megpróbálja kihányom, és akkor anyám megmondta hogy állítsa le magát, ne kiabáljon, akkor ennyi, nem váltja ki a többit már, és megköszönte anyukám h elmondtam, apám meg bevágta a dolgozó szoba ajtaját és azóta is ott van...
2013. aug. 4. 14:47
 24/32 anonim ***** válasza:
Kérdező, félreértettél, amiket írtam, általánosságban írtam, nem konkrétan rád értettem, hogy nincsenek barátaid, hanem általában az ADHD-s gyerekeknek nagyon nehéz a baráti kapcsolatok kialakítása, kevés barátjuk van, mert jellemző, hogy kiközösítik őket a viselkedésük miatt, nem értik meg őket, sok felnőtt is megbélyegzi őket, hogy ők egyszerűen csak neveletlenek, rosszak, pedig ez nem így van, nem a gyerek rossz, hanem az ADHD-s állapot miatt nehezen tudja magát kontrollálni, nem tud úgy összpontosítani, stb. Az is fontos, hogy ez nem is a szülő hibája, mint ahogy sokan ráfogják tudatlanul, hogy ez a szülő nevelési hibája, ez messze nem így van, erről a szülő sem tehet.
2013. aug. 4. 14:55
 25/32 A kérdező kommentje:
jó ez igaz, de én leszarom mit gondolnak, ha valaki szeret az szeret aki nem az nem, leszarom :D
2013. aug. 4. 14:59
 26/32 anonim ***** válasza:
Közben most olvasom, hogy túl vagy rajta, jól tetted, hogy eléjük álltál és elmondtad nekik, ez így volt korrekt velük szemben és neked is könnyebb lesz így, hogy a tudtukkal nem szeded a gyógyszert. Örülök, hogy anyud melléd állt és megértett téged, és, hogy megköszönte, hogy őszintén elmondtad.
2013. aug. 4. 15:01
 27/32 A kérdező kommentje:
jah anyu szeret de apám az dilis, ő találta ki hogy orvoshoz kell járnom, de a doki már azt hiszi rólam hogy valami biszex vagyok aki fiúkkal dug, és táttya a száját :D hülyétsináltam belőle :D
2013. aug. 4. 15:03
 28/32 anonim ***** válasza:
Hát, szerintem ezt hagyjuk, hogy kiből csináltál hülyét, ha majd érettebb leszel, másként fogod ezt látni, most még lehet, hogy jó poénnak tűnik.
2013. aug. 4. 15:39
 29/32 anonim ***** válasza:
56%

Az a baj veled is, mint kortársaid legtöbbjével, hogy elvárod, hogy felnőttként, emberként, önálló tudatos lényként kezeljenek, de te magad nem úgy viselkedsz. Amíg nem tudsz értelmesen hozzáállni ehhez és más dolgokhoz, addig ne várd, hogy ne nyúljanak át a fejed fölött és döntsenek helyetted. Kettőn áll a vásár ezesetben (is), így neked is le kell tenni valamit az asztalra ahhoz, hogy önálló döntési jogot kaphass.

Ülj le beszélni anyukáddal, mondd el mit érzel és hogyan szeretnéd. Kössetek kompromisszumot: mondd el, hogy te gyógyszer nélkül is "normális" tudsz lenni, a gyógyszerre, orvosra szánt pénzt költsétek sportolásra, mert te úgy érzed, hogy az segít. Beszéljétek meg, hogy mondjuk 3 hónapig ez megy, te csinálod, ők támogatnak, aztán 3 hónap után megbeszélitek, hogy ki hogy látja, volt-e változás, milyen irányba. Ha tényleg ilyen jó hatással van rád a mozgás, akkor ők is látni fogják, hogy ez neked így jó és elfogadják a döntésed. Viszont hazudozással csak annyit érsz el, hogy méginkább "betegesnek" fogják tartani a viselkedésed.

Szeretnek persze, de még nagyon fiatal vagy, nemsokára kikerülsz a burokból és olyan emberek között találod magad, akik közel sem olyan toleránsak mint a szüleid. Talán most tojsz mindenkire, de hidd el 15 vagy 20 évesen már kegyetlen világ van, nem fogják a hisztériát tolerálni.

Sok sikert!

2013. aug. 5. 12:39
 30/32 anonim válasza:
100%

Sportolj! De nagyon sokat!

Keresd meg amiben a legjobb vagy és versenyszerűen kezd el csinálni. Ne néha sokat, hanem mindig sokat!

A gyógyszer szerintem is hülyeség.

Illetve keress barátokat, hallgass zenét ami megnyugtat. A barátokkal meg beszélj meg mindent, amit a szüleiddel nem. A szüleidnek meg kamuzd tovább, hogy szeded a gyógyszert.

2013. aug. 9. 09:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!