7évesen képtelen megjegyezni a jobb-bal oldalt?!
Én is keverem a bal-jobb kezemet, és csak gondolkodás után tudom hibátlanul, pedig két diplomám van. HA csak ez a probléma akkor nem probléma.
Amit írtál (elmaradások) azok lehetnek az elhanyagolás miatt. A környezet a született IQ %-t +/- 30%-al emelheti és csökkentheti. Tehát, ha a gyerek 100% IQ-val születik a környezetének hatására lehet felnőtt korára 70%-os (elhanyagolás), de lehet 130%-os (sokat foglalkoznak vele, képzik, harmonikus család) is.
HA egy gyerek ép intellektussal születik, de a környezete elhanyagolja (szellemi és testi szükségleteit nem elégíti ki, vagy nem képes kielégíteni, halmozottan hátrányos családi állapotok), akkor a gyermekből a mai elnevezéssel tanulásban akadályozott gyermek is lehet-ez megfelel az enyhe értelmi fogyatékos kategóriának.
Úgy gondolom, ha ennyire sok elmaradása van, akkor ne egy nehezített tantervű iskolába adjad, hanem egy normálba. Ott is lesz gondja-szegénynek. De így kevesebb kudarc éri.
HA megtehetitek járasd magán úton fejlesztésekre. Szerintem minden városban találsz ilyet. Meg a TSMT torna is fejleszti a gyereket-nem csak a mozgását. Az én fiam is jár TSMT-re, amiben van olyan rész, amikor a bal-jobb irányokat gyakoroljuk. Ennek ellenére, ha egy kicsit is kimarad, máris keveri. Én nem csinálok belőle ügyet-mivel nekem is van ezen a téren problémám, de az anyukámnak is.
Ha fejleszteni szeretnéd, akkor olvass neki sokat, sétáljatok a környezetben, s minden érzékszervét fejlesztsd(látás, hallás, tapintás...) A fejlesztok.hu-n sok ötletet találsz. Taníts neki mondókákat, dalokat. Ami évek alatt el lett hanyagolva, egy év alatt nem tudod visszahozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!