Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 7évesen képtelen megjegyezni...

7évesen képtelen megjegyezni a jobb-bal oldalt?!

Figyelt kérdés
Párom kislányát mi neveljük...Szegénynek az anyukája csak enni,inni adott!Azt sosem mondta,h.éppen az reggeli vagy vacsora.A kislány csak nött magától,mint a gomba...Ha megtanítottam vele egy verset,mondókát nem ismételte vele,mindet elfelejtette.Sok hasonló dolog miatt döntöttünk úgy,h.jobb lesz ha nálunk lesz a gyerek,mert az amúgy okosnak indult kislány egyre butul,alap dolgokkal nincs tisztában.Van közös gyerekünk,ő sokkal informáltabb a környezetéről ezért akarva akaratlanul összehasonlítja az ember őket!Ami miatt írok:Szeptemberber kezdjük a sulit és pedagógus tanácsára gyakorló füzetezünk,amiket jól meg is old,de a jobb-bal kérdést totál homály fedi!!!A szíve hol bal oldalt van,hol jobb oldalt!A kicsi 3,5éves súg neki!Az agybaj kap el ilyenkor!Normális ez???El kell várnom egyáltalán egz 7éves gyerektől hogy ezt az alap dolgot tudja???Vagy ez nem gond még?
2013. júl. 18. 14:55
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
55%
A nevtanon kívül más helyre is el kellett volna vinned felméretni, és nem csak neked otthon nyüstölni, hanem szakembernek foglalkoznia vele.
2013. júl. 22. 12:45
 32/38 anonim ***** válasza:

Én is keverem a bal-jobb kezemet, és csak gondolkodás után tudom hibátlanul, pedig két diplomám van. HA csak ez a probléma akkor nem probléma.

Amit írtál (elmaradások) azok lehetnek az elhanyagolás miatt. A környezet a született IQ %-t +/- 30%-al emelheti és csökkentheti. Tehát, ha a gyerek 100% IQ-val születik a környezetének hatására lehet felnőtt korára 70%-os (elhanyagolás), de lehet 130%-os (sokat foglalkoznak vele, képzik, harmonikus család) is.

HA egy gyerek ép intellektussal születik, de a környezete elhanyagolja (szellemi és testi szükségleteit nem elégíti ki, vagy nem képes kielégíteni, halmozottan hátrányos családi állapotok), akkor a gyermekből a mai elnevezéssel tanulásban akadályozott gyermek is lehet-ez megfelel az enyhe értelmi fogyatékos kategóriának.

Úgy gondolom, ha ennyire sok elmaradása van, akkor ne egy nehezített tantervű iskolába adjad, hanem egy normálba. Ott is lesz gondja-szegénynek. De így kevesebb kudarc éri.

HA megtehetitek járasd magán úton fejlesztésekre. Szerintem minden városban találsz ilyet. Meg a TSMT torna is fejleszti a gyereket-nem csak a mozgását. Az én fiam is jár TSMT-re, amiben van olyan rész, amikor a bal-jobb irányokat gyakoroljuk. Ennek ellenére, ha egy kicsit is kimarad, máris keveri. Én nem csinálok belőle ügyet-mivel nekem is van ezen a téren problémám, de az anyukámnak is.

Ha fejleszteni szeretnéd, akkor olvass neki sokat, sétáljatok a környezetben, s minden érzékszervét fejlesztsd(látás, hallás, tapintás...) A fejlesztok.hu-n sok ötletet találsz. Taníts neki mondókákat, dalokat. Ami évek alatt el lett hanyagolva, egy év alatt nem tudod visszahozni.

2013. júl. 23. 12:54
 33/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is a választ!Igen,én is úgy látom,h.mivel el volt hanyagolva,sokat butult.Szinte "le van tapadva" az összes agysejtje!2évesen mindenki dicsérte h.milyen okos!és valóban,folyékonyan tisztán beszélt,mondókát 2x elmondtam,már tudta,majd más városba költöztünk,csak hétvégén volt nálunk és megindult anyuka mellett a lejtőn!Ma egy értelmes mondatot nehezére esik megfogalmazni!Körül ír mindent,mert nem tudja kifejezni magát!Persze,kivülállónak könnyü lehurrogni,h.lepyen hozzá türelmem,de napi szinten ezt látni borzalmasan nehéz elfogadni,h.hogy elbutult meg végképp katasztrófa!A tornának utána járok,minden próbát megér,ha fejleszti valami.Ha csak az oldalak keverné tényleg nem agyalnék rajta... Tepnap este pl.szóba jött,h.3hónapja voltunk itt meg ott és azt se tudta miröl beszélünk.20dolgot sorolt neki a kicsi,mire derengett neki a hely!Persze h.ilyenkor az embert a sírás kerülgeti!A párom meg sajnos véleményt is mond ilyenkor amivel hatalmasa ront az amúgy sem rózsás helyzeten!Nem bunkózza,hülyézi le,de felkapja a vizet és megjegyzi,h.nem igaz h.ennyire nem emlékszel!?!?A gyerek meg még jobban leblokkol!Agybaj!!!Már el se hiszitek,h.rettegek a suli kezdéstől!:'(
2013. júl. 23. 16:44
 34/38 anonim ***** válasza:
Jó a TSMT nagyon, okosító tornának is nevezik. Szókincset, emlékezetet stb....fejleszt.Ne éreztessétek vele, hogy nem teljesít az elvárásotoknak megfelelően. Hiszen nem tehet róla. S még rosszabban fog teljesíteni. S félni fog tőletek, aminek a vége az is lehet, hogy csalni, hazudni fog, hogy magát védje. Inkább a jót vegyétek észre, s ne csak az elmaradásait fejlesszétek, hanem azt a területet is, amiben jó. Ez motiválni fogja, sikerélményt ad neki, ami önbizalmat ad. S ez később felfelé húzza azokon a területeken is, ahol elmaradásai vannak.
2013. júl. 23. 22:22
 35/38 anonim ***** válasza:
Itt nem azzal van a baj, hogy keveri a jobb-balt, hanem a többi hiányossága. Hogy nem tudja az évszakokat, mikor reggelizünk stb. Te magad írtad. És egy kéttannyelvűben nem rögtön olyanokat tanítanak amit eddig nem tudott, hanem a már meglévő tudást kezdik a másik nyelven tanulni. Ha magyarul nem érti meg, hogy miért rajzolunk zöld fát, akkor angolul, vagy máshogy miért értené meg? Elhiszem, hogy okos gyerek, és gyorsan tanul, de biztos hogy alkalmas arra, hogy 2tannyelvűbe menjen? Én még egy "átlagosan" informálódott gyereket is félnék ilyen helyre adni, nem hogy olyat, aki alapból le van maradva. Biztos jól átgondoltátok ezt?
2013. júl. 26. 12:54
 36/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is a választ!Beirattuk a gyereket mikor hozzánk került,akkor derült fény ezekre a hiányosságokra!Pont emiat tettem fel a kérdést,mert így ebben a formában a legrosszabb döntés angollal nyüstölni.pár hónap,kibukik,majd átrakni ált.-ba egy kudarc a részére.majd új osztály,más tanterv.99% hogy átkéretjük ált.ba!
2013. júl. 26. 15:48
 37/38 anonim ***** válasza:
53%
A diszlexiára jellemző tükör írás a jobb-bal nem felismerése. De engem ne haragudj jobban zavar , hogy egy 2 éves okos jól beszélő gyerek miért fejlődött. Én elhiszem, hogy anya nem foglalkozott vele, de járt oviba ott van reggeli ebéd tanítják az évszakokat stb. Orvosnak mond el amit tapasztalsz szerintem egy kivizsgálás nem árt. Más nem kaptok egy fejlesztő pedet. De lehet szimplán a gyerek a te feszültséged érzi és leblokkol mert görcsösen szeretne teljesíteni. Nagyon szeretem amikor a szülőnek kell tanítani a gyereket ez nem mindig működik és csak ront a kettőjük kapcsolatán. A ti kapcsolatotok most nem erröl kéne, hogy szóljon.Sok sikert és nyugalmat kívánok neked.Szerintem beszéld ezt meg szakemberrel.
2013. aug. 8. 19:58
 38/38 anonim ***** válasza:
Szia.Érdekelne, hogy mi történt azóta a kislánnyal.Mennyit fejlődött az elmúlt egy év alatt ? Köszönöm ha válaszolsz.
2014. okt. 11. 21:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!