7évesen képtelen megjegyezni a jobb-bal oldalt?!
Szia!
Lassan 24 éves leszek és bizony gondom van a jobb-bal irányokkal. Nyilván itt nem arra kell gondolni, hogy jobb oldat van a szívem, ha megkérdezik, de ha hirtelen valamire reagálni kell irányokkal, akkor bizony, el kell gondolkodnom, hogy állok és merre van az arra.Iskolába semmi gondom nem volt, lassan egyetemet végzek /matek szakon/,szóval igazából ha más tünet, vagy probléma nincs, nem kell ebből akkora gondot csinálni. De ez csak az én személyes véleményem.
Szia!
Csak megismétlem az előttem írót: Az iskolában tanultam meg melyik a jobb, és melyik a bal kezem. (ajtó felőli, szóval a jobb kezed mondta el százszor a tanító néni. akkor az ablak felőli a bal)
Kekeckedésnek éreztem ezt a jobb kéz, bal kéz dolgot. Bal kezes lettem volna, ma is azzal nyúlok sokmindenért, de az én gyerekkoromban ezt szégyennek tartották és folyton rámszóltak. Így mire sulis lettem jobbal ettem, fogtam a ceruzát, csak a nagy felhajtást nem értettem. Amúgy nekem is a matek lett az erősségem.
Kétnyelvű iskola???
Lehet, hogy nem lesz semmi baj, de ha tényleg nehezen menne neki az olvasás-írás, feltétlen vigyétek át normál tantervű osztályba. Nem mindenki alkalmas a kétnyelvű tanításra, még a nagyon okosak közül sem.
Ha viszont csak a jobb-bal a baja, ne idegeskedj.
Nem tudom, hogyan gyakoroltátok eddig, de próbáljátok megjelölni pl. egy karkötővel a bal kezét, és a továbbiakban heteken át csak a bal oldalt gyakorolni. A "jobb" el se hangozzon. Ha biztosan rögzült, melyik a bal, tudni fogja, hogy a másik a jobb. Segít, ha a karkötőn is lóg valami ba-val kezdődő figura (banán), könnyebben beugrik neki a szó, ha ezzel emlékezteted.
Az általános fejlesztéséhez pedig meséljetek sokat! Könyvből felolvasott, vagy fejből mondott történetekre gondolok. Válassz annyira egyszerűt, amire figyel, és csak nagyon fokozatosan emeld a szintet. Persze lehet hogy ez a kislány imád mesét hallgatni, akkor viszont örülj nagyon, és olvass neki amennyit csak tudsz.
A jobb-bal kéz tévesztés egy betegség!
5. NEM betegség!!!!!
A balkezes gyermekekre jellemző,hogy tévesztik ennyi idősen az irányokat.
A diszlexia sem betegség...... állapot nem keverendő!
Kedves kérdező!
amennyit félre gépelsz te is lehetsz diszlexiás.. kattanj le róla tényleg. Tök normális,ohgy keveri a két kezét és képzeld a balkezesek tovább keverik és képzeld bizony írnak tükör írással. Férjed milyen kezes?
Bal kezes a gyermekem című könyvet ajánlom olvasd el a témában és megnyugszol.
Milyen lábas? Milyen szemes és milyen füles ebből kideríthető a féltekei dominanciája.
Lehet csak diszlexia részképesség zavara van.Én a mai napig emlékszek h 6-7 évesen teritettem a mamáméknál és mondta apum h jobb oldalra a kés,balra a villa és a kanál. Én dafke forditva tettem és mondtam h ugy tettem.Iskolában derült ki h disz vagyok. Semmi gond nincs ma már remélhetőleg belőle. Ill minimális azt hiszem. Egyébként nekem a jobb kéz szabály előre látom az lesz a nehéz amikor vezetni tanulok.Ezt több disz osztálytársam megerősitette. (egyébként a sziv tudtommal bal oldalra tolódik ,de inkább középen van. [link]
Sok sok türelem,semmi gond ha nem megy kéttannyelvűbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!