Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 7évesen képtelen megjegyezni...

7évesen képtelen megjegyezni a jobb-bal oldalt?!

Figyelt kérdés
Párom kislányát mi neveljük...Szegénynek az anyukája csak enni,inni adott!Azt sosem mondta,h.éppen az reggeli vagy vacsora.A kislány csak nött magától,mint a gomba...Ha megtanítottam vele egy verset,mondókát nem ismételte vele,mindet elfelejtette.Sok hasonló dolog miatt döntöttünk úgy,h.jobb lesz ha nálunk lesz a gyerek,mert az amúgy okosnak indult kislány egyre butul,alap dolgokkal nincs tisztában.Van közös gyerekünk,ő sokkal informáltabb a környezetéről ezért akarva akaratlanul összehasonlítja az ember őket!Ami miatt írok:Szeptemberber kezdjük a sulit és pedagógus tanácsára gyakorló füzetezünk,amiket jól meg is old,de a jobb-bal kérdést totál homály fedi!!!A szíve hol bal oldalt van,hol jobb oldalt!A kicsi 3,5éves súg neki!Az agybaj kap el ilyenkor!Normális ez???El kell várnom egyáltalán egz 7éves gyerektől hogy ezt az alap dolgot tudja???Vagy ez nem gond még?
2013. júl. 18. 14:55
1 2 3 4
 21/38 anonim válasza:
100%

Szia!

Lassan 24 éves leszek és bizony gondom van a jobb-bal irányokkal. Nyilván itt nem arra kell gondolni, hogy jobb oldat van a szívem, ha megkérdezik, de ha hirtelen valamire reagálni kell irányokkal, akkor bizony, el kell gondolkodnom, hogy állok és merre van az arra.Iskolába semmi gondom nem volt, lassan egyetemet végzek /matek szakon/,szóval igazából ha más tünet, vagy probléma nincs, nem kell ebből akkora gondot csinálni. De ez csak az én személyes véleményem.

2013. júl. 18. 21:04
 22/38 anonim ***** válasza:

Szia!

Csak megismétlem az előttem írót: Az iskolában tanultam meg melyik a jobb, és melyik a bal kezem. (ajtó felőli, szóval a jobb kezed mondta el százszor a tanító néni. akkor az ablak felőli a bal)

Kekeckedésnek éreztem ezt a jobb kéz, bal kéz dolgot. Bal kezes lettem volna, ma is azzal nyúlok sokmindenért, de az én gyerekkoromban ezt szégyennek tartották és folyton rámszóltak. Így mire sulis lettem jobbal ettem, fogtam a ceruzát, csak a nagy felhajtást nem értettem. Amúgy nekem is a matek lett az erősségem.

2013. júl. 19. 14:52
 23/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!Én különben nem is agyalnék ezen!Hát na bumm nem tudja!A kicsi meg biciklizni alig akar megtanulni,mikor a nagy ennyi idősen jól tekert.Itt már kezdett más irányba menni a beszélgetés...Tulajdonképp azt szerettem volna megtudni,h.az ő korában ezt már tudni kéne e vagy sem!Mert hogy a színeket is kb.1éve ismeri és nem tudtam eldönteni,h.ez is a lemaradásának eredménye vagy sem!A tanító néni véleménye pedig egy újabb pánikot indított el bennem:Ha tényleg gond,h.nem tudja megjegyezni,akkor esetleg a memóriája nem olyan,ez pedig kéttan nyelvű iskolában ugye elég fontos!Nem eröltetjük akkor,mert azt végképp nem szeretnénk,h.késöbb szorongjon fizikai lel
2013. júl. 19. 15:38
 24/38 A kérdező kommentje:
Véletlenül elküldtem... Szóvak nem akarjuk h.lelki sérüléseket okozzon a tanulás,ne szeressen iskolába járni.Ez egy életre kihathat,és az élete más területeire negatív hatással lehet!De,örülök,h.ennyi választ kaptam,mert most már tudom,h.ez nem akkora gond mint ahogy beállították nekem!Mert különben okos,hamar tanul,csak időnként ismételni kell vele mert pl.ha együtt tanul a 2gyerek egy mondókát egy hónap múlva a kicsi tudja hibátlanul,mig a nagynak csak foszlányokban marad meg!És nem azért mert a kicsi ZSENI!Ő más ebben...ennyi:-)
2013. júl. 19. 15:45
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

Kétnyelvű iskola???

Lehet, hogy nem lesz semmi baj, de ha tényleg nehezen menne neki az olvasás-írás, feltétlen vigyétek át normál tantervű osztályba. Nem mindenki alkalmas a kétnyelvű tanításra, még a nagyon okosak közül sem.

Ha viszont csak a jobb-bal a baja, ne idegeskedj.

Nem tudom, hogyan gyakoroltátok eddig, de próbáljátok megjelölni pl. egy karkötővel a bal kezét, és a továbbiakban heteken át csak a bal oldalt gyakorolni. A "jobb" el se hangozzon. Ha biztosan rögzült, melyik a bal, tudni fogja, hogy a másik a jobb. Segít, ha a karkötőn is lóg valami ba-val kezdődő figura (banán), könnyebben beugrik neki a szó, ha ezzel emlékezteted.

Az általános fejlesztéséhez pedig meséljetek sokat! Könyvből felolvasott, vagy fejből mondott történetekre gondolok. Válassz annyira egyszerűt, amire figyel, és csak nagyon fokozatosan emeld a szintet. Persze lehet hogy ez a kislány imád mesét hallgatni, akkor viszont örülj nagyon, és olvass neki amennyit csak tudsz.

2013. júl. 20. 07:39
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

A jobb-bal kéz tévesztés egy betegség!

5. NEM betegség!!!!!

A balkezes gyermekekre jellemző,hogy tévesztik ennyi idősen az irányokat.

A diszlexia sem betegség...... állapot nem keverendő!

2013. júl. 20. 21:34
 27/38 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

amennyit félre gépelsz te is lehetsz diszlexiás.. kattanj le róla tényleg. Tök normális,ohgy keveri a két kezét és képzeld a balkezesek tovább keverik és képzeld bizony írnak tükör írással. Férjed milyen kezes?

Bal kezes a gyermekem című könyvet ajánlom olvasd el a témában és megnyugszol.

Milyen lábas? Milyen szemes és milyen füles ebből kideríthető a féltekei dominanciája.

2013. júl. 20. 21:39
 28/38 anonim ***** válasza:
77%

Lehet csak diszlexia részképesség zavara van.Én a mai napig emlékszek h 6-7 évesen teritettem a mamáméknál és mondta apum h jobb oldalra a kés,balra a villa és a kanál. Én dafke forditva tettem és mondtam h ugy tettem.Iskolában derült ki h disz vagyok. Semmi gond nincs ma már remélhetőleg belőle. Ill minimális azt hiszem. Egyébként nekem a jobb kéz szabály előre látom az lesz a nehéz amikor vezetni tanulok.Ezt több disz osztálytársam megerősitette. (egyébként a sziv tudtommal bal oldalra tolódik ,de inkább középen van. [link]

Sok sok türelem,semmi gond ha nem megy kéttannyelvűbe.

2013. júl. 21. 18:31
 29/38 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat és az ajánlott könyvet!Nem tudunk balkezesről a rokonságban egyik oldalról sem,valószínű a kérdéseim is pont emiatt vannak,mert nem tudom,h.csak bal kézzel ír vagy másként is látja j dolgokat...Nem tudja mikor van tél,nem tudja mikor zöld a fa...Nem tudja,h.reggel reggelizünk,vacsorázni pedig este szoktunk!Ilyen dolgokat nem tud,én meg azt nem tudom,h.azért nem tudja mert van vele valami,vagy anyuka nevelésének eredménye.A nevetlésiben 2oldalon ecsetelték,h.miért nem volt akkor iskola érett.Hetly idő fogalmg nem tiszta.Jelen múlt idő nulla,koncentrálni rövid ideig ttud,kizökken a f
2013. júl. 22. 10:13
 30/38 A kérdező kommentje:
Feladatából és hasonlók miatt nem engedték iskolába egy éve.Én pedig egy év alatt nem látok sok javulást,pedig minden nap foglalkozok vele úgy h.észre sem veszi.Rajzolj zöld fát,rá piros almát...mert nyár van.Kitesszük a hűtőre,h.lássa,nekem tetszik amit rajzolt és látom,h.büszke magára h.szépet rajzolt nekem!A nevelésibem idén pedig megkapta az iskolába való beiratáshoz szükséges "alkalmas" papírt. Akkor ilyenkor mi van?Ami miatt alkalmatlan volt amiatt ma már alkalmas? Az h.én meg elgépetlgetek,valószínű amiatt van,mert mobilról írok és mellé nyomom.Nem látom teljes képernyőn és nem mászok vissza minden félre nyomott betűt kijavítani!Ez nem diszlexia,ettől én még nem vagyok tudatlan vagy kevésbé informált...Viszont ennek a kislánynak rengeteg hiányossága van és az okára szeretnék rájönni,h.segíteni tudjak neki!
2013. júl. 22. 10:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!