Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 7évesen képtelen megjegyezni...

7évesen képtelen megjegyezni a jobb-bal oldalt?!

Figyelt kérdés
Párom kislányát mi neveljük...Szegénynek az anyukája csak enni,inni adott!Azt sosem mondta,h.éppen az reggeli vagy vacsora.A kislány csak nött magától,mint a gomba...Ha megtanítottam vele egy verset,mondókát nem ismételte vele,mindet elfelejtette.Sok hasonló dolog miatt döntöttünk úgy,h.jobb lesz ha nálunk lesz a gyerek,mert az amúgy okosnak indult kislány egyre butul,alap dolgokkal nincs tisztában.Van közös gyerekünk,ő sokkal informáltabb a környezetéről ezért akarva akaratlanul összehasonlítja az ember őket!Ami miatt írok:Szeptemberber kezdjük a sulit és pedagógus tanácsára gyakorló füzetezünk,amiket jól meg is old,de a jobb-bal kérdést totál homály fedi!!!A szíve hol bal oldalt van,hol jobb oldalt!A kicsi 3,5éves súg neki!Az agybaj kap el ilyenkor!Normális ez???El kell várnom egyáltalán egz 7éves gyerektől hogy ezt az alap dolgot tudja???Vagy ez nem gond még?
2013. júl. 18. 14:55
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

majd az iskolában megtanul írni, kattanj le a témáról!!!

és ne und, legyen hozzá türelmed.

2013. júl. 18. 15:12
 12/38 A kérdező kommentje:
Nem tudok lekattani a témáról,mert az iskolába aug.26án kell bemenni egy új felmérésre h.mennyit fejlödött a gyerek,különben keserves lesz neki az iskola!Tanító nénit idéztem!Nem magamtól nyúpzom szegénykét! A kakaós válaszolónak köszönöm a tanácsot,vélhetőleg unatkozol és más problémája számodrd mulatságra ad okot!!!
2013. júl. 18. 15:28
 13/38 A kérdező kommentje:
Inkább azt díjaznád,h.az anyja helyett én nevelem a gyereket és érdekekt,h.hogyan alakul a fejlődése,élete!!!Nem kevés törődést áldozva a részemről!Bár nem várom senkitől,h.ajnározzon,csak ne szóljon be!!!
2013. júl. 18. 15:31
 14/38 anonim ***** válasza:
77%

Jól van, jól van, tudjuk milyen önfeláldozó vagy, már-már mártír! Mindjárt megcsókoljuk lábad helyét!

Higgadj már le!

Elég baj hogy egy kis gondnál már elfogy a türelmed! Lehet hogy a saját gyereked egy zseni, meg csillagász volt 3 évesen, de vannak kevésbé okos, vagy valamilyen hibával küzdő gyerek, mindegyik más és más.

Sok mindenre utalhatnak a tünetei, és lehet hogy egy alaposabb vizsgálatot érdemelnének, mint egy úgymond "pedagógus" károgása.

Szedd össze magad, és vidd el szakemberekhez, és tanúsíts nagyobb türelmet, mint amekkorát a "zseni" gyermekednél tanúsítottál

2013. júl. 18. 15:55
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
Ne te döntsd el, hogy diszlexiás-e, hanem vidd el szakemberhez. És nem a türelmednek kell fogyni, hanem pedagógusnak kell vele foglalkoznia. Én sem tudtam pl. az órát megtanítani a lányomnak, a suliban 2 óra alatt megtanította a tanár nő.
2013. júl. 18. 15:56
 16/38 A kérdező kommentje:
Akik értelmesen válaszoltak,annak köszönöm!Te pedig ne a lábam heyét csókolgasd,hanem mást!Bunkó!Bocs,h.vettem a fáradságot és feltettem a kérdést,tapasztalt anyukáktól választ remélve!Igen,ettől máris mártír vagyok!Ami a zseni gyerekemet illeti,még mocskosabb,ph cpinikusan lezsenized,mert mepemlítettem,h.ő tudtj 3,5évesen azt amit a nővére nem!következő kommentben mindtjárt én leszek a gonosz mostoha???2tannyelvűbe menne a gyerek könyörgöm!!!azért mondták,h.ha ezt nem fogja tudni aug.ig átteszik ált.osztályba!viszonu nem értek hozzá.ha nem baj h.nem tudta,mert ebben a korban még nem jelent gondot,akkor én is másképp állok mind a gyerekhez mind a tanárnöhöz!
2013. júl. 18. 16:50
 17/38 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem írni:voltunk vele nevelési tanácsadóban és emiatt,a szakvélemény miatt nem engedték iskolába.A mostani szakvélemény szerint érett,de sok mindenben fejlesztést kíván.Ott tanácsolták a gyakorló füzetet is,amit 1éve használunk,tehát nem rögtön rohantam ide hisztizni,h.elegem van!Egyszerüen nem látom,h.egy év alatt olyan nagyon fejlödött volna!
2013. júl. 18. 16:57
 18/38 anonim ***** válasza:
100%
A tesóm kisfia is diszlexiás és ő is visszafelé ír. Szerintem érdemes ilyen irányban kivizsgáltatni, de ez majd a suliban kiderül, hogy tényleg probléma-e, vagy csak most tűnik annak. A tanítónő majd kezdeményezi, ha tényleg baj. A jobb-bal irányon én a mai napig gondolkodom néhány másodpercet. Semmi bajom nincs, diplomám van, szerintem ez van akinek nehezebben megy, mint pl. a tájékozódás, névmemória stb... A suliban úgy jegyeztem meg, hogy az ablak felőli padsor a bal. Tesi órán jobbra át, balra átnál a balt mindig ökölbe szorítottam, így tudtam gondolkodás nélkül, hogy merre kell fordulni. fontos, hogy kössétek valamihez. Rakjatok az egyik kezére karkötőt vagy órát.
2013. júl. 18. 17:51
 19/38 A kérdező kommentje:
Köszi,a karkötőt kipróbáljuk!Remélem nen komoly a dolog és csak most tűnik annak:-)
2013. júl. 18. 19:14
 20/38 anonim ***** válasza:
Vannak részképesség hibák. Pl. hogy térben nem tudja eldönteni előrébb vagy hátrább van-e. Meg ez is, amit te írtál. Vidd nevelési tanácsadóba, ott van ilyen felmérés. Külön foglalkozásokra kell hordani majd ( meg már ovis korában kellett volna) és ott játékos módon, különböző társas játékokkal megtanítanak ilyen dolgokat. ezek kijavítható dolog. De majd ott megtanítják. Viszont ha te idegeskedsz akkor megromlik a kapcsolatod vele. Így azt tanácsolom, hogy csak biztasd, ölelgesd, szeretgesd, hogy legyen önbizalma, hogy neked tanuljon, ha látja hogy örülsz az eredményeinek akkor szívesebben csinálja majd. De az ingerült szülő csak azt éri el, hogy feladja a gyerek. Kitartás.
2013. júl. 18. 20:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!