A szomszéd kisfiú 10hónapos és nem igazán csinál semmit ülni kúszni mászni ilyesmik...hordják gyógytórnára is de semmi eredménye az anyukája nagyon elvan keseredve,lehet olyan hogy a doki esetleg nem mondta meg hogy oxiégén hiány lehetett a szülésnél?
16:09-nek: szakemberrel megnézetted már a gyereket? Sajnos, sokszor későn kerül fejlesztésre problémás baba, mert hajlamosak akár a szülők, akár (mint a te esetedben is) a védőnő ráfogni, hogy "lusta". Nem ijesztgetni akarlak, de sürgősen vidd el orvoshoz! Mélyen igaz a népi mondás:"jobb félni, mint megijedni!"
2009. okt. 20. 19:33
12/32 anonim válasza:
Ha egy 10 hónapos baba még nem mászik, kúszik, ül, stb, ott bizony nagy baj van, és oxigénhiány is lehet többek között a háttérben. A gyermekek többsége 12 hónaposan elindul, de minimum feláll. 2 hónap torna semmit nem jelent még, de ki kell próbálni, gyógyúszást, és egyéb más mozgásfejlesztő gyakorlatokat. Mindenképpen még az elején el kell vinni a Szakértői és Rehabilitációs Bizottsághoz, hogy megtudják pontosan mi is a baj. Ők megadják majd a pontos fejlesztési területeket, és jogosult lesz korai fejlesztésre, ami már célzottan segít. Arra viszont elég kicsi az esély, hogy ekkora lemaradással valaha is beéri a társait.
2009. okt. 21. 14:01
13/32 anonim válasza:
Ez nem igaz, mert utolérheti. Nem tudjuk, mi a baja.
Annyit tudsz segíteni, hogy felajánlod, hogy elviszed te a gyereket. Teljesen komolyan mondom, bár nem tudom, milyen a kapcsolatotok. Én örültem volna, ha valaki néha elviszi helyettem. :)
2009. okt. 21. 19:43
14/32 anonim válasza:
Szia!
Természetesen lehetett, van olyan eset, hogy minimálisan lép fel oxigénhiány ami sosem derül ki, nem úgy mint az én kisfiamnál
Ő már 16hónapos 5hónapos kora óta járunk sok fele fejlesztésre még mindig nem kúszik, ülni is csak úgy tud ha kitámasztom...nálunk pl kiderült az oxigénhiány csak későn... koponya CT,MRi agykamra asszimetria, cysta, test szerte hypotón és nem rég derült ki h.a szülésnél történteknél az agyának pont az a része sérült a leginkább ami a mozgást érinti...értelmileg nincs gond, de nagyon sok az akaratlan mozgása, de ha nagyobb lesz tudja majd kontrollálni, legalábbis remélem..nem adom fel sosem és kihozom belőle a legjobbat...jelenleg dévényezünk, gézengúzozunk és nem rég kezdtünk egy mágneses kezelést..na és ez az ami úgy látom kezdi beinditani a mozgásokat...azóta gurul...ha állítom szépen megáll, persze nem egyedül..bébitaxin simán kapaszkodva megül:)
Menjenek el neurológushoz aki úgyis látja h.baj van...mi 6nál jártunk :)lusta gyerek nincs és ezt nekem egy neurológus főorvos mondta...mi gyerekorvosunk is ezzel jött pedig szemmel láthatóan voltak jelei a betegségnek..így sajnos későn tudtuk elkezdeni a fejlesztést...de majd behozunk mindent idővel :D
2009. okt. 26. 08:44
15/32 anonim válasza:
igazából nem értem h.miért írod azt h.arra már semmi esély h.beéri a társait...nem látod a gyerkőcök arcát h.mennyire akarnak ők is...és képzeld van egy olyan ismerősőm akinek a babája agyvérzéseel született és 3évesen olyan volt mint a vele egyidősek..szóval no comment..és kisfiam is maximum sulis korára beéri a többieket...csak hát az kéne h. a szülők ne tasszítság el a gyerekeiket azért mert "sérült"baba van velük egy helyen...személyes példa nyáron játszin mi is homokoztunk és a kisfiammal homokvárat építettem oda jött egy másfél éves gyerek segíteni akart hagytam és jó volt látni kisfiam Patrik arcát h.örül a társaságnak és nézte minden mozdulatát erre jön az anyuka és felkapja a gyereket és beszól milyen baba ez aki ilyen nagy és segítséggel tud csak ülni...mondanom sem kell h.ki osztottam...:@
2009. okt. 26. 08:51
16/32 anonim válasza:
Hát látom le lettem pontozva, de továbbra is tartom a véleményem. Bizony nagy bajok vannak ott ahol ezek a tünetek vannak jelen, ráadásul ahogy olvastam nem is nagyon javíthatóak, fejleszthetőek.
2009. okt. 27. 14:53
17/32 anonim válasza:
Tiszta mázli, hogy nem te vagy a szülője egy sérült gyereknek.
2009. okt. 27. 17:15
18/32 anonim válasza:
Nem, én a gyógypedagógusa vagyok illetve a pszichológusa. Lehet fújjolni. De lehet reálisan gondolkozni is. Nem mondtam, hogy egy fabábú lesz, csak azt mondtam, hogy a lemaradást sose fogja behozni, ami igaz is.
2009. okt. 28. 00:08
19/32 anonim válasza:
Pályát tévesztettél.
2009. okt. 28. 01:04
20/32 anonim válasza:
Ha 10 hónaposan nem mászik és ül még jó eséllyel behozhatja a lemaradást. Én mozgásfejlesztéssel foglalkozom és nekem ez a tapasztalatom.
A gyógypedógus sem mondott hülyeséget és nem tévesztett pályát, hanem a hozzá "már elkerülő" gyerekek gondolom eleve a picit súlyosabb esetek, így kevesebb a happy end ezzel kapcsolatban. Ő is csak a tapasztalatait írta le, nem kell rögtön egymásnak esni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!