Van itt olyan valaki akinek nagyobbacska gyermeke van és agyvérzést kapott szülés közben vagy utána?
Jártok fejlesztésre, ugye?
Barátnőm kislánya sajnos agyvérzést kapott, utána sokáig kórházban volt, mert többször műtötték. Kb. fél éves korában kezdték a fejlesztéseket, de az az igazság, hogy ez már késő volt... Így már sajnos nem tudnak olyan jó eredményeket elérni vele, mint ha pár hónappal hamarabb tudtak volna kezdeni. Ülni pl. másfél-2 éves kora körül tanult meg.
Járunk fejlesztésre. Mozgásban nem olyan vészes az elmaradás, csak attól félünk, hogy szellemileg el lesz maradva.
Azt nem tudom miért kapott agyvérzést, de akkor és utána sem kérdezgettem. Nehéz szülés volt.
A válasz megírásának időpontja: 09-11 12:02-nek:
Az én fiam ugyan nem agyvérzéses, hanem "csak" oxigénhiányos volt, viszont ő mozgásban le van maradva, szellemileg egyáltalán nincs.
Van abban logika, mikor azt mondják, hogy van összefüggés a mozgás és a szellemi fejlődés közt, de az az igazság, igenis vannak kivételek szép számmal.
Van egy ilyen tanítványom. Okos, értelmes, tündéri aranyos, nagyon szép kislány! És neki van az osztályban a legjobb memóriája! Csak néha kicsit lassúbb, mint a többiek, de emiatt semmiféle hátrányt nem szenvedett még az eddigiekben.
Légy bizakodó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!