Problémás pedagógus. Használható kezelési útmutatót adnátok?
Szia!
Nekem konkrétan a gyermekpszichiáter javasolta.Oda pedig úgy kerültünk, hogy kérték a suliban a gyermek tanulásképességet vizsgáló bizottság véleméyét. Mondjuk nem erről volt szó, hanem arról, hogy...idézem "valami vizsgálatra kell menni, és ha ott is úgy látják, hogy hasznos lenne akkor kap plusz korrepetálást a suliban fejlesztőpedagógustól"....gondoltam ártani nem árthat legyen....Mire kiderült, hogy ez valami főokosokból álló testület és olyan bélyeget süthetnek a gyerekedre hogy 2 l hypo se mossa le róla soha.Ehhez képest pozitívat csalódtam, mert bár gyógypedagógussal nem találkoztam a vizsgálat során a kb22 éves főiskoláról szabadult pszichológus által tévesen diagnosztizált dolgokat a tapasztalt szakmájához értő gyermekpszichiáter helyre tette. Kb 15 perces gyerkőccel tartó beszélgetése után teljesen helyes általam is valósnak tartott képet, jellemrajzot adott a gyerekemről és az első kérdése eztán az volt, hogy gondoltunk e az iskolaváltásra.....Én lepődtem meg a legjobban bevallom őszintén.
Gyerekpszichiáterhez magatoktól mentetek?
És mit csináltok? Maradtok végül itt?
Egyébként azt gondolom, hogy valaki, aki emberekkel dolgozik, nem lehet annyira primitív, hogy ne tudjon elvonatkoztatni a saját bajától, vagy attól, hogy valaki nem szimpatikus neki. Persze nyilván baromi fárasztó lehet gyerekekkel foglalkozni (én abszolút támogatnám, hogy mondjuk 4 évente küldjék el fizetett szabira egy évre a tanítókat, pihenjék csak ki magukat), de sajnos a helyzet az, hogy nem engedhetné meg magának, hogy így viselkedjen.
Persze ez a szomorú valóság… a mi sulinkban az egyik tanítónő bekattant teljesen, verte a gyerekeket, és az igazgató a panaszkodó szülőknek annyit mondott, hogy ha nem tetszik, el lehet menni… Tíz gyerek el is ment.
Egy pedagógus ismerősöm szerint az a helyzet, hogy bármit is csináljon egy tanár, a legritkább esetben viszi azt az iskola felsőbb fórum elé, mivel az sokkal nagyobb presztízsveszteség a sulinak, mint pár elégedetlen szülő. A szülők pedig nyilván ódzkodnak beperelni egy tanítót, amikor egy ilyen eljárás hónapokig tart – és addig a gyerekük a „vádlott” kezei közt van. Szép kis helyzet, és még azt mondják, hogy a szülőknek túl sok joga van manapság…
Maradtunk,mivel jobbat nem találtunk.A bizottsági szakvélemény a tanítónéniével homlok egyenest mást mond.....tehát alátámasztotta azt amit én is gondoltam.
Azóta csend honol a tanítónéni háza táján, most év vége felé jött rá újra a "bolond óra". Szerintem a fő oka, hogy egész évben nem mentem be kikérni a véleményét pedig "az ő 30 éves tapasztalata"....szerinte aranyat ér, én meg az előzmények tükrében nem tudok rá adni...épp ezért nem is kérem ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!