Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Problémás pedagógus. Használha...

Problémás pedagógus. Használható kezelési útmutatót adnátok?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2.osztályos.Ő 6 évesen kezdte a sulit sokat kell tanulni vele, hogy tudja tartani az 1-1,5 évvel idősebb gyerekekkel a lépést. A tanítónéni 1. osztály októberétől folyamatosan inzultálta a gyereket és minket szülőket.Hol az volt a probléma, hogy lassú a gyerek, hol rondán írt, hol neveletlennek titulálta, hol megszégyeítette az egész osztály előtt a kézügyetlensége miatt....Tanulásképességet vizsgáló bizottság elé is mentünk, ahol ugyan írásnehézséget megállapítottak, de korántsem olyan mértékű problémát, hogy ezzel gond legyen.A vizsgálatkérő lapon a tanítónéni által leírtakat a gyermekpszichiáter fejét fogva hazuttolta meg és javasolta a suliváltást "mielőtt a maradék kedvét is elveszi a tanulástól a gyereknek". Próbáltunk új sulit keresni, de a jó tanítónéni mellé nagyon rossz gyerektársaság járt volna, így úgy láttuk jobbnak, ha nem váltunk, hisz a tanítónéni 4 évre a gyerekek 8 évre szólnak.Jelenleg 2. osztályosok vagyunk 4 és tanuló időnként becsúszik egy-egy 3-as és 5-ös.Tehát tanulással nincs gond.Tanítónénivel gyakorlatilag nem tartunk személyes kapcsolatot. Szülői értekezleteken jelen vagyunk és ennyi. Időnként a napközis tanárral beszélünk tőle informálódunk. Tanítónéi idáig bírta ...újra elkezdte a játékait....provokál hogy bemenjek. Hazugságokkal vádol leginkább egem, hogy dolgozatfeladatokat csinálok a gyerekkel, pusztán mert jólett a dolgozata.Fölényeskedik, hazudtol. Persze nem hagyom de finoman visszafordítom.....Ti mit tennétek? Rosszat em akarok neki épp elég baja leht a magáéletében, de nem rajtunk kellene kiélni bosszuvágyát.
2013. máj. 8. 09:17
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Szia!

Nekem konkrétan a gyermekpszichiáter javasolta.Oda pedig úgy kerültünk, hogy kérték a suliban a gyermek tanulásképességet vizsgáló bizottság véleméyét. Mondjuk nem erről volt szó, hanem arról, hogy...idézem "valami vizsgálatra kell menni, és ha ott is úgy látják, hogy hasznos lenne akkor kap plusz korrepetálást a suliban fejlesztőpedagógustól"....gondoltam ártani nem árthat legyen....Mire kiderült, hogy ez valami főokosokból álló testület és olyan bélyeget süthetnek a gyerekedre hogy 2 l hypo se mossa le róla soha.Ehhez képest pozitívat csalódtam, mert bár gyógypedagógussal nem találkoztam a vizsgálat során a kb22 éves főiskoláról szabadult pszichológus által tévesen diagnosztizált dolgokat a tapasztalt szakmájához értő gyermekpszichiáter helyre tette. Kb 15 perces gyerkőccel tartó beszélgetése után teljesen helyes általam is valósnak tartott képet, jellemrajzot adott a gyerekemről és az első kérdése eztán az volt, hogy gondoltunk e az iskolaváltásra.....Én lepődtem meg a legjobban bevallom őszintén.

2013. máj. 14. 15:20
 12/13 anonim ***** válasza:

Gyerekpszichiáterhez magatoktól mentetek?

És mit csináltok? Maradtok végül itt?

Egyébként azt gondolom, hogy valaki, aki emberekkel dolgozik, nem lehet annyira primitív, hogy ne tudjon elvonatkoztatni a saját bajától, vagy attól, hogy valaki nem szimpatikus neki. Persze nyilván baromi fárasztó lehet gyerekekkel foglalkozni (én abszolút támogatnám, hogy mondjuk 4 évente küldjék el fizetett szabira egy évre a tanítókat, pihenjék csak ki magukat), de sajnos a helyzet az, hogy nem engedhetné meg magának, hogy így viselkedjen.

Persze ez a szomorú valóság… a mi sulinkban az egyik tanítónő bekattant teljesen, verte a gyerekeket, és az igazgató a panaszkodó szülőknek annyit mondott, hogy ha nem tetszik, el lehet menni… Tíz gyerek el is ment.

Egy pedagógus ismerősöm szerint az a helyzet, hogy bármit is csináljon egy tanár, a legritkább esetben viszi azt az iskola felsőbb fórum elé, mivel az sokkal nagyobb presztízsveszteség a sulinak, mint pár elégedetlen szülő. A szülők pedig nyilván ódzkodnak beperelni egy tanítót, amikor egy ilyen eljárás hónapokig tart – és addig a gyerekük a „vádlott” kezei közt van. Szép kis helyzet, és még azt mondják, hogy a szülőknek túl sok joga van manapság…

2013. máj. 14. 20:55
 13/13 A kérdező kommentje:

Maradtunk,mivel jobbat nem találtunk.A bizottsági szakvélemény a tanítónéniével homlok egyenest mást mond.....tehát alátámasztotta azt amit én is gondoltam.

Azóta csend honol a tanítónéni háza táján, most év vége felé jött rá újra a "bolond óra". Szerintem a fő oka, hogy egész évben nem mentem be kikérni a véleményét pedig "az ő 30 éves tapasztalata"....szerinte aranyat ér, én meg az előzmények tükrében nem tudok rá adni...épp ezért nem is kérem ki.

2013. máj. 15. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!