Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet tenni, ha csak a...

Mit lehet tenni, ha csak a bugyiba kakil?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3 éves, szobatiszta kb 3 hónapja. De a kaki mindig az esti pelusba ment. Én ugyan nem csináltam ebből ügyet, de a férjem igen. Oviba jár február óta. Eleinte ott is gond volt a wc, mert nem akart ráülni, de kb. 1 hónap múlva megtört a jég, és elmegy wc-re. Kaki este itthon a pelusba.

Viszont most a hétvégén mind a két nap délelőtt kakilt be. Attól félek, ha most erre szokik rá, akkor haza fogják küldeni az oviból. Így is elég mérgesek voltak, hogy nem akart wc-zni.

Nem tudom hogy lehetne erről leszoktatni, már mondtam neki, hogy így nem mehet oviba, de szerintem nem érti. Amúgy is egy kicsit el van maradva a kortársaihoz képest.

Tegnap a férjem elverte, hogy bekakilt, ezt sem tudom neki megmagyarázni, hogy ettől nem lesz jobb.

Nem tudom mit fogok csinálni,ha hazaküldik, már dolgozom.

2013. máj. 5. 21:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%
A legrosszabb amit tettetek, hogy elverte.
2013. máj. 5. 22:03
 2/14 anonim ***** válasza:
79%
Jaj szegény, így is már ő biztos tudja, hogy rossz amit csinál, gondolom nem tudja szabályozni, vagy ilyesmi, többet ne hagyd, hogy ráüssön ilyenért. Nem volt egy intelligens lépés a férjed részéről, inkább nézett volna utána, mivel lehet segíteni. Én nem vagyok még érdekelt, mert csak 16 hónapos a fiam, de van egy jó védőnőm, őt kérdezném, meg meg lehet kérdezni babapszichológust, tuti van rá megoldás. Az okos óvónők is csak magyarázni tudnak, persze.
2013. máj. 5. 22:10
 3/14 A kérdező kommentje:

Ház én is ki voltam akadva, pont nem voltam itthon, jól össze is vesztünk miatta.

De előtte sem kakilt soha a wc-be, szóval nem hiszem, hogy ettől. Persze nem segít, az biztos.

2013. máj. 5. 22:46
 4/14 A kérdező kommentje:
A védőnő azt mondta, amikor mondtam, hogy éjjel a pelusba kakil, hogy teljesen felejtsük el a pelust, mert összeköti a nagywc-t a pelussal. De ezek szerint ez nem igaz, ha most meg nappal kakil a bugyiba.
2013. máj. 5. 22:47
 5/14 anonim ***** válasza:

Van egy ismerősöm akinek 3,5 éves koráig biztos, hogy a lánya pelenkába kakált. Bár ő inkább visszatartotta napokra, akár egy hétre is, de az oviba nem kakilt.

Nem tudom, hogy mi lett azóta, mert megsértődött rám az anyukája.

2013. máj. 6. 21:00
 6/14 anonim ***** válasza:

A lányom két éves korában napközben bilizett, de még fél évig alváshoz pelus kellett. Este az volt az első dolga, hogy ráadtam a pelust és telekakilta.

Ebből nem szabad ügyet csinálni. A kaki mindigis egy plusz mérföldkő a szobatisztaságban, minél jobban erőltetik, annál nehezebb lesz.

Beszélgess vele. Vannak gyerekek akiknél segít a kakimanó meg a kakiország sztori.

Na a történetünk vége a végére: még most is gyakran szól a lányom, hogy kéri a pelust, mert kaki lesz.

De éjjel már pelus nélkül alszik.

Még egy trükk.

Mesélj neki egy kisbabáról, akinek nagyon kevés a pelusa. Meséld el neki, hogy nagyon kellene neki a pelus és mit szólna hozzá, ha a nálatok lévő pelust odaadnátok neki?

A húgom ezzel a sztorival lett szobatiszta teljesen.

2013. máj. 7. 10:15
 7/14 anonim ***** válasza:
A kaki téma sarkalatos pont volt nálunk is.A fiam január végén volt 3 éves,és ő meg ébredéskor kakilt a pelusba.Nappal szobatiszta volt már egy éve pisi szempontból,de éjjel nem.Én sokat beszélgettem vele,soha nem szidtam meg,mégis visszatartotta,annak hatására hogy volt egy elvárás részemről.Aztán mikor visszatartotta,én mondtam neki hogy csak kakiljon nem érdekel hova.Akkor rászokott hogy sokszor délben,illetve reggel kakált bele a pelusba.Márciusban kezdtük az ovit,a wc-re sem volt hajlandó elmenni,nemhogy ráülni.Volt hogy bepisilt emiatt.Aztán ahogy írtad nálunk is megtört a jég,ezzel már nincs gond.2 hete viszont ő mondta hogy többé nem kér pelust.Csodálkoztam,mert ha próbálkoztunk 1x2x úszott az ágy.De hagytam hogy pelus nélkül aludjon.Volt hogy 4x cseréltem ágyneműt,pizsamát egy nap(délben is).Olyan is volt hogy este bekakált és elaludt benne,olyan is volt hogy jött reggel és végigpotyogtatta a lakást.Én sokat beszélek neki mit hogy kéne de soha nem szidtam le.Éjjel keltem hozzá 2x hogy pisiljen,de utóbb már nem pisilt,azt mondta nem kell.Így nem keltem fel,reggel jön hogy pisiljünk,sőt reggelente kakil is a wc-be.Az óvónőknek tudniuk kell hogy nem minden gyerek fejlődik egyformán.Nekik segíteni kellene nem elvárni.A gyerek érzi a feszültséget pláne ha ki is kapott.Szegényt hagyjátok már békén,előbb oldódik meg ha így tesztek hidd el.Hagy kakiljon pelusba,és te mond neki hogy szereted bármit csinál,és nem baj ha bekakil.A férjemet ha ilyen lenne nem engedném a gyerek közelébe sem.Ha azt akarjátok hogy haladjon a dolog legyetek türelmesek.A 2 lányom 2 évesen cakompakk szobatiszta volt,a fiam most hogy elmúlt 3.Ha az óvónénik ilyenek én beszélgetnék velük,vagy keresnék megértőbb ovit,vagy nagyszülő nincs aki segítsen?
2013. máj. 7. 18:13
 8/14 A kérdező kommentje:

Én is azt várom, hogy majd magától megoldódjon, viszont a férjemmel nem lehet beszélni.

Anyu is azt mondta, hogy ők 7-en voltak testvérek, 1,5 évesen mindenki szobatiszta volt, különben jól elverték.

Nem érti, hogy most már másképp neveljük a gyerekeket.

4 napja már nem a pelusba kakil, hanem nappal a bugyiba. Ennyi erővel nem is kellene már neki a pelenka egyáltalán, mert reggelre száraz. Csak ezzel a kaki témával nem tudom mit tegyek. Szerencsére az oviban még nem csinálta. De itthon igen. Ma pl. kétszer is bekakilt, és egyszer nem is szólt! Nagy vidáman játszott tovább, csak éreztük, hogy büdös van. Ha itthon vagyok, én rendezem, de a férjem többet van velük. Először őt kéne átnevelnem, mutattam már neki mindenféle cikket erről, de egyszerűen nem ért a szép szóból.

2013. máj. 7. 21:15
 9/14 anonim válasza:
többet foglalkozzatok a gyerekel
2013. máj. 8. 17:54
 10/14 A kérdező kommentje:
Oviban van egész nap. Miután hazajöttek csak velük van foglalkozva. Ennél többet nem tudnék.
2013. máj. 8. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!