Mit lehet tenni, ha csak a bugyiba kakil?
Kisfiam 3 éves, szobatiszta kb 3 hónapja. De a kaki mindig az esti pelusba ment. Én ugyan nem csináltam ebből ügyet, de a férjem igen. Oviba jár február óta. Eleinte ott is gond volt a wc, mert nem akart ráülni, de kb. 1 hónap múlva megtört a jég, és elmegy wc-re. Kaki este itthon a pelusba.
Viszont most a hétvégén mind a két nap délelőtt kakilt be. Attól félek, ha most erre szokik rá, akkor haza fogják küldeni az oviból. Így is elég mérgesek voltak, hogy nem akart wc-zni.
Nem tudom hogy lehetne erről leszoktatni, már mondtam neki, hogy így nem mehet oviba, de szerintem nem érti. Amúgy is egy kicsit el van maradva a kortársaihoz képest.
Tegnap a férjem elverte, hogy bekakilt, ezt sem tudom neki megmagyarázni, hogy ettől nem lesz jobb.
Nem tudom mit fogok csinálni,ha hazaküldik, már dolgozom.
Ház én is ki voltam akadva, pont nem voltam itthon, jól össze is vesztünk miatta.
De előtte sem kakilt soha a wc-be, szóval nem hiszem, hogy ettől. Persze nem segít, az biztos.
Van egy ismerősöm akinek 3,5 éves koráig biztos, hogy a lánya pelenkába kakált. Bár ő inkább visszatartotta napokra, akár egy hétre is, de az oviba nem kakilt.
Nem tudom, hogy mi lett azóta, mert megsértődött rám az anyukája.
A lányom két éves korában napközben bilizett, de még fél évig alváshoz pelus kellett. Este az volt az első dolga, hogy ráadtam a pelust és telekakilta.
Ebből nem szabad ügyet csinálni. A kaki mindigis egy plusz mérföldkő a szobatisztaságban, minél jobban erőltetik, annál nehezebb lesz.
Beszélgess vele. Vannak gyerekek akiknél segít a kakimanó meg a kakiország sztori.
Na a történetünk vége a végére: még most is gyakran szól a lányom, hogy kéri a pelust, mert kaki lesz.
De éjjel már pelus nélkül alszik.
Még egy trükk.
Mesélj neki egy kisbabáról, akinek nagyon kevés a pelusa. Meséld el neki, hogy nagyon kellene neki a pelus és mit szólna hozzá, ha a nálatok lévő pelust odaadnátok neki?
A húgom ezzel a sztorival lett szobatiszta teljesen.
Én is azt várom, hogy majd magától megoldódjon, viszont a férjemmel nem lehet beszélni.
Anyu is azt mondta, hogy ők 7-en voltak testvérek, 1,5 évesen mindenki szobatiszta volt, különben jól elverték.
Nem érti, hogy most már másképp neveljük a gyerekeket.
4 napja már nem a pelusba kakil, hanem nappal a bugyiba. Ennyi erővel nem is kellene már neki a pelenka egyáltalán, mert reggelre száraz. Csak ezzel a kaki témával nem tudom mit tegyek. Szerencsére az oviban még nem csinálta. De itthon igen. Ma pl. kétszer is bekakilt, és egyszer nem is szólt! Nagy vidáman játszott tovább, csak éreztük, hogy büdös van. Ha itthon vagyok, én rendezem, de a férjem többet van velük. Először őt kéne átnevelnem, mutattam már neki mindenféle cikket erről, de egyszerűen nem ért a szép szóból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!