Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A tanár szekálja a gyereket....

A tanár szekálja a gyereket. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 4. osztályos, 4,8-as az átlaga és felvették egy erős gimnáziumba a 8 osztályos tagozatba. Amióta az osztályfőnök tudomást szerzett a dologról azóta folyamatosan beszólogat, gúnyosan kritizálja. Ha valamit véletlen elront, vagy valami nem sikerül rögtön cinikusan odaböffenti hogy "és még ez megy gimnáziumba..."A matekot tanítja, és eddig a fiam 4-es 5-ös volt belőle, amióta ez az egész dolog tart lerontotta az átlagát 2-esre, ami nagyon durva!!! Két 2-es dogát is írt, majd legutóbb 1-es lett neki! Be se tudta fejzni a feladatokat. Otthon megcsináltattuk vele az egészet, és hibátlan lett. Annyira ideges szegény, hogy egyszerűen nem tud koncentrálni, és képtelen gondolkodni. Amúgy is nagyon labilis a lelkivilága, ezt tudja a tanár is, és ezt aljas szemét módon kihasználja! Most újra el kell mennünk a pszichológushoz, mert félek hogy nagyon befordul. Minden nap ezzel jön haza a suliból, és már szerintem ha a matekóra közeleg, Ő már tiszta ideg. Annyira rástresszel a dologra, hogy képtelen jó eredményeket kiszámolni. A tanár meg szerintem pont ezt akarja ezzel elérni. Be akarja bizonyítani, hogy alkalmatlan a gimibe. Van még egy gyerek aki átmegy jövőre, Őt is ugyanígy szekálja. Miért csinálják ezt? Mondjuk szóltak előre hogy ez lesz, de nem gondoltam volna hogy képesek ekkora szemétségre!!! Hogy lehet egy "pedagógus" ennyire embertelen, aljas szemétláda? Pont egy olyan gyerekkel akinek példás a magatartása, nem beszél csúnyán, értelmes és nyitott mindenre? Arról nem tehet szegénykém hogy ilyen kis szerencsétlen lelkileg. Szerintem egy tanárnak pont az lenne a feladata, hogy védelmezze az ilyen labilis gyerekeket, de itt pont az ellenkezője folyik. Szerintetek beszéljek vele? Vagy azzal az ellenkezőjét érném el? Nagyon kivagyok ez miatt! Segítsetek ebben! Köszi!
2013. ápr. 4. 23:42
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
10%
Nem nagyon értem,hogy negyedikest, hogy vettek fel gimnáziumba, de sajnos vannak ilyen tanárok. Jobb ha a fiad is beletörik mert ilyenek mindig is lesznek még egyetemen is akik "pofára" osztályoznak. Valahogy azt kellene elmagyarázni neki, hogy ne foglalkozzon vele, lépjen túl azon amit mond.
2013. ápr. 4. 23:50
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben elkapnám ezt a tanárnőt! Felhívnám rá a figyelmét, hogy a munkahelyével játszik, mert ezt jogi úton is ellehet intézni! :)
2013. ápr. 4. 23:52
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
És hogyan lehet ezt jogi úton elintézni?
2013. ápr. 4. 23:57
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Gyönyörű pedagógusok vannak. Én lehet, hogy elmennék az igazgatóhoz, hogy beszéljen a tanárral, vagy a szülői értekezleten felállnék és mindenki előtt rákérdeznék erre a dologra. Az elsőnek üzenem, hogy van olyan, hogy nyolc osztályos és hat osztályos gimnázium.
2013. ápr. 4. 23:59
 5/23 anonim ***** válasza:
0%
Oké erre nem gondoltam. Szerintem pedig jobb lenne ha ezt lenyelnétek. Meddig jár abba a suliba, még pár hónapi aztán el is felejti. De ha nekiálltok veszekedni akkor még a gimnáziumba is elmehet a híre és soha nem mossátok le magatokról.
2013. ápr. 5. 00:02
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

19. §

(7) A pedagógus alapvető feladata a rábízott gyermekek, tanulók nevelése, tanítása. Ezzel összefüggésben kötelessége különösen, hogy

a) nevelő és oktató tevékenysége keretében gondoskodjon a gyermek, tanuló testi épségének megóvásáról, erkölcsi védelméről, személyiségének fejlődéséről, továbbá az ismereteket tárgyilagosan és többoldalúan közvetítse,

b) nevelő és oktató tevékenysége során figyelembe vegye a gyermek, tanuló egyéni képességét, tehetségét, fejlődésének ütemét, szociokulturális helyzetét és fejlettségét, fogyatékosságát, segítse a gyermek, tanuló képességének, tehetségének kibontakozását, illetve bármilyen oknál fogva hátrányos helyzetben lévő gyermek, tanuló felzárkózását tanulótársaihoz,

c) a gyermekek, tanulók részére az egészségük, testi épségük megőrzéséhez szükséges ismereteket átadja, és ezek elsajátításáról meggyőződjön; ha észleli, hogy a gyermek, illetve a tanuló balesetet szenved, vagy ennek veszélye fennáll, a szükséges intézkedéseket megtegye,

d) közreműködjön a gyermek- és ifjúságvédelmi feladatok ellátásában, a gyermek, tanuló fejlődését veszélyeztető körülmények megelőzésében, feltárásában, megszüntetésében,

e) a gyermek, tanuló életkorának, fejlettségének figyelembevételével elsajátíttassa a közösségi együttműködés magatartási szabályait, és törekedjék azok betartatására.

f) a szülőket és a tanulókat az őket érintő kérdésekről rendszeresen tájékoztassa, a szülőt figyelmeztesse, ha gyermeke jogainak megóvása vagy fejlődésének elősegítése érdekében intézkedést tart szükségesnek,

g) a szülő és a tanuló javaslataira, kérdéseire érdemi választ adjon,

h) a gyermekek, tanulók és szülők emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartsa,

i) a gyermekek, tanulók részére az etikus viselkedéshez szükséges ismereteket átadja.

Ha bármelyik pont is nem így van, akkor támadható vele a pedagógus. Persze tudni kell bizonyítani. (pl. pszichológusi vélemény)

De ez is csak egy lehetőség, mérlegeld, hogy mi lenne a legjobb a kisfiadnak. :)

2013. ápr. 5. 00:07
 7/23 anonim ***** válasza:
85%
egyetértek a 2. válaszolóval
2013. ápr. 5. 00:14
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Egy ismerős apuka ugyanezt panaszolta, mondjuk ott a tanár csak csípősen beszólongatott, de ugyanígy, hogy "te meg hogy akarsz gimnáziumba menni, ha ezt se tudod" - holott a gyerek jó tanuló volt - nem véletlenül vették fel.

Azért be kellene menni beszélni a tanárral, vagy rögtön az igazgatóval, hogy ha nem fejezik be a gyerek szekálását, akkor panaszt teszel. Viszont ezt a legjobb lenne, ha a másik szülővel közösen tennétek.

2013. ápr. 5. 00:54
 9/23 anonim ***** válasza:
67%

Adj a gyereknek egy felvevőt, és vegye fel a tanár szemétkedéseit.

Utána nincs kérdés....

2013. ápr. 5. 07:13
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Be lehet menni es elso körben beszélni a tanárral, ha nem sikerül változást elérni, akkor az igazgatóval. Lehet kérni, hog a gyerek más tanarnal vizsgazhasson.
2013. ápr. 5. 07:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!