Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A tanár szekálja a gyereket....

A tanár szekálja a gyereket. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 4. osztályos, 4,8-as az átlaga és felvették egy erős gimnáziumba a 8 osztályos tagozatba. Amióta az osztályfőnök tudomást szerzett a dologról azóta folyamatosan beszólogat, gúnyosan kritizálja. Ha valamit véletlen elront, vagy valami nem sikerül rögtön cinikusan odaböffenti hogy "és még ez megy gimnáziumba..."A matekot tanítja, és eddig a fiam 4-es 5-ös volt belőle, amióta ez az egész dolog tart lerontotta az átlagát 2-esre, ami nagyon durva!!! Két 2-es dogát is írt, majd legutóbb 1-es lett neki! Be se tudta fejzni a feladatokat. Otthon megcsináltattuk vele az egészet, és hibátlan lett. Annyira ideges szegény, hogy egyszerűen nem tud koncentrálni, és képtelen gondolkodni. Amúgy is nagyon labilis a lelkivilága, ezt tudja a tanár is, és ezt aljas szemét módon kihasználja! Most újra el kell mennünk a pszichológushoz, mert félek hogy nagyon befordul. Minden nap ezzel jön haza a suliból, és már szerintem ha a matekóra közeleg, Ő már tiszta ideg. Annyira rástresszel a dologra, hogy képtelen jó eredményeket kiszámolni. A tanár meg szerintem pont ezt akarja ezzel elérni. Be akarja bizonyítani, hogy alkalmatlan a gimibe. Van még egy gyerek aki átmegy jövőre, Őt is ugyanígy szekálja. Miért csinálják ezt? Mondjuk szóltak előre hogy ez lesz, de nem gondoltam volna hogy képesek ekkora szemétségre!!! Hogy lehet egy "pedagógus" ennyire embertelen, aljas szemétláda? Pont egy olyan gyerekkel akinek példás a magatartása, nem beszél csúnyán, értelmes és nyitott mindenre? Arról nem tehet szegénykém hogy ilyen kis szerencsétlen lelkileg. Szerintem egy tanárnak pont az lenne a feladata, hogy védelmezze az ilyen labilis gyerekeket, de itt pont az ellenkezője folyik. Szerintetek beszéljek vele? Vagy azzal az ellenkezőjét érném el? Nagyon kivagyok ez miatt! Segítsetek ebben! Köszi!
2013. ápr. 4. 23:42
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Én középiskolában mindig ötös voltam magyarból. Aztán egy félreértés miatt rászállt a tanár, és folyamatosan adta az egyeseket és a ketteseket. Mivel nyuszi voltam nem mertem szólni senkinek. (Soha nem volt gond velem, se tanulás, se magaviselet terén, csendes visszahúzódó voltam). De az osztálytársaim osztályfőnöki órán szóltak az osztályfőnöknek. Aki nagyon kiakadt. Majd a hír eljutott a nevelőnőnkhöz is(kollégista voltam). A saját szememmel láttam, hogy ketten ordítják le a fejét miattam. Végül is az lett az eredménye, hogy ismét ötös lettem, s érdekes módon én lettem a kedvence. De sohasem szerettem, még ránézni sem tudtam azok után, amit tett.

Azt tanácsolom beszéljetek vele. Mert azzal a gyermekkel sokkal inkább szemetek tudnak lenni a pedagógusok (a rosszabbak), akikkel úgy érzik nincs megvédve a szülők által. Ha a pároddal ketten bementek, a jogaitokat, s az ő jogait mutogatva, hatásosan felléptek-esetleg felsőbb fórumokat is megemlítve érveltek, akkor szerintem visszaveszi magát. Lehettek fenyegetőek is. Legyen az öltözéketek, megjelenésetek is méltóságot sugárzó. Sugalljátok a fenyegetést.

2013. ápr. 7. 20:38
 22/23 anonim ***** válasza:
Mindenképpen beszélj a tanárral! Először próbáld meg szép szóval. Ki kéne deríteni, miért csinálja ezt. Ha szép szóval nem megy és nem lesz változás, később bekeményíthetsz, de egy normális beszélgetés is megoldhatja a problémát.
2013. ápr. 8. 21:29
 23/23 anonim ***** válasza:
Mi történt, sikerült valamit tenni az ügyben?
2013. máj. 2. 15:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!