Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A tanár szekálja a gyereket....

A tanár szekálja a gyereket. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 4. osztályos, 4,8-as az átlaga és felvették egy erős gimnáziumba a 8 osztályos tagozatba. Amióta az osztályfőnök tudomást szerzett a dologról azóta folyamatosan beszólogat, gúnyosan kritizálja. Ha valamit véletlen elront, vagy valami nem sikerül rögtön cinikusan odaböffenti hogy "és még ez megy gimnáziumba..."A matekot tanítja, és eddig a fiam 4-es 5-ös volt belőle, amióta ez az egész dolog tart lerontotta az átlagát 2-esre, ami nagyon durva!!! Két 2-es dogát is írt, majd legutóbb 1-es lett neki! Be se tudta fejzni a feladatokat. Otthon megcsináltattuk vele az egészet, és hibátlan lett. Annyira ideges szegény, hogy egyszerűen nem tud koncentrálni, és képtelen gondolkodni. Amúgy is nagyon labilis a lelkivilága, ezt tudja a tanár is, és ezt aljas szemét módon kihasználja! Most újra el kell mennünk a pszichológushoz, mert félek hogy nagyon befordul. Minden nap ezzel jön haza a suliból, és már szerintem ha a matekóra közeleg, Ő már tiszta ideg. Annyira rástresszel a dologra, hogy képtelen jó eredményeket kiszámolni. A tanár meg szerintem pont ezt akarja ezzel elérni. Be akarja bizonyítani, hogy alkalmatlan a gimibe. Van még egy gyerek aki átmegy jövőre, Őt is ugyanígy szekálja. Miért csinálják ezt? Mondjuk szóltak előre hogy ez lesz, de nem gondoltam volna hogy képesek ekkora szemétségre!!! Hogy lehet egy "pedagógus" ennyire embertelen, aljas szemétláda? Pont egy olyan gyerekkel akinek példás a magatartása, nem beszél csúnyán, értelmes és nyitott mindenre? Arról nem tehet szegénykém hogy ilyen kis szerencsétlen lelkileg. Szerintem egy tanárnak pont az lenne a feladata, hogy védelmezze az ilyen labilis gyerekeket, de itt pont az ellenkezője folyik. Szerintetek beszéljek vele? Vagy azzal az ellenkezőjét érném el? Nagyon kivagyok ez miatt! Segítsetek ebben! Köszi!
2013. ápr. 4. 23:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
87%

Ha ilyen problémák vannak a tanárral, aki első, hogy vele beszélj!

Nem kell fenyegetőzni, meg hasonlók, csak megbeszélni vele, hogy neki mi a problémája, te meg elmondod, hogy mi van a gyerekeddel.

Ha ez sem segít, akkor mész az igazgatóhoz. Ebben az esetben előtte tényleg vidd el a gyereket pszichológushoz, és kér tőle pár soros szakvéleményt a kialakult állapotról.

2013. ápr. 5. 07:57
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Engem is felvettek annó egy erős gimnáziumba. A tanár már a jelentkezésről is le akarta beszélni anyámat, és egy gyengébbet javasolt. De mivel anyám nem tudta aput telefonon elérni, így végül a megbeszélt erősebbe adta be a jelentkezést, mert nem akarta apám háta mögött megváltoztatni. Engem is felvettek, és a tanár onnantól évé végéig folyamatosan szekált. Az 5-ös matekjegyemet lerontotta 3-asra - hozzáteszem, az összes matekdolgozadom 5-ös volt (maxpontos volt az összes), erre beszedte a füzetemet és a _külalakjára_ kaptam 2 db. 1-est (megjegyzem tényleg csúnyán írtam, na de akkor is), majd megállapította, hogy a körzőm nyele lötyög, ez nem alkalmas a szerkesztésre, puff egy órai munka 1-es. Így máris 3.8-ra álltam, mire lezárt 3-asra és esélyt sem adott a javításra.

Én csak azt tudom tanácsolni kedves szülő, hogy ne hagyd annyiban; beszélj a tanárral, beszélj az igazgatóval is ha kell, csapj az asztalra. Anyámék nem álltak ki mellettem, szerintük "húzzam ki azt a pár hetet", nem érdemes vele foglalkozni, stb. Nagyon rosszul esett. Igazságtalan volt a tanár, és kigúnyolt folyamatosan, én nagyon-nagyon szerettem volna, ha anyámék nem hagyják annyiban.

2013. ápr. 5. 08:24
 13/23 anonim ***** válasza:
92%
1. Hogy hogy vették fel a negyedikes gyereket? Nem hallottál a 8 osztályos gimnáziumról? 4. után, azaz 5. osztályban kezdődik, ott kijárja a gyerek a 5., 6., 7., és 8. osztályt, és ott folytatja tovább, gimi 1. 2. 3. és 4. évét. Őket hívják kisgimnazistáknak.
2013. ápr. 5. 10:15
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Én eléggé vérszemes szülő vagyok. Ha bárki, akár tanár, akár nem, így bánna a gyerekemmel, nem tenné zsebre, amit tőlem és az apjától kap! Amíg a gyerekem mindent megtesz a fejlődés érdekében, kikérem magamnak, ha bárki ebben akadályozni meri. Először személyesen vele beszélnénk, aztán az igazgatóhoz mennénk, és ha még mindig nem fogja vissza magát, Isten látja lelkem, hogy beperelem mindenért! Kemény vagyok, ha kell, és nem félek kimondani semmit, ha a gyerekem védelmében teszem. Egy jó tanuló, tisztességes, rendesen viselkedő gyerekről van szó, akkor tényleg a tanári oldalról van a baj. Súlyos következményei lennének, ha nem fogná vissza magát. ELismerem én azt is, ha a mi oldalunkról hibázunk, nem vagyok annyira elfogult, hogy ne lássam be, ha rosszul teszünk valamit, de amit itt elmeséltél, az mindennek az alja! Azt javaslom, menjetek be, kérjetek hozzá időpontot, és kőkeményen lépjetek fel a gyermeketek védelmében! Nem teszi meg más helyettetek!
2013. ápr. 5. 10:56
 15/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nos igen, szerintem is nem csak az a feladata egy tanárnak hogy megtanítson írni olvasni stb., szinte többet van a gyerekemmel basszus mint én! Tavaly volt olyan hogy focizás előtt rábízta a fiam a szemüvegét, az meg kint felejtette az udvaron a padon!!! Szerencséjére nem lett baja, de tuti kifizettettem volna vele ha eltörik vagy ellopják! Elsőben teljesen fel voltunk háborodva, hogy a kis elsősöket senki nem kísérte ki a suli elé tanítás után, egyedül lézengtek meg rohangáltak a 6-7 éves "tegnap még óvodás gyerekek", gyakorlatilag bárki elvihette volna őket! 4 óra után pár perccel már a 2. sarkon járt a tanítónéni!!! 2.-ban meg 3.-ban nem volt anyáknapi ünnepség, mert "nem értek rá ilyennel" foglalkozni!!! És még sorolhatnám!
2013. ápr. 5. 13:03
 16/23 anonim ***** válasza:
87%
Én azt nem értem, miért nekünk sorolod a problémát, és miért nem beszéltél már vele régen, vagy az igazgatóval. Te vagy a szülő, miért nem véded meg a gyereked érdekeit, pláne amikor már ilyen komoly lelki válságon megy át. Még is mire vársz még??
2013. ápr. 5. 17:17
 17/23 A kérdező kommentje:
Pont az a lényeg, hogy nehéz eldönteni rontok, vagy javítok a helyzeten!
2013. ápr. 5. 19:45
 18/23 anonim ***** válasza:

Ez a tanár féltékeny és sértett.

Úgyhogy élj te is a hétköznapokban: vegyél egy doboz bonbont és menj be hozzá megköszönni, hogy "ilyen szépen foglalkozott a gyerekeddel eddig, mert lám-lám, a felkészítésének köszönhetően most egy gimnáziumba is felvették, micsoda közös siker!"

Nem kell az ajtót tokostul kiszabni, ha egy kis nyalizással is célt lehet érni.

2013. ápr. 6. 10:34
 19/23 anonim ***** válasza:
Szerintem mikor már ilyen szinten kicsinálja idegileg a gyereked, akkor nem tutyimutyiskodnod kéne, hogy vajon-jobb vagy rosszabb lesz-e a helyzet, ha nem lépned és kiállni a gyerek mellett. Nem is értem, hogy hagyhattad, hogy idáig fajuljon ez az egész....
2013. ápr. 6. 11:24
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy vannak ugyan ezek a jogszabályok, de az ilyesmit elég nehéz bizonyítani. És ha az igazgató egy kicsit is normális, akkor megvédi a beosztottját. Sajnos nem lehetsz ott a gyermekkel minden nap az iskolában, hogy megvédd.

Én is bemennék, beszélni a tanárral, de ha ilyen a személyisége, félő, hogy sokat nem érsz el vele. El lehet mondani finoman, és udvariasan, hogy a gyermeknek ez mennyire rosszul esik. De pont ez a célja, tehát sok változást nem tudsz elérni nála ezzel. De még mindig inkább, mint ha fenyegetőzöl, és kiabálsz vele, mint ahogy itt sokan képzelik.

A gyermekkel is próbáld megbeszélni, hogy ez a dolog azért van, mert a tanár néninek saját magával van baja, és nem vele. Ha ő ezt megérti, talán kevésbé veszi fel. Az év végi jegye számít még a felvételinél? Hiszen már felvették, nem? Akkor meg szerintem ne nagyon foglalkozzatok vele.

2013. ápr. 7. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!