A tanár szekálja a gyereket. Mit tudok tenni?
Ha ilyen problémák vannak a tanárral, aki első, hogy vele beszélj!
Nem kell fenyegetőzni, meg hasonlók, csak megbeszélni vele, hogy neki mi a problémája, te meg elmondod, hogy mi van a gyerekeddel.
Ha ez sem segít, akkor mész az igazgatóhoz. Ebben az esetben előtte tényleg vidd el a gyereket pszichológushoz, és kér tőle pár soros szakvéleményt a kialakult állapotról.
Engem is felvettek annó egy erős gimnáziumba. A tanár már a jelentkezésről is le akarta beszélni anyámat, és egy gyengébbet javasolt. De mivel anyám nem tudta aput telefonon elérni, így végül a megbeszélt erősebbe adta be a jelentkezést, mert nem akarta apám háta mögött megváltoztatni. Engem is felvettek, és a tanár onnantól évé végéig folyamatosan szekált. Az 5-ös matekjegyemet lerontotta 3-asra - hozzáteszem, az összes matekdolgozadom 5-ös volt (maxpontos volt az összes), erre beszedte a füzetemet és a _külalakjára_ kaptam 2 db. 1-est (megjegyzem tényleg csúnyán írtam, na de akkor is), majd megállapította, hogy a körzőm nyele lötyög, ez nem alkalmas a szerkesztésre, puff egy órai munka 1-es. Így máris 3.8-ra álltam, mire lezárt 3-asra és esélyt sem adott a javításra.
Én csak azt tudom tanácsolni kedves szülő, hogy ne hagyd annyiban; beszélj a tanárral, beszélj az igazgatóval is ha kell, csapj az asztalra. Anyámék nem álltak ki mellettem, szerintük "húzzam ki azt a pár hetet", nem érdemes vele foglalkozni, stb. Nagyon rosszul esett. Igazságtalan volt a tanár, és kigúnyolt folyamatosan, én nagyon-nagyon szerettem volna, ha anyámék nem hagyják annyiban.
Ez a tanár féltékeny és sértett.
Úgyhogy élj te is a hétköznapokban: vegyél egy doboz bonbont és menj be hozzá megköszönni, hogy "ilyen szépen foglalkozott a gyerekeddel eddig, mert lám-lám, a felkészítésének köszönhetően most egy gimnáziumba is felvették, micsoda közös siker!"
Nem kell az ajtót tokostul kiszabni, ha egy kis nyalizással is célt lehet érni.
Az a baj, hogy vannak ugyan ezek a jogszabályok, de az ilyesmit elég nehéz bizonyítani. És ha az igazgató egy kicsit is normális, akkor megvédi a beosztottját. Sajnos nem lehetsz ott a gyermekkel minden nap az iskolában, hogy megvédd.
Én is bemennék, beszélni a tanárral, de ha ilyen a személyisége, félő, hogy sokat nem érsz el vele. El lehet mondani finoman, és udvariasan, hogy a gyermeknek ez mennyire rosszul esik. De pont ez a célja, tehát sok változást nem tudsz elérni nála ezzel. De még mindig inkább, mint ha fenyegetőzöl, és kiabálsz vele, mint ahogy itt sokan képzelik.
A gyermekkel is próbáld megbeszélni, hogy ez a dolog azért van, mert a tanár néninek saját magával van baja, és nem vele. Ha ő ezt megérti, talán kevésbé veszi fel. Az év végi jegye számít még a felvételinél? Hiszen már felvették, nem? Akkor meg szerintem ne nagyon foglalkozzatok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!