Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nem tudom mit tegyek a fiammal?

Nem tudom mit tegyek a fiammal?

Figyelt kérdés
5éves lesz a fiam elváltunk az apjával aki nem is törődik vele.a férjemmel neveljük szépen,és mégis olyan kezelhetetlen.visszabeszél,ha valamit tiltunk neki állandóan odavágja hogy az apja szüleinél jobb,nem tudom mit tegyek.ha nem engedem oda az sem megoldás de így meg megőrülünk!amúgy gyermektartást sem fizet utána.kérjem ki pszichológus véleményét?mit rontottam el?mit csináljak másképp,hogy tudja én vagyok érte és nem fordítva?
2009. szept. 23. 17:29
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszi 52-es:)mindent latba vetünk mert így is felkeresünk pszichológust kikérni a tanácsát,mert az nem árt szerintem.

A kicsi fiam amúgy szellemileg érettebb sokkal a koránál simán iskolás szinten van.ezt többen is mondták,akik ismernek minket.valamit muszáj lesz kitalálni mert ez így nem mehet és akkor mi lesz a suliban ha már most nem lehet vele bírni?meg hát elveszti a barátait ha így viselkedik pedig van neki bőven mert egy édes gyerek amúgy,meg nagyon bújós és anyás:)

2009. szept. 25. 20:13
 12/20 A kérdező kommentje:

Köszi 52-es

:)mindent latba veszünk mert muszáj keményen fellépni most már,így is kikérjük pszichológus véleményét,mert ha most ilyen a suliban mit fog művelni??

nem akarom hogy elvészen mint az apja:(

és így a barátai is elfordulnak tőle ha nem javul,pedig egy édes gyerek,bújós kedves amúgy,és nem volt ő ilyen.

2009. szept. 25. 20:17
 13/20 anonim ***** válasza:
72%
Egy 5 éves kisgyereknek még nincs veszélyérzete, és racionálisan sem képes gondolkodni. Ha kitolod az ajtón, és elküldöd, lazán el is megy. Aztán meg kajtathatsz utána.
2009. szept. 25. 21:21
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Elvesztette az apját, jön a kistesó, haragszol rá, együtt nehezteltek rá .... mit vársz egy ötévestől????

Vedd az öledbe, puszilgasd meg, ismételgesd, hogy őt mindanniyian mennyire szeretietek....Istenem, úgy beszélsz róla, mint egy felnőtt férfiről!!

Öt éves!!! Jön az új trónbitorlól Az apja már elkhagyta. Nyilván attól fél, hogy őrá már sehol sem lesz szükség. Az, hogy te szereted, az neki természetes. Azt ő nem érzi külön, hát öt éves, Neki ez az élet maga, nem tudja, hogy másképp is lehetne.

Elváltatok, másik férfi fekszik az apja helyén oviba jár, testvére lesz, de olyan, akinek itt az apja...persze, hogy fél, hogy egyszer kiteszitek őt is a küszöb elé..érzi, hogy neheztelsz rá, hogy csalódott vagy vele..azért mondja, nyugtatgatja magát, hogy neki is van hel ymég valahol( a papánál)

Csak szeretni tudod, hogy megnyugodjon, a neheztelés csak ront a helyzeten. A családterápia jó ötlet. NE mond rá, hogy fiam! Kicsike ő még! Mond hogy a kis Petikém, Gombócom, Pöttöm, vagy ilyesmit!

Hogy érte, hogy te vagy érte? Neki még nem szabad ilyet tudni, hogy ki kiért van!!!

Azt hitted, nem fogja megviselni a válás? Ráadásul új apuka, új testvér egyszerre!!

2009. szept. 25. 21:58
 15/20 A kérdező kommentje:
az utolsónak üzenem ez nem egyszerre történt!!!és mi nagyan szeretjük és dédelgetjük is meg játszunk vele,mindig el van neki mondva hogy ő a legfontosabb!!nem vagyok én szívtelen anyuka mint amit kivettem a szavaidból...azt hiszem nem jól vázoltam a helyzetet és néhányan félreértenek!!nehogy már még az apja legyen a jó.köszi
2009. szept. 27. 12:50
 16/20 anonim ***** válasza:

Az én fiam 7 éves mult. 2.5 éves volt, mikor elváltunk az apjával, rá egy évre ismerkedtem meg a jelenlegi férjemmel, és most 1 éves a kistesó. Szereti a férjem, szereti a kistestvérét, szépen élünk, stb. Az apja vele sem foglalkozik, ritkán viszi el, stb.

Én elvittem a fiamat pszichológushoz, mikor a pici megszületett, mert gondok voltak, és nem bántam meg.

Nyugodtan vidd el te is, ártani nem árt.

Nem könnyű nekik feldolgozni azt, hogy az igazi apjuk le sem sz@rja őket, hiába kapnak millió szeretetet, valahol az űr marad a lekükben. Aztán a kistesó is....ez még azt a gyereket is megviseli, ahol a szülők nem váltak, és házasodtak ujra.

Nem rontottál el semmit. Soka kell játszani, beszélgetni, közös programokat csinálni, akkor főleg, mikor megszületik a pici.

A férjednek pedig nagyon oda kell majd rá figyelni, hogy ne érezze "másodiknak" magát.

Kitartás, mindenre van megoldás, és minden megoldódik egyszer.

2009. szept. 28. 12:29
 17/20 A kérdező kommentje:
az utolsó válaszolónak nagyon szépen köszönöm:)igazán megnyugtattál és jó érzés volt elolvasni a válaszod,hogy nem kell aggódni:)sokat segítettél és erőt merítettem!köszönöm igazán:)
2009. szept. 28. 16:56
 18/20 anonim ***** válasza:

Szívesen kedves kérdező!

Én tudom, milyen nehéz, amikor egyedül marad vki a gyerekkel, és uj életet kezd. Nem könnyű, de ha a gyerek látja, érzi, hogy kiegyensúlyozott vagy, akkor ő is az. Ha parázol dolgokon, idegeskedsz, akkor ő is ingerült lesz.

Tapasztalat.

Minden jót nektek!!

2009. szept. 29. 18:05
 19/20 anonim ***** válasza:

Persze, ott mindent szabad neki, csak azt nem érti szegényke, hogy ha ott élne, ott is lennének szabályok.

Ez az alapprobléma. Ha odaküldöd pár napra, az nem megoldás, mert hetek kellenek, hogy felismerje a szabályok létét...

Keressetek csak szakembert! Ártani biztos nem árt! Legfeljebb okosabbak lesztek. Ja, és megerősítést kapsz, hogy jó szülő vagy!

2009. okt. 6. 23:11
 20/20 anonim válasza:
Nálunk is az apa elment.Ő volt az Isten a fiamnak aki most 6 éves.De ő úgy távozott hogy még a 2 gyerekét sem nézte meg. Azóta nem tudjuk hol van. Ráadásul a fiam hiperaktív is. És útban van a harmadik gyerek. Én is csak a szeretete tudom javasolni mint megoldást. Nehéz csatáink vannak de neki is nagyon fáj és ezt rajtam tölti ki.
2009. okt. 27. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!