Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Lehet olyan (hamarosan 3...

Lehet olyan (hamarosan 3 éves) gyerek autista, aki rengeteget (fejlett szókinccsel) beszél és nem szeret egyedül lenni?

Figyelt kérdés
Kisfiamnak nagyon sok furcsa dolga van, sokszor gondolom, hogy valami pszichés gond lehet vele, pedig első ránézésre szuperügyes-szuperokos gyereknek tűnik.

2013. ápr. 9. 23:15
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Milyen területen érzed, hogy el van maradva?

Önálló öltözködés? Még nincs 3 éves, nem kell önállóan öltözködnie. Ha dugja neked a kezét-lábát, az már jó.

A szobatisztaság is bőven jó, ha 3 éves kora környékén alakul ki.

Hiszen barátkozik. Hogy más gyerekekkel távolságtartó, nem jelent semmit. Mit várhat tőlük? Hogy elviszik a játékát, vagy hogy a felnőttek figyelme rájuk összpontosul? Nem jelent semmit.

Nem szereti, hogy énekelsz? A lányomnak is volt ilyen korszaka kb 2,5 évesen. Most 5 éves kb 100 dalt tud, az oviban a csodájára járnak.

Védőnő mit mond?

Én is várnék, hátha az óvoda meghozza a változást, nekem mind a két gyerekemnek nagyon jót tett.

Persze a Nevtanba írhatsz egy levelet, ha gondolod, oda úgyis 2-3 hónap múlva kapsz időpontot, addigra már lehet, hogy nem is lesz aktuális.

2013. máj. 4. 16:20
 22/26 A kérdező kommentje:
20-nak: a dühkitörései úgy néznek ki, hogy ordít, lefekszik a földre, nem engedi magát megfogni, felvenni, nem lehet megnyugtatni, nem hallom a saját hangom se, így nem lehet vele kommunikálni, mert nem hallja. Egy időben a padlóba verte a fejét, most már csak néha csapkodja a fejét a kezével. Ha éppen nem fekszik, van, hogy meg akar ütni másokat. Van, hogy nem is tudjuk, mitől húzta fel magát, és nem hajlandó elmondani sem. Semmiségeken is ki tud borulni, pl. ha nem azt, úgy és olyan színnel rajzolok neki, amit és ahogy ő elképzelte.
2013. máj. 5. 23:01
 23/26 A kérdező kommentje:
Ami még nagyon furcsa nekem: mostanság állandóan leveszi a szandált a lábáról (egyébként sem hord bent más, csak zoknit, a mamuszt, papucsot utálja), és úgy akar a teraszon, kertben szaladgálni. A másik, hogy szerintem jó a kézügyessége, de nem akar kifestőt kiszínezni, vonalakat rajzol csak, és azt mondja, az egy kígyó vagy nyaklánc, vagy csak firkál mindenféle színnel. Nem utánoz minket, ha gyurmázunk, az abból áll, hogy nekem kell gyurmázni és valamit készíteni neki. Legóból nem épít semmit, ha mi építünk neki, azt általában elfogadja.
2013. máj. 5. 23:08
 24/26 anonim ***** válasza:
49%
Az utóbbi két hozzászólásban írtak igen jellemzőek az autizmussal élőkre. :(
2013. máj. 6. 17:37
 25/26 anonim ***** válasza:
65%

Cipő, szandi, zoknilevevés ismerős. Lányom egy időben az oviban is folyton levette. Az udvaron is (néha ellopták "poénból", a fél csoport azt kereste).

Dühroham: volt, hogy azért kapott dührohamot, mert hiányzott az utolsó darab a puzzle-ből, és nem tudta befejezni. Az óvónő azt mondta, ilyet még nem tapasztalt, hogy egyszerűen nem tudott lefogni egy 5 és fél éves vékony kislányt... annyira tombolt!

Aspi (auti) gyerkőc a szülőt önmaga meghosszabbításának tekinti. Ha valamit nem tud (nem akar) megcsinálni, akkor a szülővel csináltatja meg. Maximalisták, csak akkor csinálnak meg valamit, amikor már úgy érzik, hogy tökéletesen tudják.

2013. máj. 6. 18:14
 26/26 A kérdező kommentje:
Mostanra sikerült kideríteni, hogy nem autista, hanem ADHD-s. Vannak közös tünetek a pszichológus szerint. A nevelési tanácsadóba küldtek az oviból, és nagyon hasznosnak bizonyult. Kivizsgálták a kisfiamat és nagyon sok hasznos tanácsot kaptam, hogy hogyan kezeljem a problémás helyzeteket.
2016. jan. 4. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!