Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Lehet olyan (hamarosan 3...

Lehet olyan (hamarosan 3 éves) gyerek autista, aki rengeteget (fejlett szókinccsel) beszél és nem szeret egyedül lenni?

Figyelt kérdés
Kisfiamnak nagyon sok furcsa dolga van, sokszor gondolom, hogy valami pszichés gond lehet vele, pedig első ránézésre szuperügyes-szuperokos gyereknek tűnik.

2013. ápr. 9. 23:15
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
72%
Az asperger szindrómának nem ugyanezek a jellemzői? az is autizmus.....
2013. ápr. 9. 23:27
 2/26 A kérdező kommentje:

Néhány furcsa dolog:

- utálja a zenét, az éneklést

- ha kitalált történeteket mesél pl. autókról, közben belelkesedik, kiabálva beszél, előre-hátra lépked, kezét összecsapkodja

- valós eseményekről nem nagyon akar beszélni, témát vált, és elkezd megint mesélni valami kitalált dolgot

- fejét időnként ferdén tartja, miközben megy

- nem néz arra, amerre megy, sokszor hátrál és elesik, vagy megüti magát

- nem lehet betakarni, az ágyban keresztben fekszik (még mellettünk is, lehetetlen vele együtt aludni)

- magáról E/2 személyben beszél

- kerüli a fizikai kontaktust, nem szereti, ha simogatják

- felnőttekkel könnyen barátkozik, gyerekekkel távolságtartó (még nem jár közösségbe)

- ha kérdezek tőle valamit, sokszor nem válaszol

- újabban nagyon sok dologtól fél

- nagyon sokat hisztizik, dühkitörései vannak, ha valami nem sikerül.

Viszont: igényli a társaságot, ritkán játszik egyedül, jól alszik, élénk a fantáziája és kreatív, nem játszik hosszasan semmivel, szeret velünk bárhová elmenni otthonról.

Fogalmam sincs, hogy ezek normálisnak mondhatók-e, vagy tényleg van okom aggodalomra.

2013. ápr. 10. 01:27
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A fentiek alapján,mindenképp nézesd meg szakemberrel! A lányom is egy csomó apró,furcsa dolgot hozott,100 felé vizsgálták,mondtak rá ezer különböző dolgot,de senki nem találta a baj forrását,nemhogy a megoldást.

Az autizmus alapítványnál mondták ki,hogy asspergeres,nagyon jó képességek mellett,átlag feletti IQ-val.

2013. ápr. 10. 05:54
 4/26 anonim ***** válasza:
44%

Nekünk a Vadaskertben diagnosztizálták az Aspergeres lányomat. Korábban nevelési tanácsadó, pszichológus, stb. nem tudott mit mondani.

3 évesen már bővített mondatokban beszélt, IQ-ja 131, rengeteg területen mutat kiemelkedő képességeket, más területeken pedig nagyon el van maradva.

Én a Vadaskertet vagy a Bethesda autizmus ambulanciáját ajánlom, de mindenképpen autizmusban jártas gyermekpszichiátert keressetek, mert mások nem értenek hozzá! Gyermekorvosi beutaló kell hozzá.

2013. ápr. 10. 13:04
 5/26 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem azok alapján, amit leírtál, kb. minden második 3 éves gyermek autista lenne.
2013. ápr. 10. 21:16
 6/26 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, remélem, igazad van. Nincs túl sok tapasztalatom kisgyerekekkel, ő az első gyerekem, így nem sok összehasonlítási alapom van. De nagyon hiányzik, hogy szeretgethessem és tőle is egy kicsit több szeretetet kapjak. Ismerősök, rokonok gyerekei, már amennyire meg tudom ítélni, sokkal jobban kötődnek az anyjukhoz, pedig én nagyon sokat foglalkoztam, foglalkozom vele. Nehéz irányítani, fegyelmezni, lehet, hogy ez csak a dackorszak miatt van, de sokszor kétségbe esem, hogy valamit nagyon elrontottam.

Régebben nagyon büszke voltam rá, másfél évesen már az összes színt és nagybetűt felismerte, játszva tanulta meg, nem is én akartam neki megtanítani, csak érdekelte. Imádja a könyveket, csomó állatot, madarat, halat, bogarat felismer. Most viszont már emiatt is aggódni kezdtem, hogy ez normális-e, sok gyerek 3 évesen se tud ennyit... Közben gondjaink vannak más területeken: önálló öltözködéssel, szobatisztasággal még sehogy sem állunk...

2013. ápr. 11. 00:59
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Kislányom hasonló eset, bár ő nem kommunikál (rengeteg szót tud, de csak a saját örömére használja). Viszont gyönyörűen énekel, mondókázik, ő versekkel tereli el ha valami konkrét dologról akarunk beszélni. Három éves, pervazív fejlődési zavart állapítottak meg nála. Azért érdemes elvinni szakemberhez (én is a Vadaskertet ajánlom)és javasolom a tsmt tornát, az mindenképpen csak jót tesz neki.
2013. ápr. 18. 00:23
 8/26 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Vidd el gyermek pszichiátriára, vizsgáltasd meg a kicsit, hogy megnyugodj. Ha még is beavatkozásra vagy fejlesztésre van szüksége, akkor azt minél előbb kezditek annál hatásosabb.

Tedd meg a gyermekedért !

2013. ápr. 20. 12:18
 9/26 anonim ***** válasza:

Szia,

ezek közül, amiket leírtál, egyedül a fizikai érintés kerülése jellemző az Asperger-szindrómára. Az aspergereseket nem a mesék, kitalált történetek érdeklik, hanem éppen ellenkezőleg, a tények, az adatok a való világról.

2013. máj. 3. 11:09
 10/26 anonim ***** válasza:
54%
# 9: Ez nem igaz. Aspergeres lányomnak olyan fantáziavilága van, hogy bárki csodájára járna, rengeteget mesél, és tipikus, hogy mesélés közben repked.
2013. máj. 3. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!