Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Lehet olyan (hamarosan 3...

Lehet olyan (hamarosan 3 éves) gyerek autista, aki rengeteget (fejlett szókinccsel) beszél és nem szeret egyedül lenni?

Figyelt kérdés
Kisfiamnak nagyon sok furcsa dolga van, sokszor gondolom, hogy valami pszichés gond lehet vele, pedig első ránézésre szuperügyes-szuperokos gyereknek tűnik.

2013. ápr. 9. 23:15
1 2 3
 11/26 anonim válasza:

Az Asperger lehet képi, zenei és bármilyen irányú tehetség.

Leegyszerűsítve:

Az Esőember Asperger. a Forest Gump autista.

egy kiugró tehetség átlagos v. alatti IQ

viselkedési zavar

érzelmek zavara

indulat, akarat zavara

Bizonyos kor előtt nagyon nehezen különíthető el a két probléma.

2013. máj. 3. 14:11
 12/26 anonim válasza:

:(

Oszlopokra akartam tagolni, ez lett belőle....

2013. máj. 3. 14:16
 13/26 anonim ***** válasza:

Hát ennél azért lényegesen összetettebb....

Az Esőember egyébként EGY autista a sok közül (mind más), Forrest Gump meg értelmileg akadályozott, nem autista.

Ne filmekből induljunk ki...

2013. máj. 3. 14:23
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

#9: Az aspergereseknek hihetetlen belső fantáziaviláguk van, amelyben 7 km mélyen el tudnak merülni, és a külvilág teljesen megszűnik.

Az irányított, mások által kitalált, megszokott szerepjátékokkal kapcsolatos ellenkezés nem a képzeletvilág hiányát jelenti.

2013. máj. 3. 16:54
 15/26 anonim ***** válasza:
68%

#5: Ez jellemzően azoknak a véleménye szokott lenni, akinek a környezetében szintén él problémás gyerkőc, de a problémák nem érik el az akadályozottság szintjét.

Kérdés: mit veszít a kérdező, ha kivizsgáltatja a gyermekét? Mit veszít, ha megkapja a fejlesztéseket, és esetleg 10 évesen kiderül, hogy még sincs semmi gond?

És mit veszít, ha évek telnek el, és végül kiderül, hogy valami mégsem stimmel? - Több év fejlesztést, és nagyszerű lehetőségeket, melyek jótékonyan befolyásolhatják a gyermeke állapotát.

Jobb félni, mint megijedni!

2013. máj. 3. 17:01
 16/26 anonim ***** válasza:
# 15: pontosan így van!
2013. máj. 3. 17:02
 17/26 anonim ***** válasza:
Nézesd meg szakemberrel, valami biztos, hogy van vele.
2013. máj. 3. 17:22
 18/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Még várok egy kicsit a kivizsgálásokkal, hamarosan közösségbe fog járni a kisfiam, és kiváncsi vagyok a gondozók véleményére, illetve hogy mennyire sikerül majd beilleszkednie.

Milyen az, amikor "repkednek"?

2013. máj. 3. 23:25
 19/26 anonim ***** válasza:
37%

Itt a 3. videó: [link]

De nem mindenki repked, van, akinek más repetitív mozgása van, vagy echolál inkább.

2013. máj. 3. 23:42
 20/26 anonim ***** válasza:

Nagy divat lett most ez az autizmus, pláne itt az anyukák látatlanban rámondják már minden gyerekre, hogy autista.

Amikor ez szakképzett szakembereknek is több órás vizsgálat után sikerül.

Csupán csak azért, mert kicsit hisztisebb az átlagnál.

Egyébként mit értesz dühkitörés alatt? Földhöz vágja magát, csapkod? Vagy szimplán csak sír és hisztizik?

Nekem 3 éves a fiam, szintén problémás. Kérdezgettem itt is, hogy valakinek hasonló volt-e. Senkinek nem volt hasonló, de kb. 10 különböző anyuka állította, hogy tuti autista a gyermekem.

Nem az!

Hiszen szeret közösségbe járni, vannak barátai, odajön hozzám pusziszkodni. Csak éppen nem nagyon beszél, iszonyú hisztis, sok mindent nem csinál, amit már kéne egy 3 éves gyermeknek.

Az autizmuson kívül sajnos nagyon sokféle más zavar is lehet egy gyermeknél.

Forest Gump pl. nem volt autista, szimplán csak szellemi fogyatékos.

Én is viszem mindenhova a gyermekemet, de konkrétan senki, semmit nem tud mondani. Annyit tudnak, hogy el van maradva a korához képest, de hogy miért, nem tudják. Sőt, halkan megjegyzik, hogy az is lehet, hogy semmi baja, és majd magától behozza. De senki nem meri kerek-perec kijelenteni.

Én azért viszem, mert hátha segít, próbálok mindent megtenni a gyermekemért, de egyre inkább azt érzem, hogy csak találgatás.

Ami nekünk is segített, az az ovi. 2 hónap alatt rengeteget fejlődött. Most már hozza a könyvet, hogy:

-Ana, énekelj te is.

De néha, ha én kezdek el énekelni, akkor totál kiborul, hogy hagyjam abba. Az oviban is a leghisztisebb gyerekek közt van, nehezen tűri a szabályokat. Ennek ellenére az óvónők nem mondták, hogy valami ne lenne rendben a gyerekkel.

Már elkezdett kirakózni, igényli a mesét, ami korábban egyáltalán nem érdekelte.

Ami úgy látom nekünk is segít, az a TSMT, és szerintem bárhova viszed úgyis csak ezt fogják javasolni, mert nem nagyon van még más fejlesztési lehetőség ennyi idős gyermeknek.

2013. máj. 4. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!