Van itt olyan szülő akinek Autista a gyermeke, vagy egyenlőre csak gyanú áll fent?
Sziasztok, nálunk is fennáll a gyanú, pervazív fejlődési zavart állapítottak meg a Vadaskertben a három éves lányomnál, bár mi nem Prekopp Csillánál voltunk.
Én is magam alatt vagyok, hiszem a legjobbat akarom a gyermekemnek, és jelen esetben még normál oviba sem merem vinni, kerestünk neki spéci óvodát. Januárban múlt három, de még nem szobatiszta, nem kommunikál, csak virslit és kekszet eszik meg tápszert iszik, új ételeket kóstolás nélkül elutasít és a kínálgatás is iszonyú hisztit vált ki nála.
Igen, amúgy egy csodálatos kislány, remek zenei érzéke van, állandóan énekel (beszélni bezzeg nem akar) és visszatapsol dallamokat, táncol.....
De nehéz most ezzel megküzdeni. jelenleg tsmt tornázunk, de én első sorban a speciális oviban bízok, integrált ovi, beszédfejlesztésre gyúrnak, használják a p.e.c.s módszert, ami segíti a beszédfejlődést.....
Kitartást anyuka, keress minél több lehetőséget a fejlesztésre, és amint kezdesz ismét magadhoz térni és visszakapod a lelki erődet, próbálj ismét úgy nézni a gyerekedre, hogy ne a félelmeid és aggodalmaid szemüvegén lásd, hanem csak őt önmagában, a saját szeretetreméltó egyéniségével. Mert ha autista is, rajtad áll, hogy ő ezt majd ne átoknak élje meg, hanem el tudja magát fogadni így is. Kitartást mindannyiunknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!