Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van itt olyan szülő akinek...

Van itt olyan szülő akinek Autista a gyermeke, vagy egyenlőre csak gyanú áll fent?

Figyelt kérdés
Szeretnék beszélgetni öntsetek egy kis lelket belém kérlek!

2013. márc. 28. 11:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
A válaszokat olvasva kicsit elszörnyedek. Az emberek magukat sajnálják, mert valaki más beteg. Nektek miért nehéz feldolgozni?! A gyereknek az a jó, ha egy idegösszeroppanásos anyja van? Nekem is autista a gyermekem, de egyszer sem inogtam meg, mert segítenem kell neki, ahelyett, hogy itt sajnáltatom magam.
2013. ápr. 3. 11:32
 12/15 anonim ***** válasza:
72%
Utolsó, nem mondasz igazat, nem hiszem el, hogy sosem "inogtál meg", sosem keseredtél el, maximum nem osztottad meg másokkal. Azért mert sziklának mutatod magad, attól még belül te is el tudsz szomorodni. Ha mégsem így lenne, akkor nem vagy normális ember, hanem érzéketlen robot, szeremcsére nem ez a követendő példa.
2013. ápr. 3. 11:53
 13/15 anonim ***** válasza:

Sziasztok, nálunk is fennáll a gyanú, pervazív fejlődési zavart állapítottak meg a Vadaskertben a három éves lányomnál, bár mi nem Prekopp Csillánál voltunk.

Én is magam alatt vagyok, hiszem a legjobbat akarom a gyermekemnek, és jelen esetben még normál oviba sem merem vinni, kerestünk neki spéci óvodát. Januárban múlt három, de még nem szobatiszta, nem kommunikál, csak virslit és kekszet eszik meg tápszert iszik, új ételeket kóstolás nélkül elutasít és a kínálgatás is iszonyú hisztit vált ki nála.

Igen, amúgy egy csodálatos kislány, remek zenei érzéke van, állandóan énekel (beszélni bezzeg nem akar) és visszatapsol dallamokat, táncol.....

De nehéz most ezzel megküzdeni. jelenleg tsmt tornázunk, de én első sorban a speciális oviban bízok, integrált ovi, beszédfejlesztésre gyúrnak, használják a p.e.c.s módszert, ami segíti a beszédfejlődést.....

Kitartást anyuka, keress minél több lehetőséget a fejlesztésre, és amint kezdesz ismét magadhoz térni és visszakapod a lelki erődet, próbálj ismét úgy nézni a gyerekedre, hogy ne a félelmeid és aggodalmaid szemüvegén lásd, hanem csak őt önmagában, a saját szeretetreméltó egyéniségével. Mert ha autista is, rajtad áll, hogy ő ezt majd ne átoknak élje meg, hanem el tudja magát fogadni így is. Kitartást mindannyiunknak!

2013. ápr. 9. 23:23
 14/15 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó Válaszoló! Melyik óvodába megy a kislányod?
2013. ápr. 10. 08:24
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekem az unokatesvérem autista, és engem is beavattak, néha szoktam is rá vigyázni. 12 éves, alig kommunikál, nem hagyja, hogy lefotózzák, az idegeneket sem türi, és 30 szavat ha tud. Amit Te megtehetsz, az az, hogy szakemberhez viszed (az unokaöcsémen is az segített), szereted, és nagyon sokat foglakozol vele. Lassan kezd két-három szavakat összekapcsolni, és imád rajzolni... Együtt szoktunk fesegetni. Minden gyerek szereti a közös programokat a szeretteivel, az autistáknak pedig ez különösen jót tesz a fejlödésben. Kitartás!
2013. ápr. 17. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!