Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan kezeljük gyermekünk...

Hogyan kezeljük gyermekünk internetfüggőségét?

Figyelt kérdés
Sajnos már függő. Minden nap arról szól, hogy hány órát ülhet a gép előtt? Előtte is, utána is hiszti van.
2013. márc. 28. 08:49
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Minden nap azonos időben, azonos mennyiséget szabad netezni. Utána nincs kifogás, nincs kivétel. Így nincs minden nap téma belőle, mert minden nap egyforma. Amúgy pedig más elfoglaltságokat kell neki keresni, jól írták mások, sport, állatok, kirándulás, szakkör, akármi. A netfüggőség is lehet betegség, ha befolyásolja a mindennapokat, erre oda kell figyelni.
2013. márc. 28. 16:59
 12/35 A kérdező kommentje:
Az osztálytársaival skype-ozik + mindenféle játékok, poptropica, farmerama, pingvin-club... ilyesmik mennek és természetesen youtube. Kutyát nem szívesen vállalnánk be egy társasházban, mert a szomszédoknak van és mi is halljuk eleget. Köszi a válaszokat!
2013. márc. 28. 19:52
 13/35 anonim válasza:
51%

Most hány órát szokott a gép előtt tölteni ?

Fontos lenne tudni , hogy hány órát ül a gép előtt .

Mert ha csak 3 órát akkor nincs baj , én is ilyen voltam .

5 - ös .. Két naponta 1 óra ... aha ... Megmondanád , hogy naponta az a félóra mire elég ?

2013. márc. 30. 02:05
 14/35 A kérdező kommentje:
Hétköznap 2 órát engedünk neki, de ez mindig több egy kicsit. Hétvégén 5-6 óra vagy több, fôleg ha rossz idő van. Ha rajta múlna, akkor gépezne állandóan. Mi tartjuk vissza kézzel-lábbal.
2013. márc. 30. 07:42
 15/35 anonim ***** válasza:
Napi egy óra internet, szigorúan! Beállítod az órát a telefonon, ha letelt, vége a számítógépezésnek! Következetesen betartani!
2013. márc. 30. 14:16
 16/35 anonim ***** válasza:
82%

Hát nekem a nagyfiam amióta meg kapta a saját számítógépét, azóta egyre többet ül elötte, szerintem lassan függővé válna, így korlátoztunk, és így max. napi 2 órát engedünk neki.Egyébként 5 gyerekes családapa vagyok, és nem függő egyikük sem, a kisebbek napi fél órát ülnek egy nap átlagosan gé elött, meg 1 órát néznek mesét, vagy ha vmi jó film megy azt nézik, de közbe mást csinálnak.

Ha az ember programokat csinál, elfoglalja a gyerekeket, akkor nem fognak betegesen ragaszkodni semmihez. Mindent mértékkel, jóbol is megárt a sok- ez a mottóm!Szervezzetek közös progikat, és máris nem egész nap a gé, tv.. elött fog ülni a gyerek!

2013. ápr. 1. 21:15
 17/35 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

A helyedben beíratnám sportolni és zeneiskolába. Hidd el, beválik. Leköti, normális társaságba kerül, nem idióta szülők idióta gyerekei közé, amit rossz társaságnak hívunk és nem lesz sem ideje, sem energiája számítógépezni :)

2013. ápr. 2. 21:28
 18/35 anonim válasza:
25%

Ma 21:28 .

Ja az a legjobb döntés hogy szakítsuk el a barâtaitól a gyereket .

Nagyon sokat fog hasznàlni egy zeneiskola hogyha a gyerek utál zenélni.

2013. ápr. 2. 21:45
 19/35 anonim ***** válasza:

Nem értek veled egyet..persze hogy utál zenélni, mikor ez a negatív hozzáállás a szülő részéről..honnan tudja, hogy utál zenélni, ha még nem tette?

Ja meg ezekhez a rossz semmitérő "zenéhez" vannak szoktatva, és nem értékelik a szép zenét, és nem szeretnek zenélni sem,nálunk mindegyik gyerek sportol, zenél.

Nagyon fontos...sok gyerekezért viselkedik rosszulotthon,mert unja magát,vagy ha feszült,akkor csúnyán bezsél,viszontazene lenyugtatja, a sportban meg le tudja vezetni a dühét,feszültségét.

2013. ápr. 3. 15:52
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

Miféle barátokról beszélsz? Miért lenne elszakítva a normális gyerekektől???

Csak a hülyékhez nem kerül oda. Tudod egy kamasznak rengeteg a szabadideje és ezért is kallódnak sokan el, mert belekerülnek egy olyan közösségbe, akiknek mindent szabad és az anyjáék nem törődtek vele.

Egyébként meg miért utálná a zenét? Én pont hogy azt figyeltem meg, hogy a srácok imádnak dobolni és gitározni. Még a csajozásnál is bevetik és nem utolsó sorban baromi jól élesíti az eszüket.

2013. ápr. 3. 15:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!