Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan kezeljük gyermekünk...

Hogyan kezeljük gyermekünk internetfüggőségét?

Figyelt kérdés
Sajnos már függő. Minden nap arról szól, hogy hány órát ülhet a gép előtt? Előtte is, utána is hiszti van.
2013. márc. 28. 08:49
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
90%

Hány éves?

Húzd ki a netet. :)

2013. márc. 28. 08:52
 2/35 A kérdező kommentje:
10 éves
2013. márc. 28. 08:59
 3/35 anonim ***** válasza:
90%
Ha kertesházban laktok, akkor én a helyedben vennék neki egy kutyát, persze ha ő is szeretné. Ha van rá lehetőséged akkor beszélgess vele róla, hogy szeretne-e, aztán választhattok együtt. Ha van kutya az udvaron, akkor szerintem minnél több időt szeretne vele tölteni a szabadban és nem ülne a gép előtt.
2013. márc. 28. 09:21
 4/35 A kérdező kommentje:
Sajnos tömbházban lakunk. A nagyiéknál van kutyája. Mindig igyekszünk kimenni vele a szabadba biciklizni, rollerezni, jätszótérre, de magától nem megy.
2013. márc. 28. 09:40
 5/35 anonim ***** válasza:
92%
egyik rokon kisgyereknél az a szabály évek óta, hogy szombaton 10-12ig internetezhet, amikor nálunk volt a kisfiú, mondtam neki, nem akar-r játszani, azt mondta, dehogyis, ma péntek van!:) te vagy az anyja (apja), ne engedd oda. egy 10 évesnek még nem kell a gép, nem hiszem, hogy házit írna rajta, gondolom játszik, csetel, szabd meg, hogy naponta, inkább kétnaponta 1 órát ülhet ott, ha hiszti van, hát hiszti van.
2013. márc. 28. 09:59
 6/35 anonim ***** válasza:
44%
Zárd el a gépet 1-2 évre, és megoldódik a probléma.
2013. márc. 28. 10:01
 7/35 Golan Trevize ***** válasza:
87%

Egyrészt bizony korlátozni kell, hogy mikor és mennyit ülhet a gép előtt.

Másrészt viszont segíteni kell neki abban, hogy mással is eltölthesse az idejét.

Esetleg ha sokat segít, vagy javul/jó a tanulmányi eredménye, akkor jutalomként lehet kicsit többet engedni.

2013. márc. 28. 10:20
 8/35 anonim ***** válasza:
100%

Szablyátok meg, hogy naponta mennyi időt tölthet net előtt.

Egyéb szabadidejében pedig kellene neki találni valamit olyan elfoglaltságot, ami érdekli.

pl. ha szeret kreatívkodni, akkor alkosson, vagy kezdjetek el együtt valamit gyűjteni - mit tudom én, cápás, autós, pókemberes képeket. Lényeg, hogy együtt próbáljátok meg, és utána mindig több időt hagyni, hogy egyedül is ellegyen más tevékenységgel is, ne csak a számítógéppel.

Egyébként had kérdezzem meg, egy 10 éves miket néz, mit csinál az interneten?

2013. márc. 28. 13:35
 9/35 anonim ***** válasza:
100%
Kutya a bérházban is kutya :) sőt. Le kell vinni , lehet kapcsolata ami kimozdítja, kutyaiskolában baráti kapcsolatai lehetnek, eltereli a kamaszkori ballépésektől.
2013. márc. 28. 14:53
 10/35 anonim ***** válasza:
100%
Írasd be sportolni.
2013. márc. 28. 15:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!