Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tudok még tenni azért,...

Mit tudok még tenni azért, hogy végre az 5 évesem normálisan viselkedjen?

Figyelt kérdés

Mi viszi rá egy 0-5 éves gyereket arra, hogy folyamatosan rossz gyerek legyen? Az oviban mintagyerek. Nem vesz részt a foglalkozásokon,de nem verekszik mint itthon, nem nyávog 0-24-be és nem hallok vissza olyan dolgokat, hogy másokat szekál, mint itthon. Van egy huga, akivel egész nap harcolnak, megállás nélkül megy a hiszti a lökdösés. Már lassan a hajam kihullik tőle, mert hiába ígéri meg a büntetések után, hogy nem csinál ilyet, 15 perc után képes ugyanúgy ugyanazt a dolgot elkövetni. Hogyha már megfenyegetem, hogy nevelő táborba viszem/ csúnya dolgonak tűnhet, de más sajnos nem segít/, akkor másnap reggelig talán kibírja, hogy nem csinál olyat, hogy a legrosszabb anyának érezzem magam. TSMT tornára járunk, de úgy érzem nem segít. Sok problémánk lett mostanában, de nem ez az oka, születése óta egyfolytában sírós gyerekről beszélünk, soha semmi nem jó neki, mindig minden baj, semmihez nincs kedve, nem tud viselkedni. Egy étterembe nem lehet vele beülni, még az önkiszolgálóba se, mert 95%, hogy ő balhézni fog. Amikor sikerül kicsit "leadni" ami mondhatni szökőévben sikerül, akkor egészen más az életünk. Nyugodtak vagyunk, nem kell végre senkivel kiabálni, el tudunk menni vásárolni anélkül, hogy hiszti lenne végig. Pedig van egy másik gyerekünk is. Nem értem miért csinálja ezt, nem tudom, hogy mi lehet a baj. Nem "becsúszott" gyerek, szeretettel vártuk és mindig szeretettel neveljük. Nem volt bántva, de az utóbbi időben más simán a popsijára csapok, ami ilyen viselkedés mellett elfér.

Csak olyanok hozzászólását várnám, akinek van tapasztalata, szuperanyák, szuper gyerekeinek a csodás életőről köszönöm most nem akarok hallani. Azt sem tudják miről beszélek...

2013. márc. 25. 14:18
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Egyik tegnapi vagyok, az enyém sem rajzol, a 2 éves öccse szebben rajzol nála :)
2013. márc. 28. 15:54
 32/37 anonim ***** válasza:
71%

Igen, miaju, így kellene éreznem, de nem értem, hogy miért van annyira nehéz helyzetben a fiam. Mindent, de mindent megkap, amit szeme-szája kíván. Erőnkön felül. Követelődző ígyis.

Ma vettem neki nadrágot, erre: "ez miez? nekem ez nem kell, ajándékot akarok"

Tudom, hogy mi rontottuk el és a mai napig hibát, hibára halmozunk, de nekem már nem megy a helyzet megváltoztatása. A hugát és a kistestvérét szerette volna, tehesség előtt többször kérdeztem és igen volt a válasza, mondtam, hogy akkor osztoznia kell, nem baj, szeretne kistestvért.

Folyamatosan foglalkozom vele, de neki nem elég. Büszke lehetsz magadra, nagyon jó anyuka vagy. Én sajnos nem. Nekem nem megy.

2013. márc. 29. 00:13
 33/37 anonim ***** válasza:
29%
Több helyen is olvastam már, hogy a sok viselkedészavaros gyerek a mai kor "vívmánya". Sokak szerint az ételszínezékek egy csoportja váltja ki. Érdemes lenne utánanézni,, és radikálisan lecsökkenteni a bevitt mennyiséget.
2013. márc. 29. 15:08
 34/37 anonim ***** válasza:
78%

5-6-os. Az elején én is nagyon rosszul reagáltam le dolgokat, nagyon sokat csináltam, amit nem kellett volna. Írok hosszabban is, ha lesz időm, de akkor privátban.

Tényleg nem tudnál valahogy pár napig gyerekek nélkül lenni. Gondolom halál kimerült vagy...

2013. márc. 29. 15:17
 35/37 anonim ***** válasza:
Hát ezek nehéz dolgok,az ember nem hiszem,hogy tud igazán segíteni.Én amit írni fogok,esküszöm minden ítélkezés mentesen,jó szándékkal teszem.Nem vagyok szuperanyuka,nincs szupergyerekem:)!Azokat írom le,amik első gondolataim voltak az olvasottakkal kapcsolatban:Van ugye a mondás:nincs rossz gyerek,csak rossz szülő!Ezt én magamban némiképp szebbé tettem,nincs rossz gyerek,csak meg kell találni a hozzá vezető utat.Nem lehet minden gondra séma szerinti megoldás,hisz minden gyerkőcnek megvan a saját kis lelke,személyisége.Nekem 2 éves lesz májusban a kislányom.A védőnő szavaival élve,amit egyáltalán nem bántásból mondott,de ez a legjobb szó Szofira:temperamentumos.Nagyon aranyos is tud lenni és nagyon ördög is tud lenni.Nekem a legjobban az vált be verekedésével kapcsolatosan,h egyrészt iszonyatosan résen vagyok,megpróbálom megelőzni.Ha látom az esélyt rá,egyből lehajolok hozzá és megbeszéljük,h simogassa meg vagy ölelje meg vagy puszi,de ütni nem szabad,mert nagyon csúnya dolog...Iszonyúan türelmesen,amíg ki nem érünk pl a játszóra vagy a kis barátjához többször is megbeszéljük,h mit nem szabad a gyerekekkel(ÜTTE :D)csak simogatni szeretgetni.Ez annyira jól bevált hogy úton-útfélen odaszalad a gyerekekhez(pl.tescoban:) )és megöleli őket.Már egyre ritkábbak a durvaságai.MÁS:Pl. az én féltestvéremre is azt mondták,h hiperaktív,de esküszöm,semmi baja nem lett volna,ha nincs minden ráhagyva(apámék gyereke)még mind a mai napig.És már 18éves.Ez nem okoskodás,tényleg így van.Soha semminek nem volt következménye és nincs most sem.Fizetős szakközépbe járt,utolsó évben kirúgatta magát.A másik iskolából szintén.Nem tette le levelezőn sem.Nme dolgozik,mondván elvégez egy tanfolyamot,hónapok óta jár-6 alkalmat nem tud összehozni,ha pénz kell neki kap,ja és füvezik ,cigizik.Semminek nincs következménye,így hülye lenne nme kihasználni őket.Ez gyereknek is így volt.A kisgyerekek is "rafkósak" tudnak lenni,ha nincs megszabva bizonyos határ,maguktól nem fogják meghúzni a vonalat,addig mennek ameddig csak lehet.Ez a szülő dolga,tőlünk tanulja meg ezt is.Nem szabad egyből mindenkire ezt a hiperaktivitást ráragasztani,persze nem azt mondom,h ilyen nincs,de szerintem túl hamar megbélyegzik vele a gyereket.Kedves kérdező!Nekem ami egyből feltűnt a te esetedben,az hogy a kisfiad az oviban jól viselkedik,csak ha veletek van akkor van baj.(ez persze nem azt jelenti,h ti nem jól csináltok valamit,nem rossz szándékkal mondom)HAnem eselegesen valami,amit ő érez vagy tudja hogy veletek megteheti.Tudod,a szülőkkel a legvégső határokat is megpróbálják áthágni,máshol,másokkal pedig mint egy angyal,úgy viselkednek.Ami a legfontosabb és nálam nagyon bevált.NEM SZABAD AZZAL FOGLALKOZNI,h mit gondolnak rólatok a boltban vagy a játszón vagy épp ahol kiveri a balhét.Meg kell találni a legjobb módszert a hisztizésről való figyelemelterelésre.nem szabad úgy érezned,h a gyereked leéget.Mindenkinek szokott a gyereke rosszalkodni,csak nem vallják be.Én egyszer megkaptam egy anyukától,h idegbeteg a 18 hós gyerekem és vigyem el őt kivizsgálásra,mert egyszer rákiabált a kislányára(Szofikám úgy érezte,h övé a csúszda) és egy kicsit odalegyintett neki(nem megütötte)AZ Ő KÉT GYEREKE MÉG SOSEM CSINÁLT ILYET mondta ő.Én meg jó röhögtem,mert előtte fél órával az ő gyereke is ugyanezt csinálta,csak ő nem látta!!!MÉg egy dolog.A páromnak van két fia,7 és 10 évesek:épp a hétvégén szóltam rá,mármint a páromra,hogy mostantól be kell tartani a határokat,mert igencsak elszemtelenedtek,azt hiszik mindent szabad,néha úgy beszélnek velünk,h nem is tudom honnan veszik a bátorságot,de aztán rájöttem:nincsenek kellő határok,nincs következménye a dolgaiknak.Mondván,h ne mi akarjuk őket nevelni 2 hetente,mert nem fognak minket szeretni.Erre én mondtam neki,amit egy nagyon jó műsorban láttam.Éppen azzal ártunk a legtöbbet,ha nem szabunk határokat,minden meg van engedve.Mi nem a barátaik vagyunk,hanem a szüleik.A mi kötelességünk őket a helyes irányra nevelni,ez a dolgunk.Lehet,h éppen akkor haragszanak ránk,amiért nem gépezhetnek már aznap,de ettől még nem fognak megutálni,ezekre úgyis csak felnőtt korukban fognak rájönni..Összehordtam itt hetet-havat,most már abbahagyom.Mindenkinek kitartást és rengeteg türelmet kívánok!!!
2013. ápr. 2. 21:32
 36/37 anonim ***** válasza:

"Vagy valamit anyu nem engedett meg neki erre ő: "banya ég el!"

és nem tőlünk lát, hall ilyeneket. Mondta, hogy a mesében hallotta, de akkor is, hogy a fenébe mondhat ilyet? Anyu azóta sem jött át. " Azért van 1-2 érdekesség,ami felett nem ítélkezem,de nem is jó a véleményem...A gyerek elmondja,h a tv-ben hallotta.Akkor miért vagytok kiakadva rajta,h ő is mondja.Sokszor egy felnőtt sincs tisztában a szavak súlyával,nemhogy egy kisgyerek.Nem lehet elvárni tőle,hogy felfogja,mi a bántó és mi nem.Ezért nem megy át az anyukád? A másik pedig,aki azt írja,szégyenli a gyereke viselkedését,Ti mit szólnátok hozzá,ha a gyereked érezne így veled kapcsolatban,ha olyat teszel,ami nem elfogadott társadalmilag.Én sem azt mondom hogy el kell fogadnod,persze,segíteni kell rajta,hogy a lehető legtöbbet hozd ki belőle,azért vagy az anyja,de akkor is az anyja vagy,ha épp ilyen marad örök életére,akkor sem szabad azt érezned,h szégyenled.Felelős vagy érte,bármilyen is a viselkedése.Tudom hogy nagyon nehéz lehet lelkileg,idegileg,az ember nem erre készül,mikor gyereket vár.Elképzeli,h milyen kedves aranyos jó gyerek lesz..és nem.De biztos vagyok benne,hogy meg fog javulni idővel,ahogy mondani szokták benő majd a fejelágya és akkor nagyon fogod bánni,h egyáltalán ilyeneket gondoltál róla.Szarjátok le az embereket az utcán,hogy ki mit gondol,nem kell a csípős megjegyzésekre figyelni,aki rosszat gondol a gyerekedről..Mindig a pozitív tulajdonságait vedd figyelembe és hidd el(legalábbis szerintem) ha te másképp fogsz őhozzá állni,megérzi a változást és ő is másképp fog hozzátok,mert szerintem már lelkileg eljutottál arra a szintre,h csak a rossz dolgait veszed észre...És meg szeretném kérdezni,h miért romlott miatta a férjeddel a kapcsolatod?Remélem,nem bántólag veszed a soraimat...kitartást kívánok

2013. ápr. 2. 23:25
 37/37 A kérdező kommentje:
Igazából én már túl vagyok azon, hogy ki mit gondol. Én konkértan nem figyelek már oda, ha hisztizik a nagy. Hisztizik, akkor úgy csinálok, mintha ott sem lenne...bármit vergődik, letojom, megyek előre, azt azért persze nézem, hovy jön-e utánunk. Viszont már nem bírom elviselni a hangját, egyszeráen meghallom és rosszúl leszek, a hányinger kerülget, néha még szédülök is, annyit hisztizik. Nálunk vannak határok, vannak büntik, a férjem szerint túl kemény is vagyok. Szóval nem ez a probléma. De a mai nap is arról szólt, hogy nem adtuk le megörzőbe a fiamat, gondoltunk azt a kis intézkedést kibírja...hát nem. Neki aztán mindenhol nyávognia kellett és szenvednie.
2013. ápr. 8. 18:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!