Hogyan érhetném el, hogy nagyobbik gyermekem normálisan viselkedjen a kisebbikkel? Már teljesen kikészültem mellettük idegileg.
Ne aggódj, nem vagy egyedül! :)
Szerintem próbáld meg a nagyot bevonni az otthoni tennivalókba (a kicsi öltöztetésénél válassza ki, hogy melyik ruhát fogjátok ráadni, a főzésnél is segíthet, a kicsi ételének elkészítésénél is, etetésnél ha maszatos lesz a kicsi arca, akkor a nagy törölje le az előkével, ha már beszél a nagy, akkor énekeljetek együtt a kicsinek...). A lényeg, hogy vond be mindenbe, mert ő most kirekesztettnek érzi magát, és nagyon nehezen fog ez változni, sok türelem és szeretet, higgadtság kell hozzá!
Örülök, hogy írtál:)
Én is ezzel próbálkozom, hogy bevonom a munkába, de csak addig működik, míg a pici nincsen jelen.(tehát alszik:))Amint odajön hozzánk a pici, mondjuk a konyhába kajacsinálás közben, belerug egyet, vagy pl ma egy rugdalózóval csapott neki oda.Nyilván a pici is ott van, ahol a nagy, és abból sosem sül ki jó, mikor egy légtérben vannak.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!