Hogyan tudnám rávenni a kisfiamat, hogy fürdés után
töröljük meg a fütyijét?
Figyelt kérdés
Sajnos 3 évesen még le volt neki tapadva, ezért fel kellett vágni. Nagyon megviselte ez, nagyon fájt neki. Azóta nem érhet hozzá senki. A fürdésnél is nagyon körülményes, de azt már megoldottuk. Azonban nem hagyja megtörölni, ezért jobb híján hajszárítóval szárítjuk. Most már 5 éves, és egyszerűen nem tudom erről leszoktatni, mert azt mondja, hogy ha törölközővel törölnénk, akkor fáj. Tanácsokat, ötleteket várnék ezzel kapcsolatban. Köszönöm.
Próbálom nem erőltetni a dolgot, majd csak rájön, hogy nem fáj neki, csak az emlék rossz.
2009. szept. 14. 21:39
12/17 anonim válasza:
Mi van ha tényleg fáj neki? Mondd meg neki, hogy ha nem tudja megtörölni, mert annyira fáj, akkor meg kell mutatni a doktorbácsinak/néninek, mert annak nem szabad fájnia. Apának se fáj... senkinek nem fáj. Add a kezébe a törülközőt, kérd meg hogy törölje meg, ha mondja hogy fáj, akkor beszéljétek meg, hogy elmentek orvoshoz, hogy többé ne fájjon. Ha nem fáj neki, akkor meg fogja törölni, nem buta, hogy orvoshoz menjen aki piszkálja, ha meg továbbra is azt mondja, hogy fáj, akkor lehet benne valami, hiszen ő is azon van, hogy akár egy orvosi látogatással is, de elmúljon a fájdalma.
2009. szept. 20. 18:04
13/17 anonim válasza:
Mondd meg neki, hogy a fiúknak csak a lelke fáj... engem anyám mindig ezzel etetett de bevált. Egyébként meg egy 3 mp-es történetről van szó. Egyébként meg azzal is lehet hatni rá, hogy megmondod, hogy ez így nemjó és mások csúfolni fogják emiatt, pláne ha elmennek usziba, egyébként meg hamar megszokja. Vegyél egy nagyon puha nagyon finom törülközőt...azzal kellemesebbé teheted. A másik, a sokkolás azzal is lehet hatni rájuk, mondd meg neki, hogy nem lehet mindig hajszárítózni, és akkor megint le fog tapadni és akkor megint nagyon rossz lesz, az ő érdeke is hogy ez a szokás kialakuljon.
P-87
2009. szept. 23. 10:57
14/17 anonim válasza:
Juj még valami! Egy ilyen mondat: Kisfiam, ha megtörlöd vagy megtörölhetem /azért valami finomabb anyaggal/ elmegyünk vidámparkba vagy fagyizni. Nemtom mivel lehet megzsarolni a fiad :D
2009. szept. 23. 11:00
15/17 anonim válasza:
Az baromi érzékeny egy kisgyereknél, én is állandóan utáltam ha törölni kellett, olyan mintha a szemgolyóját törölgetnék az embernek!
Hosszutávú és biztos megoldás ha egyszerüen körbemetéltetitek a gyereket!!
Megszabadít a figymaszükülettől is serdülökorban!
2009. okt. 18. 01:59
16/17 anonim válasza:
A makk érintése általában kellemetlen érzés (ilyen korban, hehehehe), azt pedig mindenkép meg kell érinteni.
2009. nov. 24. 22:28
17/17 anonim válasza:
hö..:) különben nem fáj..csak kellementlen érzés..de inkább úgy fejezném ki magam h kellemetlenül csikiz xP :) szóval cask bemeséli magának h fáj, de igazából semmi ilyenről nincs szó ,ne aggódjatok, és azzal sincs baj ha hajszárítóval csinálja, bár alaposabb lenne törülközővel de nem lesz semmi baja :) 13/F (saját tapasztalat xP)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!