Milyen mesével kezdjem?

Figyelt kérdés
Lányom eddig még nem nézett tv-t. Számítógépen is főleg Alma együttest, meg Halász Juditot nézünk. Most viszont már leültetném 10-15 percre a tv elé. Milyen mese dvd-t ajánlanátok? Valami nem túl gyors menetűre gondolok, amit követni tudna és felfogna.
2013. jan. 15. 22:10
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:

"Mégpedig azért nem, mert "sajnos" esélyem sincs közéjük kerülnöm. És innen ahol vagyok hiába ugrálok és kiabálok ..."

Az értelmezésbeli problémáid e vonatkozásban is megmutatkoznak, ugyanis jeleztem EGY ALTERNATÍVÁT:

nem bejutni kell a politikusok közé, és nem aktívan ellenállni.

Hanem passzívan és összefogással ellenállni!

Csupán (szerény) PÉLDÁIM (ha már ezekről volt szó) :

Nem visszük el tömegesen oltatni a gyereket, beleértve a kötelezők mellőzését is. Nem nézetünk a 7 év alattival tv-t, tömegesen.

Tömegesen nem fognak elítélni, rendőrrel elvitetni senkit.

1890-ben még erről beszélgettek az emberek:

"Ugyan már... jöttök itt nekem a gőzgépek miatt a környezetszennyezéssel, már megint ezek a buta összeesküvés elméletek... ehh... meg hogy elidegenedés, meg depresszió... ezek nagyon nagyon ritka betegségek ne magyarázd már meg nekem, 1890-et írunk, és minden milliomodik ember depressziós! Fested itt az ördögöt a falra a hülyeségeiddel, hogy sok ember lesz depressziós, ha hagyjuk, hogy a társadalmunkat tönkretegye a hatalom... ... :S Meg pszichés elidegenedés... marhaság... Meg hogy repülőgéppel fognak bombázni! Na ne már! A következő paranoiád az lesz, hogy ledobnak egy nagyon nagy bombát egy nagyvárosra 50 éven belül, és sugározni fog, te meg a boldogságtól, hogy igazad lett... Mégis hova dobnák, te hülye??? Londonra? Berlinre? Hirosímára? Tokióra? Brüsszelre? Barom... Meg hogy lesz valami ... mit is mondtál...?? Ja, valami telekép .... TE ENNYIRE INFANTILIS VAGY?? MESÉKBEN HISZEL?? háháháháhá, még hogy telekép .... Hallod, Bözse, ez a hülye azt mondja, lesz egy hipnotizőr, amiről elhitetik, hogy szórakoztató eszköz lesz, mint régóta a színház, és egy dobozból fognak műsort sugározni! Az ilyeneket, mint te, ki kéne közösíteni és diliházba zárni! - Hagyd már, Katus! Régen se hittek el sok mindent és mégis megvalósult! Nem kellene diliházba zárni ezt az embert, mert ilyeneket terjeszt, vagyis vet fel... De azt én se hinném, hogy sugárzó anyagot meg sugárzó bombát találnak, de már vannak kutatások, már vannak léghajók, már kísérleti repülőgépek is.. végül is ledobhat egy bombát.... de nem tudnak olyat a tudósok 100 év múlva se, hogy Európa szerte bombákat dobáljanak... azért a világháborúnak még a gondolata is kissé.. hát igen, ez már bogaras, de azért annyira nem hülye az illető... csak egy kicsit.... Nah, mi, Bözse, Katus, mi értelmesebbek inkább azon gondolkodjunk, a z uramnak, a Bélának vágassunk-e eret...- Micsoda? Jaaa, megint rossz az emésztése... ja igen, normális ,bevett módszer manapság, 1890-ben az orvosoktól az érvágás, gyógyításra... nem tudom, hogy melyik orvossal kellene, mert Smith doktor olyan ügyetlenül vág eret... Tényleg mán'... egyszerűen nem tudok dűlőre jutni?!! A fene egye meg! Mi a megoldás az emésztésre?? Smith doktor vágjon eret Bélának? Smith közel lakik hozzánk... Vagy Taylor doktor?? ...Na , csak azt a félnótás, bomba.mesést, meg "telekép" mesélőt meg ne kérdezzük, mert emésztésre még azt találja mondani, hogy egyikkel se megoldás eret vágatni a gyógyuláshoz, hanem a 3 várossal odébb lakó Jack doktorral kellene eret vágatni... persze , logikus, háhá... :S Többet utazni logikusabb... de még mindig nem tudjuk, melyik doktorral kellene érvágással megoldani az emésztési problémát... "

2013. jan. 24. 21:27
 42/58 A kérdező kommentje:

Szerintem nem csak az én szövegértésemmel van gond. Azt hogy beadatok-e egy oltást én döntöm el. De hogy helyesen döntsek, ahhoz igen is szükségem van adatokra. Tudnom kell milyen mellékhatásai vannak és ezek milyen százalékban fordulnak elő, tudnom kell mi a legrosszabb, ami történhet a gyerekemmel ha nem adatom be vagy ha beadatom, érdekel az is, hogy az adott betegség ellen teljes védetséget nyújt, vagy csak néhány válfajára. Most pl. a kullancs elleni oltóanyag amin gondolkodok, mert a környezetemben az elmúlt évben 3-an is megbetegedtek kullancstól, ketten súlyosan. És csak akkor tudok felelőségteljesen dönteni, ha minél több információ áll a rendelkezésemre. Mert az hogy egy féle oltást (rota) elvetettem, az még nem azt jelenti, hogy az összeset elfogom. Szerintem te sem gondolhatod komolyan, hogy valamennyi oltás teljesen felesleges.

A tv-hez visszatérve. Igen felfogtam, hogy az animációnak vannak káros hatásai. De megkérdeztem tőled, hogy nálad milyen maradandó sérüléseket okoztak???

És a passzív ellenállásban sem hiszek. Vannak törvények és ezeket be kell tartani, mert pont a tömeges be nem tartásuk okozza az általam már egyszer felhozott anarchiát. Én is szeretnék 150-el száguldozni, de nem teszem, mert törvény tiltja. Én is szeretnék néha elszívni egy füves cigit. De azt sem teszem, mert a törvény tiltja. És beadatom a kötelező oltásokat is, mert a törvény azt is előírja. Lehet rossz a törvény, ezen lehet sokat vitatkozni. De igen is be kell tartani a törvényeket ahhoz, hogy élhető világban éljünk!

A Te általad felvázolt új világban is léteznie kell majd törvényeknek. Vagy nem??? És mi lesz akkor, ha azok sem fognak mindenkinek megfelelni?

2013. jan. 24. 22:26
 43/58 anonim ***** válasza:
44%

Hadd szóljak én is bele a vitába, bár látom, kedves kérdező, nem lehet elgondolkodtatni téged, ahogyan teszik mások. :)

Az egyik beíró többször is utalt arra, hogy KÍVÜL keresed a megoldást. Épp itt a baj. Olyan ez, mint amikor emulgeálóval, tartósítószerrel és színezékekkel tömik az ételeket, mind többel, hogy azon menjen a vita, abból melyek hasznosak, melyek semlegesek és melyek károsak. Épp ez a trükk. :) Egyik se hasznos, sőt, árt mind.

De így vezetik meg a népet fentről. :)

Tudod, hogyan zajlik számos téren a megfigyelés? LÁTHATÓ kamerával. Van, ahol LÁTSZ kamerát az utcán, van ahol NEM LÁTSZ. Milyen kamu vitát gerjesztenek fentről? Például hogy kell-e ide és ide utcai kamera, mert ott és amott van, de ott és amott felesleges-e? Ide és emide meg kell-e? Vagy ide és emide is felesleges, sőt, sérti a szabadságjogunkat.

Közben meg MINIATŰR, NEM LÁTHATÓ kamera ott van mindenhol, mert a hatalom paranoiás, és mindenkit kontrollálni akar. Evvel elérik azt is ,hogy aki rájön erre (akár mert bennfentes), és beszélni mer róla, éppen azt a személyt fogja a nép nagy része paranoiásnak hinni.

EZT HÍVJÁK TERELÉSNEK, CSÚSZTATÁSNAK. ;)

Ugyan ez van az oltásokkal. Nem az első weboldal, ahol ugyanazon infókat látom, a lényeget tekintve ugyanúgy megfogalmazva:

"A védőoltások története több mint 200 évre nyúlik vissza. Ez idő alatt a bevezetett védőoltások száma folyamatosan nőtt, a járványszerűen előforduló fertőző betegségek száma ugyanakkor folyamatosan csökkent. Az orvostudomány és a közvélemény ezt a visszaesést többnyire a védőoltások pozitív hatásának tulajdonítja, holott az elmúlt két évszázad alatt életkörülményeink, higiénés viszonyaink és táplálkozásunk is alapvetően megváltozott."

Lehet, hogy ennél a kérdésnél is idézte már valaki, nem tudom, de it a fórumon számos kérdésnél láttam ezt a híres idézetet, vagy részben más fogalmazással lényegében ugyanezt.

Szerintem érdemes elgondolkodni ezen. :) Mert ugye KÍVÜL KERESED a bizonytáékot, DE HÁT MINDEN EGY KÉZBEN FUT ÖSSZE FENTRŐL, HAHAHAHA! :D

Emiatt a választási lehetőség a külvilágban egy ILLÚZIÓ. :D

Ahogyan az illető is írta: a közoktatás is nagyon nagyon manipulált, így az orvosi egyetemek is, ennél fogva a dokik 99 százaléka meg jóhiszeműen javasolja a kötelező oltásokat.

Pontosabban a dokik egy kisebb része meg nem jóhiszeműen, hanem beavatott a gyógyszerbizniszbe, és orvul ajánlja a kötelező oltást is, a gyógyszeripar meg a világ egyik legnagyobb biznisze, a népegészség rovására.

És te azon gondolkodsz, melyik kötelező oltást adasd be gyerekednek és melyiket nem... ;) És hogy szükséged van KÜLSŐ adatokra. :D Bármelyiket választod, ugyanattól a hatalomtól származik. :D Minden manipulált, az adatok is. Még bennfentesnek se kell leni ehhez, hogy rájöjjünk.

Azt is írta az illető, hogy nem indokolt az anarhia ,ha nem a hatalomtól, meg a politikától irányíttatod magad. Szerintem ez is logikus, igazat adok neki.

A te döntésed ilyen ügyekben szintén illúzió. :) Ahogyan bemész a boltba és eldöntöd, melyik kenyeret veszed, holott mindet ugyanaz a hatalom manipulálja, egy maroknyi ember! :) Ugyanis ők előírják, hogy milyen adalékot kell tenni a pékárukba, a pékek meg évtizedek óta nem tudják, mi az a szar, amit nekik kötelező belekeverni. De hát a választás, a döntés illúziója a tied. :D Meg a többségé. :D Ízbeli különbség az van, meg állagban, de ugyanazt a mérget eszed meg minddel, tehát az EGÉSZSÉG SZEMPONTJÁBÓL nincs döntési szabadságod, csak annak illúziója.

Tudod, van a hatalomnak egy olyan módszere, hogy SZÁNDÉKOSAN KREÁL EGY PROBLÉMÁT úgy, hogy nem köti az emberek orrára, hogy ők okozták, majd amikor az emberek nyakig vannak benne vannak, akkor nyilvánosan előállnak a hatalom bábjai (például a politikusok) a megoldással. Pl. "nemesítik a gyümölcsöt", majd mire évtizedek alatt tönkremennek a táplálkozástani értékei, felajánlják a permetszert, mint "megoldást".

Máris kész az új méregforrás az emberek számára.

És hamis ideológiákat SZÍNJÁTÉKOT MÍMELVE ütköztetnek az emberek szeme láttára a médiákban, hogy miért van szükség permetszerre. Az utolsó dolog, ami megfordul a fejükben: "na csak nem azt mondod, hogy nincs is szükség permetre?? Na ne gyere már hülyeségekkel nekem itten... A kérdés az, hogy MIÉRT ez a jó permetszer és miért ne ma másik, és hogy miért van szükség permetszerekre! Nem az, hogy kell-e, te hülye!"

Látod, a hatalom máris csúsztatott , így eleve rosszul teszed fel a kérdést. :) Nem az a kérdés, melyik oltás oké és melyik nem, hanem pont hogy a LÁTSZATváltozatosság segítségével beetettek téged és a többséget, hogy arra ösztönözzenek titeket: vajon melyik oltás jó és melyik nem... miközben mind súlyos idegmérget tartalmaz: az egyik higanyötvözetet, a másik meg alu-ötvözetet, ezt ők se tagadják, ha rákérdezel, csak hát ürügyekkel megindokolják a szükségességüket, akár a permetszer esetén növény"védelemre". Így ezeket meg "védő"oltásoknak nevezték el.

A HATALOM EGYIK FŐ CÉLJA AZ EMBERISÉG IMMUNRENDSZERÉNEK GYENGÍTÉSE.

Ezért a permetszer a kertekbe, ezért az oltások a kisgyermekbe, csecsemőbe.

A tévé meg igen is maradandó sérülést okoz mindnyájunkban, de mivel nemigen van összehasonlítási alapunk, hiszen a 60 évesek többsége is nézett gyerekkorában tv-t, ezért nem tudod tapasztalati úton kiszűrni, melyik NÉPBETEGSÉGHEZ JÁRULT HOZZÁ a gyerekkori tévénézés. És a felnőttnek se tesz jót.

Tényleg sokat segít a gondolkodás, ne pedig a külvilág sablonjait keresd. Infantilis dolog a presztízsre adni, mégis a legtöbb nagykorú arra ad: "óóó, hát ő orvos, ő már csak tudja! Összehasonlítom az orvosok eredményeit" Na igen, az orvosokat meg egytől egyik manipulálja az orvosi egyetem, az orvosi egyetemet meg a hatalom. :D

A hatalom egyik módszere, hogy a befolyásos személyeket, pl. tudósokat, kutatókat, orvosokat, színészeket, celebeket, satöbbi mint presztízs erő felhasználja a nép agymosására. A legtöbb híres ember maga se tudja, mit tesz, jóhiszeműen, pénzért meg is teszi.

A legtöbb ember meg azon vitatkozik, hogy "óóó,hát a celebnek nem hiszek, mert én okos vagyok, míg a 60 éves Mari néni a faluból meg buta, mert ős hisz a celeb világnak, de én okos vagyok, mert én a kutatónak, az orvosnak a véleményére adok, ó én bölcs!"

:D

Holott az orvoson is is ugyanaz a manipuláció érkezik. Evvel is meg lettek osztva az emberek, holot ugyanaz a szál mozgatja a celebet is , meg a kutatóorvost is. :D

És hogyan érvel tovább sok, hozzád hasonlóan gondolkodó ember, kedves kérdező? ;) Úgy, hogy "hát a természet gyógyász meg áltudományos, annak nem hiszek"

Most egy dolog, hogy esetleg részben hiszel nekik. Hidd el, kuruzsló minden téren van, a legtöbb orvos a tudta nélkül kuruzsló, hentes, aki kémiai szerekkel a gyógyszerbiznisznek dolgozik, ezeknek mellékhatásai vannak és függőséget okoznak, fenntartva a betegséget, hogy újabb tablettával azaz méreggel fenn lehessen tartani az ördögi kört... Na ez a kuruzslás! Meg ahogyan a tévében lejáratják az igazi, tudományos alapú természetgyógyászatot, "tévé jósokkal", meg hasonlókkal.

Naná, majd a hatalom engedi, hogy eljusson a valódi természetgyógyászat hozzátok! :D Háháháháh. Dehogy engedi, inkább lejáratja, pedig egy értelmes természetgyógyász oltás ellenző is egyben, alappal.

Ami meg hamis, azt meg élteti a szemetekben. :)

2013. jan. 25. 00:24
 44/58 anonim ***** válasza:

Óóóóó, hát akkor a Mátrix-ban élünk!

Különben ajánlok egy könyvet:

Dr. Lenkey Gábor: Cenzúrázott egészség

Ez a gyógyszeripar hatalmáról és az emberek félretájékoztatásáról szól, amelyből kiderül, hogy a gyógyszergyártók célja az emberek betegen tartása, nem pedig egészségessé tétele. Tanulságos.

De azért ne nevezd agymosottaknak az embereket, ez sértő!!!!

2013. jan. 25. 07:55
 45/58 anonim ***** válasza:
Az eredeti kérdésre válaszolok.Kisfiam 2 hónapos semmi sem köti le 5 percnél tovább ami mese,youtubon szoktam betenni neki Gryllus Vilmost,Hupikék Törpikéket,egy-két gyerekdalt,esetleg Kisvakondot de azt unalmasnak találja,vagy Micimackót,de általában háttérnek teszem be,mert mint mondtam nem köti annyira le,jobban szereti ha a könyvekből olvasok,vagy csak szimplán kitalálok egy mesét.A Bogyó és Babócát nem nézi és ha rajtam múlik nem is fogja,mert szerintem nagyon bugyuta,tanulság nélküli mese,nos a mesének nincs értelme ha még tanulság sincs benne.
2013. jan. 25. 11:31
 46/58 anonim ***** válasza:
*21
2013. jan. 25. 11:34
 47/58 A kérdező kommentje:
pár nap off, aztán folyt. köv.
2013. jan. 25. 13:53
 48/58 anonim ***** válasza:

Nem feltétel a tanulság egy mesében (mint írták az előbb). Nem az a lényege.

A mese segíti a kisgyermeki érzelemfeldolgozást, akárcsak a szabad, spontán játéka, melyben kijátssza magából érzelmeit, feldolgozva evvel.

EZEK ÁLTAL dolgozza fel és nem tévével, nem videoval.

2013. jan. 26. 10:36
 49/58 anonim ***** válasza:

Azt kihagytam, hogy 3 éves kor alatt semmiféle -hagyományos értelemben vett- mese nem szükséges, ezt szakemberként mondom. Belátta az egyik ideíró is, hogy 5 percnél tovább nem köti le 21 hónapos gyerekét. Megjegyzem: a 30 hónaposok többségét sem. Három éveseket is csak 20-30 percre legfeljebb.

Három éves korig kizárólag arról érdemes mesélni neki, ami a hétköznapjait jellemzi: milyen házban laknak, mit csinált a kutya, a cica, amikor séta közben meglátták, milyen neműek a szomszédok, milyen idősek, kik a testvérei, milyen neműek, általában mit csináltak, milyen volt, amikor ő maga, a kisgyerek anya pocijában volt, ilyesmikről elegendő és szükséges mesélni, viszont klasszikus értelemben vett mese feleslegesen terheli a kisgyereket.

2013. jan. 26. 10:41
 50/58 anonim ***** válasza:
... mármint a 3 éves kor alatti kisgyereket.
2013. jan. 26. 10:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!