Milyen mesével kezdjem?

Figyelt kérdés
Lányom eddig még nem nézett tv-t. Számítógépen is főleg Alma együttest, meg Halász Juditot nézünk. Most viszont már leültetném 10-15 percre a tv elé. Milyen mese dvd-t ajánlanátok? Valami nem túl gyors menetűre gondolok, amit követni tudna és felfogna.
2013. jan. 15. 22:10
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
62%

_ F O L Y T.:

!! MERT A HAZUGSÁG ANNÁL HATÁSOSSABB, HA NÉMI IGAZSÁG IS VAN KEVERVE HOZZÁ !!

Tudtátok, hogy a csokiban például marhavér van?? Na ja, majdkiöntik a vágóhidi maradványokat... tudnék mit mesélni... semmit nem dobnak ki! Belekevernek a bolti-ipari kajáékba minden szart, mert így olcsóbb eladni! De ha nem lenne is benne marhavér, még úgy is iszonyú fog gyilkos maradna!! Erről is tudnék mit mesélni...

"OSZD MEG ÉS URALKODJ" - ez a fentiekkel részben öszefüggő elve a mocskos hatalomnak! Politikai párt sincs valójában se jobb, se bal! Ez mind látszat! Ugyanaz a maroknyi hatalom irányitja bábuként a VILÁG ÖSSZES POLITIKUSÁT! A politikában sincs választák, csak látszólag!! SZínjáték az egész, ébredjetek már fel, kérlek titeket...

Az egyik, amit el akarnak érni, hogy aki mer erről beszélni, azt kinevessék, túlzásnak higgyák, vagy eygenesen őrültésnek higgyék, így eléárik, hogy higgyetek a titeket manipuláló, irányító hatalomnak, és így hát nem vagytok képesek elgondolkozni annak szaván, aki kiszivárogtatja az igazságot! De ha csak józzan paraszti ésszel gondolkodik, és nem bonyolitja túl a dolgokat, mint sokan, akik diplomás emberek, sőt, számos munkásembert ismerek, akik szintén túlbonyolítják gondolkodásukat, szóval ha letisztultan gondolkodnátok, még kiszivárogtatás nélkül is feltűnhetne a valóság lényege!

Mesének állítják be, ami valós, evvel is megnehezítve az infó-kiszivárogtatók dolgát! Pl. a hollywood-i filmek nagy része, főleg a sci-fi-k ELŐRE lelövik a TERVEZETT dolgokat, amelyeket csak évek, inkább évtizedek múltán kötnek majd az emberek orrára, pl. a technikai szint, amiről tudtok, a háttérhatalom számára már lejárt lemez, sok évtizedes technikai szint!! Trükkös módon pl. sci-fi filmeke teszik pl. az ártalmas dolgokat, hogy aztán ha valaki feltételezni merészeli, hogy az igaz, akkor a nagykorúak (és kamaszok) többsége fentrengve röhög rajtuk, mondván: "ez csak mese, te hülye, egy fiiiilm, hehehehe". OSTOBÁK! Jó szándékból ostorozlak titeket, h gondolkodjatok végre! Nem mese, amit a sci-fikben láttok, a lényegét tekintv valósáég, persze ügyesen kreálve, hogy legyen benne aboszlut valótlan tényező is! A 70-es években a Star Trek sorozatban pl, táblagépeket használtak, pedig csak néhány éve jelentek meg. Erre bemagyarázzák utólag az embereknek -sőt, nem is kell sokszor, mert eleve ilyen gondokodásmódra manipulálják a köztudatot-, hogy azt higgyék: ó, hát megin egy sci fi film, amiben táhibáztak a jövőben megjelenő termékre, hát igen, az álmok valóra válhatnak... A NAGY FENÉKET! MÁR LEGALÁBB 40 ÉVES TALÁLMÁNY A TÁBLAGÉP (tablet pc)! Nem 4-5 éves!! A piacon jelent meg 4-5 éve, de 40 éves találmány! MINT MINDEN TALÁLMÁNY ÉS MINDEN DOLOG, SOK ÉVTIZEDES FÁZISKÉSÉSSEL JEELNIK MEG! Egyszerű polgári feltatálók ezreine ka találméányét ne mismerik el, sőt, hallgattatják el őket, akár ölik meg őket, mert még nincs it a z ideje a hatalom szemszögéből az adott találmáénynak, amit az ő bennfentes tudósaik már rég feltalűáltak amugy is! Teslát is tönkre tették, aki egy zseni volt! A találményai 80%-át vagy tönkretették, vagy anyagilag akadályozták akivitelezésben! Tesla a vizautót, vagy az elektromos autót is feltalálta, de csak 5-8 éve kezdik gyártani, és még mindig erős korlátozással! NÉZZÉTEK MEG, MIKOR ÉLT NICOLA TESTLA!!! Ő találta fel a rádiót, amit segédje, Marconi mint szabadalmat ellopott tőle! Most meg megy a színjáték, h a Star Trek forgatókönyv írói perelik a táblagépek szabadalmaztatóit, miszerint lopták a forg.k.íróktól az ötletet! A nagy fenéket őszinte per! Megjátszott az egész, fentről van vezényelve!

Most, amit mi teszünk , h erről vitázunk ez is potn avval érték el, hogy az "oszd meg (a népet) és uralkodj (rajtuk ezáltal)" című, már az ókori rómában is (vagy még régebb óta) alkalmazott trükköt hasnzálják! És rengeteg, rengeteg téren meg vagyunk osztva, mert a több ség hagyja magát megvezetni a hatalom által!

KENNEDYT NA VAJON MIÉRT ÖLTÉK MEG? MERT RÁJÖTT, H BÁBNAK HASZNÁLJÁK ŐT! KŐ KEMÉNY TÉNY, HANGDOKUMENTUM, H KENNEDY BESZÉLT EGY TITKOS ÖSZEESKÜVÉSRŐL, AMI ÉVEZREDEK ÓTA JELEN VAN, AZOK KÖZÖTT, AKIK AZ EGÉSZ VIOLÁGRA A LEGNAGYOBB BEFOLYÁSSAL BÍRNAK, ÉS A CIA ÉS AZ FBI IS A KEZÜKBEN VAN! Kennedy-t is ezek irényították, csak ő nem azonnal jött rá! Amint rájött, nyilvános beszédben ostorozta ezeketm, ezért nyírták ki őt! Akárcska öccsét, pár év mulva! Van politikus, akit eleve a hatalom segít följebb, vagy aki felfele haald, egyszer cska megjelenik a hatalom egyik csicskása, és közli vele a feltételeket: vagy együttműködik a hatalommal bábfiguraként, vagy mehet vissza a béka hátsója alá! Nincs valódi szavazás! A világ miden részén bunda! Eleve meg van, mikor épp melyik politikus miylen posztra kerül, a fentebbi szinteken! De mind ugyanazt a vélt szolgálja, az egymással való ütközést meg eljátszák egymás között! Oké, van egy NAGYON MINIMÁLIS valódi harc közöttük, a picike , sokkal szűkebb körű hatalmukért, de ez máég kapóra is jön a hatalomnak, mert fokozza a megjátszott politikai ütközések látszatát!

"A lakosság nagy része a saját színvonalának megfelelő vagy még kevésbé igényes műsorokat néz."

A hatalom butitja a népet az oktatáson, a fő áramú médiákon (tv, rádió, magazin ujsagok stb) át! Rég nem iylen lenen az áltag szinvonal, ha a hatalom nem tetnné ezt a néppel!

"Lehet, hogy az iskolarendszer nem tökéletes, sőt... hidd el mint egy a sok ott dolgozó közül nagyon is tisztában vagyok a hátrányaival... viszont van jobb megoldás? "

VAN! LÉTEZIK RÉGOTA! Én pedagógus vagyok, de nem tanár -privátban sem fogom jelezni, melyik ágán vagyok, anonim szándékozom maradni-, de van olyan ága, melyben hazánk élen jár nemzetközi szinten, ne mcska alternatív vállfajában! DE HA AZ ISKOLARENDSZERT VESSZÜK ALAPUL, ABBAN IS ÉVSZÁZADOK ÓTA LÉTEZIK SZINVONALAS, DE HÁT A PEREMRE VANNAK KÉYNSZERÍTVE ÚGYMOND! A VALÓDI WALDORF ILYEN! Az se tökéletes, de egészében sokkal hasznosabb, mitn a többi, a gyermek szempontjából is (pszichéje és értelmi fejlődése tekintetében is). Perstze h egyetelmre nehezebben jutnak be a waldorfosok, amiről a vezető iskolarendszer (az állami (NAT)) tehet! Egy remek rndszerből a diák továbbtanulna a gagyi rendszerben, persze ,h korlátokba ütközik!

VALAMINT OTT VANNAK A MONTESSORI ÉS A FREINET ALAPÚ RENDSZEREK IS! SZINTÉN REMEK ALTERNATIV PEDAG. RENDSZEREK!

"A szavaid nem vezetnek máshoz, csak az anarchiához..."

Mégis mi alapján? Hogy nem éne, hogy irányítsanak minket? Elmebetegek irányítják a világot, és ha valami azon gondolkodtat el téged, hogy normális alapokon kellene ALULRÓL KEZDEMLÉNYEZVE szervezni életünket, és saját életterületünk nagy részét saját magunk is irányithanánk, elmebeteg sátánista háttérhatalom helyett(!), akkor az neked anarchia?? Kismalac és a farkas mese... Mindegy, ki irányit minket, csak irányitson, mert bizonytalanban leszek?? ERRE ÉPIT A HATALOM: MEGADJA NEKÜNK A LÁTSZAT BIZTONSÁGOT, AZTÁN EZÁLTAL TART MINKET RABSZOLGASÁGBA ÚGY, H KÖZBEN SZABADNAK HISSZÜK MAGUNKAT! Az USAban már divat a bőr alá ültetett, műholdakkal összekapcsolt RFID technikáéjú chip (pl. Very Chip márka)!! Méregdrágán a gazdagabb, de nem toppon levő polgárok vásárolják, és pont azért drága, hogy vágat ébresszen rá a szegényebbek körében, Ez is eyg trükk!! És még száz módszerükl van rá, mitől teszik vonzóbbá! ÉS elérik, h az oltások után a chip-eket is bőr alá ültessék nekünk, bár már így is birka a legtöbb ember, tudatilag!! el se hinnátek, mi az a mobiltelefon valójában, meg a TV! Nem szórakoztató eszközök a fő céljuk!

Főleg a nők bizonytalanok, ők vágynak tudalatatt leginkább arra, h irányitjsák őket, na de nem mindegy, hogy ki!

Odaadnád a gyereked egy pedofilnak, csak mert vigyáz rá???

Éltem hippik között is! Én se hittem, hogy anarchia helyett szevezett, szereteten alapuló közösség jön létre! NEMZETKÖZI hippitalálkozókon is részt vettem! Csecsemőktől az aggig mindenféle nemzet volt, zsidóktól a cigáényokon át , a norvégig, finnig, magyarig, brazilig rengetegféle nép, mags alacsony, gyerek felnőtt, agg, jól szituált és csöves EGYÜTT, SZERETETRE TÖREKEDVE! Nyilváén tanulni kell ezt a fajta együttélést! Változó az összetétele a hippi közösségekbnek, mert a legtöbben nem tudnak kiszakadni még a civilizációból, így csak alkalmilag vesznek részt ezekben. De már ez a fajta közösségi életi szint is remekul mutatja: alulról szeverzve, épeszű, szívközpontú szerveződéssel védelemben vagyunk, és örömmel tudunk együt élni! Csak a hatalom erőszakszervezetei tujdák megakadályozni, na de a rendőkök is emberek! Csak hát a hatalom segnyalói! A katonák is emberek! Csak hát a hatalom seggnyalói! Ha a rendőrök, katonák is megukhoz térek, milyen elképesztő módon saját maguk nak is ellenségei, hoyg ezt a szakmát űzik, akkor nem védik többé a mocsadék pedofil sátánista háttérhatalmat!

És bár a civilizációs emlékeink, stresszünk miatt ott se volt minden töéletes, de javarészt működött, szeretettel, egymásra odafigyeléssel, és nem anarchikusan! A SAJÁT , EMBERI, ÉPELMÉJŰ TÖRVÉNYEINK SZERVEZETTÉ, VÉDETTÉ TESZIK A KÖZÖSSÉGEKET, AHOL MEGPRÓBÁLJÁK! És ezt akár mind a 7 milliárd emberre is ki lehetne terjeszteni, és ki is tud, csak azon múlik, milyen hamar , milyen ütemben kezdenek el az "amreikai ÁLOM(!!!!)BÓL" felébrendi az emberek! (Értsd: a hipnozis, a maipuláció alól.)

Kedves előző, idézlek:

" Én például nem is tudom, hogy jó-e ilyen tájékozottnak lenni, szörnyű ezzel a tudattal élni, hogy milyen világ vesz minket körül. Félelmetes :("

JÓ, IGEN! KÉPBEN KELL LENNI, MERT A TUDATOSSÁG (!), ami által ki tudjuk vonni magunkat a negativisztikus hatalom alól!

NEM A KÖZVETLEN SZEMBESZÁLLÁS A MEGOLDÁS, HANEM AZ, HA KIVONJUK ALÓLUK MAGUNKAT. Nem kell nyalni a atalom seggét , ennyi a lényeg. Bár ehehz össze kell fogni, különben egyenként tesznek tönkre továbbra is mindenkit -pl. törvények betartásával rendőrök, katonák által-, kivéve azokat, akik mégjobban nyalnak felfelé, elaljasulva...

Elnézést, hogya kiinduló kérdéstől elkanyarodtam, de már legalább 2 képernyőoldalon átt megy az off vita, ami részben kapcsolodik is a kiinduló kérdéshez. Akár a hatalom meséjének megismerése lehet A MI feladatunk. A gyermeké meg nem a hatalom eszközein áét működik, azaz nem mozgóképről, pláne nem 7 éves korig. Hanem ÉLŐSZÓBAN, A GYEREKKEL EGYÜTT, AZ ÉLŐ, SZÜLŐI HANGON. Vannak a hatalomtól nagyrészt mentes népmeséink, és úgynevezett mű-meséink is, ami azt jelenti: van ismert írója, pl. Lázár Ervin, Janikovszki Éva, Csukás, stb stb... Ez a mese a gyereknek és ILYEN MÓDON! Nem a Baba TV!!! Ami ráadásul mozgókép, feldolgozhatatlan a kisgyermeki pszichének tehát!

2013. jan. 22. 19:25
 32/58 anonim ***** válasza:

Megpróbálom összeszedni a gondolataimat, bár biztos hogy én is hosszú leszek. Az előttem író anarchistának jelzett hozzászóló gondolatai magvasak, gondolatébresztőek, bár kissé csapongó, gondolom, sokminden van a fejedben, amit el szeretnél mondani, sokmindent tudsz, amit nem kell elhallgatni, mert Babitsot idézve:"vétkesek közt cinkos, aki néma...", de azt mondom ne itt és most. Neked azt javasolnám, írj ki egy kérdést te magad vitaindítónak, nagyon kíváncsi lennék a hozzászólásokra.

De én most visszakanyarodnék az eredeti kérdéshez:

Milyen mesével kezdjem?

Tanítónő vagyok, és szakmai szempontból közelíteném meg a témát. Valóban az lenne az ideális, ha egy gyermek 6-7 éves koráig egyáltalán nem nézne mesét, nem tévézne, és nem találkozna a számítógéppel. Miért? Mert születésünk után még az agy fejlődik, az agysejtek közötti kapcsolatok, szinapszisok még folyamatosan struktúrálódnak, attól függően, mennyi inger éri a gyermeket. 6-7 éves korra pedig lezárul egy nagyon fontos fejlődési szakasz, az idegrendszer differenciálódása ezen a szinten befejeződik, bizonyos alapkészségeket ha eddig nem sajátított el a gyermek ezután nehezen fog. Na most, ahhoz hogy iskolába belépve az írás-olvasás alapjait elsajátítsa, az agy megfelelő struktúráltságára van szükség. Az olvasás elsajátítása során fel kell ismerni egy vizuális ingert, a betű formáját, azonosítani kell az adott hanghoz, és ezután még a hangokat globálisan is szavakká, mondatokká kell értelmezni az agyban. Ezt úgy kell elképzelni, hogy mondjuk az ingerület az agyba eljut A-ból B-be, majd B-ből C-be, így jön létre az olvasás. Ezzel szemben amikor egy gyermek passzív befogadóként mesét néz, az ingerület A-ból C-be jut, az agy nem dolgozik, nem analizál, csak készen befogad. Ha nagyon sok ilyen passzivitásra késztető inger éri, az agy ellustul, nem tud az ingerület A-ból B-be és B-ből C-be haladni, a gyereknek problémái lesznek az olvasás elsajátításával, remélem, valamennyire érthető voltam. Ezért van manapság olyan nagyon sok dislexiás disgráfiás gyermek. A számítógéphasználat pedig nemcsak emiatt veszélyes, hanem mert a gyermek memóriáját is lustaságra készteti, hiszen nem kell megjegyezni semmit, minden ott van kéznél, bármikor kikereshető, nem kell rá emlékezni.

Az első 6 év az önálló és szabad játék, a világ gyakorlati úton való felfedezése, megtapasztalása kell, hogy legyen. És persze ezt kellene folytatni az iskolának is, de azzal jómagam is egyetértek, hogy a hagyományos oktatás katasztrófa. Bár már vannak kezdeményezések, új oktatási módszerek, amely inkább segíti a problémamegoldó gondolkodás fejlesztését, de még mindig felesleges dolgokkal tömjük a gyerekeket, lexikális tudást adunk alkalmazni tudó gyakorlati gondolkodás helyett, de ez megint egy másik téma...

Szóval én azt javaslom a kisgyerekes anyukáknak, hogy engedjék gyermekeiket, hagy fedezzék fel a világot önfeledt játék során, játsszanak, énekeljenek, mondókázzanak, meséljenek együtt, gyurmázzanak, rajzoljanak, alkossanak, és ha lehet, minél kevesebbet kerüljön képernyő elé gyermekük, még ha csábító is az elektromos bébicsőszre bízni őket, ennek azért ára van.Ha arra kerül a sor, akkor is csak együtt, rövid időre,közösen megbeszélve a látottakat. Tudom, hogy már nem divat, de el lehet vinni bábszínházba, színházba is a kicsit, vannak nagyon jó gyerekelőadások. Mindez azzal jár, hogy az anyuka többet kell, hogy foglalkozzon a gyerekkkel, mert amíg a mese előtt ül órákat, addig anya megfőz stb., de gondoljatok arra, hogy ezeket az éveket később már nem lehet pótolni, amit most tapasztal a gyermek, az az alapja mindennek, olyan mint egy vissza nem fordítható folyamat.

Hú remélem érthető voltam, a fogalmazás nem az erősségem, de a lényeget talán ki lehet venni belőle.

2013. jan. 23. 13:45
 33/58 anonim ***** válasza:

Kedves előző, a nagyon hosszan beíró vagyok, nagyjából ez a 6./7. hozzászólásom e kérdésnél, szintén pedagógus.

Már szinte mind megírtam, melyekről értekezel -néhány, részletkérdésnek tekinthető momentumod nélkül-, tehát nem tettél hozzá alapvetően újat a kérdéshez, csak ismételtél engem.

Ettől függetlenül örülök, h megerősíted a tieiddel rokon tapasztalataimat, meglátásomat ecsetelő soraimat. (Egyébként remélem, a Babits idézetet nem szó szerint érted, ugyanis nem vagyok cinkos. ;) Csupán "kinyitottam a számat" e kérdéshez írva. ;) )

2013. jan. 23. 17:25
 34/58 anonim ***** válasza:
Úgy értem: remélem nem szó szerint érted, hogy "vétkes lennék". ;-)
2013. jan. 23. 17:26
 35/58 A kérdező kommentje:

Elég nehéz bármit is válaszolni az előzőekre, mert attól tartok, hogy minden ellenvetésemet annak tudtok majd be, hogy remek példája vagyok az "agymosott, befolyásolt" kategóriának. De azért pár gondolat eszembe jutott...

"Ha nem lenne tv, nem lenne fb, az emberek összejárnának, mint régen, beszélgetnének ÉLŐBEN és akkor hallhatnának elhallgatott dolgokról." Már bocs, de látom Julist meg Marist Piripócsfaluba, ahogy arról beszélgetnek kukoricafosztás közben, hogy melyik oltást miért igen vagy miért ne adassák be. Komolyan gondoljátok, hogy minden gyereket vállaló felnőtt olyan értelmi szinten van, hogy különböző adatok alapján megfelelő döntést képes hozni? Mondom ezt úgy hogy a környezetemben levő kb. 15-20 hasonló korú baba közül egyedül mi nem adattuk be a rota elleni oltást. És nem anyagi okok miatt.

"Olyan tapasztalatok alapján, hogy kb. 22 éves koromig néztem, sok-sok év óta meg max havonta fél órát. Ahogyan a kedves előttem szóló is kikövetkeztette. :) Mégpedig JÓZAN PARASZTI ÉSSZEL következtette ki" Nem kell józan paraszti ész ahhoz, hogy valaki felfogja, hogy ha azt írod, hogy 10 éve nem nézel tévét, az azt jelenti, hogy előtte nézted. Viszont az én kérdésem arra utalt, hogy amit nem nézel, arról hogy mondhatsz véleményt...És ha már itt tartunk, 22 éves korodig nézted...gondolom gyerekkorodban is, mivel én 35 vagyok, gondolom ugyanazt, mint én és mégis itt vagy a megnézett gyerekfilmek, mesék sem tettek benned maradandó sérüléseket... Újra felhívom a figyelmed a feltett kérdésemre...Mit nézzen a lányom? Ha a mostani animációs filmek nem tetszene....akár tanácsolhattál volna olyat, ami szerinted jó, akár a szocis időkből is...Futrinka utca, Mazsola ás Tádé stb. ...gondolom ismered ezeket...ezek is ártalmasak?

Egyébként én is megválogatom mit nézek, szerettem Veiszer Alinda beszélgetős műsorát, sok mindent mutatott meg más szempontból...már megint nézem az Abigélt (szinte minden évben, mert imádom)...és pár hete nagyon tetszett egy francia film Az osztály volt a címe...Pedig én is fáradt vagyok, mégsem érzem úgy, hogy a legsz...bb műsorok előtt pihenjem ki magam.

"Tudtátok, hogy a csokiban például marhavér van?? Na ja, majdkiöntik a vágóhidi maradványokat..." Na ez már aztán hülyeség. Józan paraszti ésszel belegondolva, már miért vinnék el a marhavért a vágóhídról egy csokigyárba, ha a többi hússal, bőrrel, stb. vel együtt feldolgozhatja a húsipar. Amúgy meg nekem mindegy...ha marhavér, akkor marhavér...imádom és kész :-)

folyt.köv

2013. jan. 23. 23:29
 36/58 A kérdező kommentje:

"Most, amit mi teszünk , h erről vitázunk ez is potn avval érték el, hogy az "oszd meg (a népet) és uralkodj (rajtuk ezáltal)" című, már az ókori rómában is (vagy még régebb óta) alkalmazott trükköt hasnzálják! És rengeteg, rengeteg téren meg vagyunk osztva, mert a több ség hagyja magát megvezetni a hatalom által! " Hogy itt vitázunk, nem egy magasabb hatalom műve, hanem inkább a Tiéd, aki azt várja el, hogy a teljes eddigi életemet megváltoztatva, azt kezdjem el hinni amit Te!

"Főleg a nők bizonytalanok, ők vágynak tudalatatt leginkább arra, h irányitjsák őket, na de nem mindegy, hogy ki! " Milyen érdekes, hogy a nézeteidett itt kezdted el "terjeszteni", ahol főleg kisgyerekes anyukák, nők olvasgatnak. Tényleg nem mindegy, hogy ki befolyásol, de miért pont neked kellene???

Az alternatív iskolák addig működhetnek, jól, míg az a maroknyi ember dolgozik bennük, akik tényleg hiszik a hatékonyságágát és amíg olyan szülők iratják oda a gyermekeiket, akik valami újat, mást, kreatívabbat, fejlesztőbbe...keresnek. Amint az ilyen iskolák vennék át a mostaniak szerepét már elvesztenék azt, amiben most mások, jobbak.. Annak a szülőnek, akit nem érdekel a gyereke fejlődése, teljesen mindegy hova jár a gyereke. Az otthoni ingerszegény környezetet, igénytelenséget nem lehet megváltoztatni...

Nekem nagyon fontos a rendőrség, mert igen is az emberek egy része alapvetően hajlamos arra, hogy saját maga javáért ártson másoknak. Valahol, most nem tatálom, te is írtál a pedifilokról, mint a hatalmon levőkről. Ez nagy nagy tévedés. Itt vannak köztünk, lehet a szomszédban, az üzletben, a tömegközlekedési eszközökön. Igen is legyen itt a rendőrség, aki megvéd tőlük. Az az elképzelésed, hogy alulról szerveződve új világ jöjjön létre, azért hamis, mert arra épít, hogy minden ember szeretetben él majd egymás mellett, saját maga és a közösség javára. De ez utópia, nem létezik, mert ütközik az emberi természettel.

És még egy dolog...és ezt mindenkinek szánom, aki arról írt, hogy mondjuk 7 éves korig ne nézzünk tv-t a lányommal. Az a bajom, hogy nagyon leegyszerűsítitek a dolgot...azt veszem ki a szavaitokból, hogy mást el sem tudtok képzelni azon kívül, hogy órákig a tv előtt "felejtem" a lányomat, csak hogy elvégezzem a házimunkát....én 10-15 perces dolgot kértem ajánlani, amit együtt nézhetnénk...nem csak fekete és fehér létezik

Adj ERŐT Uram,

hogy el tudjam fogadni a megváltoztathatatlant!

Adj KITARTÁST Uram,

hogy meg tudjam változtatni a megváltoztathatót!

Adj BÖLCSESSÉGET Uram,

hogy e kettőt egymástól mindig meg tudjam különböztetni!

Szerintem Te valahol elvesztél a két dolog között.

És még valami, bocs hogy így össze - vissza írok, de mindig eszembe jut valami. Engem nem érdekel, hogy ki van hatalmon, nem érdekel kik és milyen döntéseket hoznak és milyen hátsó cél érdekében. Mégpedig azért nem, mert "sajnos" esélyem sincs közéjük kerülnöm. És innen ahol vagyok hiába ugrálok és kiabálok ...

2013. jan. 23. 23:58
 37/58 A kérdező kommentje:

Kedves 32 tanítónéni! Nem tudom mióta vagy a pályán és hogy ez idő alatt találkoztál-e olyan kisgyerekkel, aki az iskolába kerülésig nem nézett tévét. Mert ha igen, nagyon érdekelne, hogyan tudott beilleszkedni a többi gyerek közé?

Játék, ének, mondóka, mese, gyurmázás, rajzolás mind megvan. És ha divat, ha nem bábszínházba is készülünk tavasszal. A színház világa pedig már kisgyerek koromtól lenyűgöz, úgyhogy hidd el, nem fosztom majd meg tőle a lányomat sem. Viszont mindezek mellett, tényleg olyan nagy baj egy kis mese? Vagy mondjuk ez?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=g21..

2013. jan. 24. 00:50
 38/58 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, a tanítónéni vagyok. Bocs, ha egy kicsit félreérthető voltam, sokat akartam írni, és lehet, hogy nem mindent fogalmaztam meg pontosan.Szóval inkább úgy fogalmaznék, hogy 7 éves korig minél kevesebb időt töltsön a gyermek a képernyő előtt, azt senkitől sem várom el, hogy egyáltalán semmit, csak a jóból is megárt a sok elve alapján. Mivel kisgyerekeket tanítok, tudom, hogy sajnos a többség naponta órákat tölt a tévé(vagy dvd, számítógép) előtt pici kora óta, és ez az, ami káros, egyrészt más hasznosabb tevékenységtől vesz el rengeteg időt, másrészt amit már előzőleg leírtam, hogyan alakul át az értelmi fejlődésük emiatt. Én 1994 óta vagyok a pályán, és a gyerekek értelmi fejlődése ebből a szempontból romló tendenciát mutat, és tényleg egyre több az olvasásprobléma. 3 gyerekem van, és ők is néztek mesét, mondjuk az én mércém a következő: kicsi korban 5-10-15 perc naponta, ovis korban már megnéztek egy-egy nagyobb terjedelmű mesefilmet(Vuk, Ludas Matyi, Mackótestvér,Micimackó), de akkoriban volt (kb. 10-12 éve) egy nagyon jó ismeretterjesztő sorozat a tévében(felvettük kazettára a részeit), az Állatkert a hátizsákban, hát az volt a kedvencük.Jelenleg a legkisebbel vagyok itthon gyesen, aki 3 éves, és Uram bocsá' mindjárt kezdődik a kedvenc meséje, Mickey egér játszótere, azt meg szokta nézni, de utána egész nap semmi, legfeljebb délután egy 5-10 perc Bogyó és Babóca, amikor felébred a délutáni alvásból, amúgy meg egész nap csak játék, játék, játék.Na ez a saját példa így remélem elég érthető volt, ez elég konkrét így. A te esetedben meg még egy 1,5 évesnek tényleg nem kapcsolnék semmit, majd később, várnék legalább 2, 2,5 éves koráig, ráér még. És amilyen meseötleteket felsoroltak itt az anyukák, azok tényleg jók, nem szeretném ismételni. Összegezve az én szemszögemből az a lényeg, hogy ne szoktassuk idejekorán és túlzásokba menően tévézésre a gyermeket, mert káros lehet, szabadideje csak igen kis részét töltse így, ne váljon fő napi tevékenységgé, mert sokaknál azután tényleg azzá válik. Köszönöm, ha megértettél!

Kedves hosszan válaszoló, neked is szólnék. Nem ismételni akartalak, félreértés ne essék, én a saját szemszögemből igyekeztem az anyukáknak megvilágítani a túlzott tévézés veszélyeit, a te mondanivalód szerintem másról szól. Sokminden témában nem értek egyet veled, de ezekre a kérdező most reagált is, én nem teszem. De az idézet arra vonatkozott, hogy nem kell hallgatnod, nyugodtan oszd meg velünk a tudásodat, de ismétlem magamat ne itt és most, máshol és máshogyan. Írj ki kérdést, vitázz, érvelj, de szedd össze a gondolataidat, mert számomra sokszor tényleg csapongó, és ha még nem derült ki, én voltam az a nemtomhanyas hozzászóló is, aki azt írta, két diplomával nem értem amit írsz. Azóta próbálom megérteni, gondolkodom sokat rajta, azért is írtam, hogy gondolatébresztőnek nagyon jó, de túlnő ezen a problémakörön. Mondom a kérdező sokmindenre reagált most, amiknek tényleg nincs köze a kiírt kérdéshez, de azért köszönjük.

Mindenkinek jó gondolatébresztő napot kívánok!

2013. jan. 24. 08:01
 39/58 anonim ***** válasza:
Most néztem, a 25-ös és 27-es is én voltam, így talán teljes a kép.
2013. jan. 24. 08:10
 40/58 anonim ***** válasza:
58%

Teljesen felesleges agymosottakat elgondolkodtatni, látom...

Arra szerettem volna rávezetni a kedves kérdezőt, hogy ÖNÁLLÓAN, FELNŐTT MÓDJÁRA GONDOLKOZZON VÉGRE.

Erre ismét avval áll elő, hogy "milyen adatok alapján döntsön abban ,h oltasson-e". NE KÜLSŐ ADATOK ALAPJÁN!

ÉS NE AZ ÉN VÉLEMÉNYEM ALAPJÁN!

Pont erről gondolkodtatlak el, hogy ne másokra, ne rám, senki befolyása által ne dönts, bár másodsorban érdemes másokat is meghallgatni, de alapvetően önállóan gondolkodást javaslok. JAVASLOK csupán. És nem véletlenül...

De még a mások véleményének értelmezése is komoly gondba ütközik nálad, kedves kérdező... Hiába írtuk le többen is, hogy nem az a kérdés: milyen animációs filmet nézzen a gyereked, hanem hogy a MOZGÓKÉP KÁROS A 7 ÉV ALATTI PSZICHÉJÉNEK, még ki is emeltem személy szerint én magam, hogy TECHNIKAI okokból! Minden rajzfilmre jellemző ugyanazon technikai tényező: MOZGÓKÉP!

Ráadásul azt is írtam: a mozgóképek közül az animációsak a legkárosabbak a 7 év alattiak számára, mivel (a valótlan vágások mellett) a valóságban nem létező trükköket tartalmaznak; és ide értendő az utóbbi 15-20 év modern technikai trükkjeivel tűzdelt élőszereplős filmjei is, mert azok nagy része is már tele van computer trükkökkel.

A kisgyermeki pszichés nem képes feldolgozni, és tesz rá egy lapáttal, hogy amíg nézi, addig is passzív, addig se játssza ki magából, azaz addig se dolgozza fel (azt, amit nem is igazán képes utólag se, mert mozgókép).

2013. jan. 24. 21:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!