Milyen mesével kezdjem?

Figyelt kérdés
Lányom eddig még nem nézett tv-t. Számítógépen is főleg Alma együttest, meg Halász Juditot nézünk. Most viszont már leültetném 10-15 percre a tv elé. Milyen mese dvd-t ajánlanátok? Valami nem túl gyors menetűre gondolok, amit követni tudna és felfogna.
2013. jan. 15. 22:10
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:

8 perc 50 másodperctől, 3 percnyi hossz:

http://www.youtube.com/watch?v=nSm6Awh2Fms

2013. jan. 20. 17:06
 22/58 A kérdező kommentje:
Húúúúúúúúúha, most aztán jól feladtátok a leckét :-) Ha eddig tanácstalan voltam, akkor most már teljességgel döntésképtelen. Az biztos, hogy a tv nem használ egy babának, de azért 7 éves koráig ne is nézze?! Ez nekem elképzelhetetlen. Azért köszönöm!
2013. jan. 21. 14:09
 23/58 anonim ***** válasza:
50%

Kedves kérdező! :)

Én több, mint 10 éve nem nézek tv-t, nagy ügy, nem sokat vesztettem vele, sőt...

Elképzelhetetlen, hogy ne olvadjunk el a sztároktól, akik csak azért maradhatnak toppon, mert a sátánista háttérhatalomnak engedték, hogy beszervezzék őket?

Elképzelhetetlen, hogy ne készpénznek vegyük végre, amit oktatnak az iskolában, amely a hatalom kénye kedve szerinti manipuláció, túlnyomórészt hazugság?

Elképzelhetetlen, hogy elgondolkodjunk az oltások hasznosságán, netán hogy egyenesen mérgek-e, a gyermekeknek minimum alvászavart, érzelmi szorongást, de rosszabb esetben autizmust, hiperaktivitást okozva a későbbiekben?

Elképzelhetetlen, hogy végre ne féljünk a látens rendőrállamtól, amely erőszakra épít, mert ha nem tartod be a számos alaptalan, az Ő ÉRDEKÜKET (!) támogató törvényeiket, akkor ránk uszítják az erőszakszervezetet, pl. rendőrséget?

Elképzelhetetlen, hogy VÉGRE HARMÓNIKUSAN, A TERMÉSZETTEL LEGALÁBB NAGYRÉSZBEN ÖSSZHANGBEN ÉLJÜNK? Pl. hogy az anya mindig a gyerekeivel lehessen, és végre megszűntetnénk az önzést, és a gazdagabb embertársaink élelemmel, szállással látnák el a szegényeket?

Elképzelhetetlen, h végre KINYISSUK A SZEMÜNKET És ne hagyjuk, h a hatalom élősködjön rajtunk?? Ugyanis mi vagyunk többen, a maroknyi háttérhatalommal szemben, aki utóbbiak még a politikusokat is bábként kezelik!! Csak közösen, egyidejűleg ki kellene vonnunk magunkat a hamis törvények alól, nem engedelmeskedve nekik, hanem saját, józan törvényeink alapján döntsünk és cselekedjünk!

És elképzelhetetlen, hogy végre ne nyájszellemben éljünk, hanem ÖNÁLLÓAN KONTROLLÁLJUK ÉLETÜNKET? ÖNÁLLÓAN GONDOLKODJUNK? ;)

2013. jan. 21. 14:20
 24/58 coffeez ***** válasza:

Szisztok! Kicsit off leszek, bocs,

DE minden ismerősöm, mikor találkozunk, azt kérdezi: Láttad ezt a reklámot az RTL-en, meg hogy hogy tetszett az xy hangja a Megasztárban stb. Mindig azt a választ kapják, hohy nem láttam, nem nézünk ilyen műsorokat, sőt nagyon tv-t sem. Én főzős műsort nézek néha, néha egy kis természetfilm és ennyi. Mindenki elképed, és én jövök zavarba. De miért is nekem ciki ez? Micsoda világban élünk :)

2013. jan. 21. 14:30
 25/58 anonim ***** válasza:
79%

Kedves kérdező, ne ess kétségbe! Az utóbbi válaszokat olvasva én is megijedtem egy kicsit. Maradjunk a tárgynál: szerintem nem kell egyik végletbe sem esni. Egy 1,5 éves még ráér a képernyő elé ülni, és minél később annál jobb. És ha már arra kerül a sor, csak irányítottan, megválogatva, és minél kevesebb időt töltve. Az szerintem is lehetetlenség, hogy 7 éves korig ne lásson semmit, ahhoz legalábbis egy lakatlan szigetre kellene költözni. A 21. században élünk, meg kell birkóznunk minden technikai vívmányaink előnyével és hátrányával is. Most még te döntöd el, mit nézzen és mennyi ideig, ha jól irányítod, egészséges egyensúlyt tudsz az életében kialakítani. Azok a mesék, amiket írtak az anyukák az elején, szerintem is jók lesznek majd később, az én 3 éves lányom kedvencei: Bogyó és Babóca, Pepa malac, Micimackó, Dóra.

A mélyebb eszmefuttatásokba meg szerintem kár belemenni, ez a kérdés nem erről szól, nem rendszert akarunk váltani. Bízz magadban, a lányodnak te is a legjobbat akarod!

2013. jan. 21. 14:39
 26/58 anonim ***** válasza:
40%

Kedves előző, arra a DORA rajzfilmre gondolsz, ami az előző képernyő oldalon van linkelve?

...csak elgondolkodtatóul...:

http://www.youtube.com/watch?v=U8-UeJIL4Mw&feature=youtu.be

Ne feledjük a szakember szavait se: a rajzfilmeket tartja a legártalmasabbaknak, alappal, hiszen az áll legtávolabb a valóságos képsoroktól, kicsi korban feldolgozhatatlan a pszichéje számára.

Lásd: szintén előző képernyő oldal.

Én meg amondó vagyok: nem kellene elbagatellizálni a dolgokat.

Na ja technikai világ. Mert ilyen módon, ahogyan létezik, EZT IS MEGENGEDTÜK A HATALOMNAK.

Szép fokozatosan egyre többet megengedünk nekik, mint a kismalac és farkasokban. gondolj bele, mi volt régen... (már ha te is 30 felett jársz).

20 év múlva azon fogunk beszélgetni, hogy "jaj, ebben a be chip-ezett világban, amikor a bőrünk alatt a chip, ez legyen a legkevesebb.. igaz, csak a chip-ünkkel lehet fizetni, mással nem, megszűnt a kész pénz, a bankkártya, na de kérem ,vannak ennél nagyobb gondjaink is! Törvény szerint elvehetik a gyerekem, ha az orwell-i Nagy Testvér akarata ellenére nem adom meg a mai napon hatodszorra is a 20 deka csokoládé adagot a gyerekemnek... épp a jött a figyelmeztető levél... pedig már a fogainak több, mint 50%-a kihullott.. még szerencse , h fogváltás előtt vagyunk.. de mi lesz a gyerekemmel 7 éves kora felett??? Ó, ez a chip a bőrünk alatt, ez legyen a legnagyobb bajunk! Áh.... a gyerekem már hányta csokitól , és ma 6 órán át fájt a foga... mehetek vissza a "666" multiba, újabb csoki adagárt, mert ha nem lesz, jön a végzés, h elveszik a gyerkem... "

40 év mulva: "mi?? csokiról, meg chipekről vitatkoztok?? Jóóó ég! Miközben az én gyerekem a faluban a 18. , akit elvitted a mára már nyílvános sátánista orgiára, megerőszakolni??? Ne iylen apró csapró dolgokon aggodjatok ár, h csoki túladagolás, meg chip... ehh.... már 1982-ben is nagy port kavartak a pedofil orgiák, a politikusok körében, de akkoriban eltussolták, mára már a chip-jeink miatt cinikusan le se tagadják a pedofil, sátánista orgiákat..."

MEDDIG ENGEDÜNK A HATALOMNAK, EMBEREK?? Térjetek már észhez...

2013. jan. 21. 17:09
 27/58 anonim ***** válasza:
73%
Nem ez, nem ez!!! Hanem Dóra a felfedező, játékosan oktató rajzfilm, angol szavakat is tanít. Egyébként meg kicsit túlzásokba esel, ne ijeszd meg légyszi a kérdezőt, ő csak egy egyszerű kérdést tett fel, a te válaszaid túlnőnek ezen, bár én a két diplomámmal nem egészen értem meg minden egyes sorodat, biztos buta vagyok, talán kéne még néhány diploma... Én csak egy olyan egyszerű kérdésre tudok válaszolni, hogy milyen mesét nézzen egy gyerek, mint ahogy csokit is ehet azért, csak mindenben tudjuk, hol a határ. Még mindig azt állítom, hogy megfelelő mértékkel korosztályának megfelelő minimális vizuális inger érheti azt a gyereket, nem lesz azért belőle sérült felnőtt.
2013. jan. 21. 18:03
 28/58 A kérdező kommentje:

Kedves 23-as! Van pár gondolatom az általad leírtakkal kapcsolatban. De arra nem vállalkozom, hogy megpróbáljam összegezni is őket. Inkább csak felsorolom...

Ha nem nézel tévét, mégis hogyan, milyen tapasztalatok alapján mondhatsz róla véleményt?

A televízióban tényleg elég sok bugyuta, "népbutító" műsor van. Viszont mindenkinek saját döntése, hogy a felkínált választékból mit választ.

A lakosság nagy része a saját színvonalának megfelelő vagy még kevésbé igényes műsorokat néz. De akkor, hogy adhatsz ugyanezeknek az embereknek akkora hatalmat, hogy el tudják dönteni, milyen védőoltást adatnak be és milyet nem.

Lehet, hogy az iskolarendszer nem tökéletes, sőt... hidd el mint egy a sok ott dolgozó közül nagyon is tisztában vagyok a hátrányaival... viszont van jobb megoldás?

A szavaid nem vezetnek máshoz, csak az anarchiához...ezzel csak egy problémám van, hogy tudnád elérni azt, hogy a "Mónika show-n" szórakozó emberhad ne ártson nekem és a gyermekemnek, akkor, amikor minden felsőbb hatalom megszűnik és már nem kell tartania a "rendőrállamtól".

2013. jan. 21. 22:47
 29/58 coffeez ***** válasza:

A 23-ashoz :)

Szerintem azért van véleménye a tv-ről, mert nem 10éves, szóval valószínűleg előtte épp elég ideig nézett tv-t.

Az emberek azért néznek bugyuta műsorokat, mert fáradtak, ki akarnak kapcsolódni, és olyan műsorra vágynak, amihez nem kell nagyon gondolkodni. Az, hogy a választék ilyen siralmas, az más kérdés. Persze nézhetne mindenki természetfilmet, de a média hatással van (szinte)mindenkire. Óriásplakát, rádió, újság, mindenhol ott van a műsorok reklámja, hogy hú de izgi, és az emberek agymosott állapotban lévén, ezt be is veszik. Minden műsor ráadásul tele van reklámblokkokkal, amivel tovább mossák az agyunkat. Totál feleslegesen. Kihasználják az emberek naivitását, visszaélnek a reklámipar adta lehetőségekkel, kemény pszichológiai háttérrel. Semmilyen műsor nincs ok nélkül, mindegyiknek van mondanivalója, de leginkább az oszd meg és uralkodj és a cirkuszt a népnek.

Az oltásokkal kapcsolatban is csak úgy tud vki tájékozódni, ha nyitott szemmel jár. A tv? Nos a gyógyszeripar és a média kéz a kézben jár, nehezen fog vaki az oltóanyag káros hatásairól a tv-ből informálódni. Ha nem lenne tv, nem lenne fb, az emberek összejárnának, mint régen, beszélgetnének ÉLŐBEN és akkor hallhatnának elhallgatott dolgokról. De ez, nem érdeke egy országnak sem. Az iskolával nincs baj, sztem, a tananyaggal igen. Minden kormány megváltoztatja a tantervi követelményeket, a kötelező olvasmányokat. Én csak nézek, miket tanulnak manapság. Sok mindent, amire semmi szükség, és sok mindent nem, ami fontos lenne. Az oktatás is a politika kezében van. Ez is egy irányítási módszer. Nem tehetsz semmit az ellen, hogy miket tanítanak a gyermekednek. Ha nem értesz vele egyet, és nincs pénzed magántanárra, akkor így jártál.

A 23-asnak üzenem, hogy ennyire nyitott szemmel járni a világban még nagyon sokan nem képesek. És aki ilyeneket ír, mint Te meg én, azokat összeesküvés elmélet mániásnak tartják. Amíg nem néznek a dolgok mögé az emberek, addig nem tudnak felébredni. De vannak akik nem is akarnak. Én például nem is tudom, hogy jó-e ilyen tájékozottnak lenni, szörnyű ezzel a tudattal élni, hogy milyen világ vesz minket körül. Félelmetes :(

2013. jan. 22. 12:49
 30/58 anonim ***** válasza:
0%

A mellégépeléseimet nézztek el, hosszú lesz, amit írok, két részben küldöm, mert hosszúnak véli a fórum szövegszerkeszője:

A kedves előzőét csak az utűn olvastam el, hoyg megírtam az alábbiakat, ezért részben ismételni fogom őtt, illetve ő is ismételte jelen kérdésre is több beírásom egyes sorait, de szépen visszautalt amúg egyes korábbi soraimra, kiegészítve azt, tehát köszönöm hozzászólását. Lentebb én is írok az oszd meg és uralkodj elvről ,de mondom, csak utólag olvasom, amit írt. Jelen első bekezdésem előtt irtam időrendben a lentebbieket, kivéve azt a pár mondatot, ahol utoalg a kedves előz őbeíró soraira utalok. Jaj ez remek, közi előző, pont erről írtam én is lentebb, kár h cska most olvasom beírásod! :) "Ha nem lenne tv, nem lenne fb, az emberek összejárnának, mint régen, beszélgetnének ÉLŐBEN és akkor hallhatnának elhallgatott dolgokról." Igen ,a 80-as évek siznte kánaán volt ahhoz képest, ami azóta van, pl. az emebri viszonyokban, élhetőségben stb stb stb.

PEDIG A 80-AS ÉVEK IS CSKA EHHEZ KÉPEST volt kvázi kánaán ,ami azota van! Akkoriban is még gyerekként is felfogtuk a kommunizmus vissszáságait, és ne mvolt párttag egyik közeli rokonom se, a távolabbakkal meg nem tartottunk szoros viszonyt, fogalmam sincs róluk, mit tettek és mit nem tettek akkoriban. Gyerekként is röhögtünk azon, h a Lenin mesét akarták beadni nekünk stb stb. De egészében mégis egy sokkal sokkal emberibb, élhetőbb világ volt, a besúgórendszer közepette! Ma mégnagyob ba megfigyeltetése az embereknek, csak már kifinomultabbak a módszerek! "Valóság"show-kal leppleik a megfigyeltetést, az embereket avval szórakoztatjáők, h show musokoroban megfigyelhetik embertársaikat, miközben ezek a tv néző birkák még ennél is jobban meg vannak figyeltetve a technikai eszközönök át, műholdalkkal! Így bármi bármikor zsarolhatová válik, de nem ez a léyneg... akine ka kezzében többinfó van, azé a hatalom! Ezért figyeltetnek meg mindenkit mára már. Egy maroknyi ember!! (Az egyik legbefolyásosabb dinasztia a Rothschild egyébként. De persze rengetegen nevet változtattak e dinasztián belül, hogy ne tűnjön fel a népnek, h minden magas és befolyásos poszton, pl. médiákban , politikában stb folyton Rothschild név szerepeljen.)

ITT A REMEK ALTERNATIV MÉDIÁNK, AZ INTERNET!! Végre itt van, a 90-es évek közepe ota legalább valami hasnzos, valami jo is törtlénik, ez nem a főáramú média eszköze, bár ide is beleronditanak. A filmletöltések is megszaporodtak a nettel, ne higgyétek, h ezt bánja a hatalom! Csak eljátssza! Így mégtöbben nézik az amerikai , agymosó filmeket, bár tanulságos annak, aki ÉRTŐ TUDATTAL NÉZI!!! Én mindig figyelem az amcsi scifiket, hogy mit mondanak el a valoságbol és teszk az infókat az orrunk elé úgy, hogy zárt tudattal észre se vesszuk és mesének hisszük...! PÉLDÁUL ORWELL: 1984! VAGY PL. HUXLEY: SZÉP ÚJ VILÁG! HARMINCAS ÉS NEGYVESNES ÉVEK SCI FI -NEK NEVEZETT REGÉNYEI ÉS FILM ADAPTÁCIOI! EGYRE INKÁBB ARRÓL SZÓL AZ ÉLETUNK, AMIRŐL IRNAK, HOLOTT AKKORIBAN MÉG SZINTE NYOMA IS ALIG VOLT ENNE KA FAJTA RENDSZERNEK! MÉG CSAK HITLER JELENT MEG, ÉS SZTÁLIN A NYILT SZINEN!

A hatalom szándékosan engedi A VALÓSÁGNAK MEGFELELÓ INFÓK EYG

ICI PICI RÉSZÉT

kiszivárogtani. Pl. a fábiánus Huxley-jel , Orwell-lel stb. De az ő kiszivárogtatásaikat is csak sci fi -nek álcázva!! Mint a legtöbb sci fi, a valóságról szólnak léynegileg, melyeket a hatalom közismertté tesz!

Na vajon miért van a világon annyi remek művész, akiről ne mtudunk semmit ,vag ycsak egy szűk kör...? ;-) A hatalom szűrőjén nem mennek át... Legfeljebb, ah megalkudnak! Kivéve ritka esetben, mert mondom, a hazugság úgy hitethető el legjobban, ha némi igazságot is kevernek a tálalásába...

__Kedves 27-es:

"csak mindenben tudjuk, hol a határ."

Látom nem értesz. Nem esek túlzásokba, hanem ELTITKOL előletek SZINTEN MINDENT a hatalom.

ÁLLANDÓAN EGYRE BELJEBB ENGEDJÜK A HATÁRT -mint a kismalac és a farkasokban-, ERRŐL BESZÉLEK MÁR VAGY 5-ÖDSZÖRRE ITT!!

Mit szólnál, ha azt mondanám: bennfentes vagyok? Az oktatás, egészen kisiskolás kortól az egyetemekig manipulált! Legalűább a háromnegyede TOTÁLIS hazugság! A maradék max tizede, ami magyarázatokkal együtt igaz, bár lehet közöttük tévedés is, ami érthető, a tudomény rendszeresen felülírja önmagát az idők során, bár nennek is egy része színjáték.

Nem az számít, hány diplomája van az embernek! (Mellékesen nekem is van egy.) Az se számít, van -e. A józan paraszti ész számít, és az intuició... na meg a tapasztalat, és az infó források...

(Egyébként az most részletkrédés, melyik Dóra animációsról van szó. Eleve az animációs a legártalmasabb a 7 év alattiaknak, techn. okokból.)

------------

__Kedves kérdező, kommentjeidre:

A fentieket is javaslom elolvasni számodra is. ;)

"Ha nem nézel tévét, mégis hogyan, milyen tapasztalatok alapján mondhatsz róla véleményt? "

Olyan tapasztalatok alapján, hogy kb. 22 éves koromig néztem, sok-sok év óta meg max havonta fél órát. Ahogyan a kedves előttem szóló is kikövetkeztette. :) Mégpedig JÓZAN PARASZTI ÉSSZEL következtette ki - csak ezt kellene hasnzálnunk ahhoz, hogy a hatalom ne játszadozzon velünk, persze akkor győznénk, ha kellő számú ember kezdenek józanul gondolkodni végre, mert együttes tudatossággal szabadulhatunk meg a háttérhatalomtól.

"Az emberek azért néznek bugyuta műsorokat, mert fáradtak, ki akarnak kapcsolódni, és olyan műsorra vágynak, amihez nem kell nagyon gondolkodni. Az, hogy a választék ilyen siralmas, az más kérdés."

"A televízióban tényleg elég sok bugyuta, "népbutító" műsor van. Viszont mindenkinek saját döntése, hogy a felkínált választékból mit választ. "

MINDEN A MAROKNYI LÉTSZÁMŰ HATALOM KEZÉBEN VAN, HÁT NEM ÉRTITEK?? :(

És egyre inkább manipulál minket! E két beíró amúg ymég nincs 30 éves? Itt hazánkban, a vasfüggőny mögött még messze ne mvoltak iylen népbutító vetélkedők, magazinok! Bár annak idején mi azok egy részét se tarottuk annyir anagyra, mert vannak annál is emelkedettebb szrakozási és tanulási lehetőségek, de pl. aki az én korosztályom (30-50 évesek) emlékezhetnek az amúgy kissé viccesen lökötttke, de ÉRTELMES MŰSOROKAT VEZETŐ Rózsa Gyurira, telefonos vetélkedőin az agyat megdolgoztatóvetélkedők voltak, vagy Egry János mégszellemesebb vetélkedőire, pl. az ELMEBAJnokságra! ÉS NEM ALTERNATIVA VOLT, NE HIGGYE A FIATALABB KOROSZTÁLYM, HANEM SZINTE CSAK iylen vetélkedők voltak! ÉS nem fárasztották ki az embereket pl. létbizonytalansággal, mint manapság, hogy ma már holtfáradtan lehuppan a fotelba a munkás, és inkáb eyg monika show tipusu gagyit néz, meg "valóság"show-t! A valóság show is egy szoktatás, az embreket szoktatja ahhoz, hog egyre inkább meg vagyunk figyelve, aki meg beszélni merészel erről, azt meg hajlamos a sok birka paranoiásnak feltáételezni, csak mert hipnotizálva vannak, és ahhoz szoktak hozzáű, hogy a megfigyeltetéseket eltitkoljáék előlük! Sok ostoba ember azt hiszi: "óóó, a kommunista idők vége arra nézve is ,hogy már nincsenek besúgók, meg tégla méretű adóvevős emberek". Na ja! Tégla méáretű már nincs... minden más maradt abból... :S Mára már műholdakon át minden figelnek és adatbázisban rö9gzitenek, és mi dalolva regisztrálunk a FaceBook-on, hogy minden szokásunkról, kapcsoalti hálónkról tálcán kináljunk adatokat a hatalomnak, birkucik!! :(

LÁTSZAT A VÁLASZTÉK! Alapvetően ugyanazt a manipulációt tartalmazza a világ összes tv adója, és bár a viág/ az ország minden pontjáról érkeznek riport alanyok, MINDET SZŰRIK! Fentről meg van határozva, mi és mi módon jelenhet meg a tv-ben! Épp így minden fő áramű médiában: magazinokban, állami rádióban, állani tv adókban, kereskedelmi tv- és rádiócsatornákon!

MINDEN megszólaló a hatalom által megszabott kereteken BELÜL nyilváníthat véleményt, KIVÉVE AZ ESETEK TALÁN 10%-ÁT, AZ IS CSAK AZÉRT VAN,

!! MERT A HAZUGSÁG ANNÁL HATÁSOSSABB, HA NÉMI IGAZSÁG IS VAN KEVERVE HOZZÁ !!

- - i n n e n f o l y t a t o m - -

2013. jan. 22. 19:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!