Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Az én lányommal most mi a...

Az én lányommal most mi a helyzet?

Figyelt kérdés
15 éves és elvittem a Nevelési Tanácsadóba.Ahol adtak nekünk egy papírt hogy a lányom 2-nek számít.És 91-es az IQ-ja.Kell aggódnom? Normális ez az IQ szám? És miért számít 2-nek? Valaki tudna erről közelebbit mondani nekem erről? :-(

2013. jan. 6. 00:22
 1/10 anonim ***** válasza:
Miért nem kérdezted meg ott hogy ez pontosan mit jelent???
2013. jan. 6. 00:29
 2/10 anonim ***** válasza:
2-nek számít... Talán finanszírozási szempontból az iskolában. A nehezebben kezelhető gyerekek után több pénzt kap a suli. De ez csak tipp. A 91-es IQ valamivel az átlag alatt van, de normális. Úgy tudom, 70 alatt nevezik értelmi fogyatékosnak az embereket. A Wikipédia szerint: "80 feletti IQ már közel normális, de még sok ilyen esetben is előfordul sérülés, például enyhe retardáltság".
2013. jan. 6. 00:29
 3/10 anonim ***** válasza:
91-es IQ az kicsivel alacsonyabb, mint az átlag, de a normális határon belül van. A 2-est nem tudom, mi.
2013. jan. 6. 00:42
 4/10 anonim ***** válasza:

A 2-nek számít, valóban azt jelentheti, hogy két fejkvótát igényelhet utána az iskola, mivel sajátos nevelési igényű.

Az IQ miatt ne aggódj, az még a korral változhat, ez sosem egy állandó érték.

És tegyük hozzá, sokféle intelligencia-mérés létezik, logikai, asszociációs, érzelmi, nyelvi, stb. A lányodnál valószínűleg most egy vegyes és kevésbé alapos tesztet csináltak. Nem mérvadó.

2013. jan. 6. 01:17
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat.A lányomnál úgy tudom logikai-mérést csináltak.
2013. jan. 6. 01:40
 6/10 A kérdező kommentje:
Vagy igazából nem tudom.De az biztos hogy matekból fel van mentve.Az alapokat tudja csak. :-(
2013. jan. 6. 01:44
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezt lehet fejleszteni feladatokkal. Bár 15 évesen nem hiszem, hogy nagyon kapható ilyesmire.. Ne aggódj, minden oké.

Legtöbbször, felénk legalábbis divat, hogy ok nélkül küldik a gyerekeket a nevelési tanácsadóba, valamit írnak a papírra aztán a szülő bolonduljon meg. Közben csak finanszírozási oka van.

2013. jan. 6. 01:44
 8/10 A kérdező kommentje:
Megvan! Számolási-kézséget vizsgáltak nála és ekkor mondták a 91-es IQ-t is.
2013. jan. 6. 01:46
 9/10 anonim ***** válasza:
2nek számít. Azt jelenti, hogy az osztály létszám szamitasanal az ilyen gyerekeket duplán számolják. Tehát van egy 20 fős osztály, ha ott van egy gyerek, aki BTMNs, vagy SNIs, akkor az osztály számított létszáma 21.Arra jó, hogy az osztály létszámot emiatt alacsonyabban tudjak tartani, igy elméletileg a gyerekre több figyelem jut.
2013. jan. 6. 06:54
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Az IQ 91 valóban a normális határövezetben van, 70 alatt kezdődik az értelmi fogyatékosság, 100 körül van az átlag, tehát egy kicsit átlag alatti az eredmény. Ha a számolási képességeit vizsgálták, valószínűleg discalculiás, ezen a téren van hiányossága. Ez egy részterület zavara, tanulási nehézséget okoz, ezért biztos SNI-sé nyilvánítják(sajátos nevelési igényű), azért számít 2-nek a létszámban. Az iskola így több támogatást kap rá. Ő meg plusz segítséget, remélhetőleg fejlesztő rehabilitációs órákat, ahol szakember segít a lemaradásán. Ez egy részképesség zavar, a többi területet nem érinti, de a tanulmányai folytatásához speciális fejlesztésre van szüksége. Elég későn vették észre, legtöbbször már kisiskolás korban ki szokott derülni, bár lehet, hogy az övé határeset volt.

Nem tudom, az iskolában van-e gyógypedagógus, mindenképpen beszélnék egy szakemberrel, hogy otthon is mivel lehet segíteni a tanulását: magyarul neki a matekot egész másképp kell elmagyarázni mint a többi gyereknek. Vannak a könyvesboltokban is különböző fejlesztő füzetecskék otthoni gyakorlásra. Sok sikert!

2013. jan. 6. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!