Nagy a baj a lányommal? Mit rontottam el?
Értelmes, eleven kislányom 2 éves kora körül megváltozott. Szemmel láthatóan szorong. Forgolódik álmában, néha felsír. visszatartja a kakit, van hogy 4-5 napig is. Tépkedi a szemöldökét, feszült. Néha, minden különösebb ok nélkül kiakad: visít, rugdoskodik, kapar, harap. Szinte semmivel nem lehet kizökkenteni. Hiába ölelem, hozok játékokat, hogy eltereljem a figyelmét, semmi sem segít, míg ki nem tombolja magát. A végén már gyakran elsírom magam, olyan rossz látni és olyan kiborító. Nem epilepszia - mert már arra is gondoltam - ugyanis később, ha megnyugszik visszakérdezek és emlékszik, hogy miket csinált. Szerintem szorongástól hisztizik, de lehet, hogy nincs igazam.
Nemrég született kistestvére, de nem hanyagoljuk el, sőt, több figyelmet kap mint a kicsi. Otthon vagyok velük, bármit megtennék, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott legyen. Segítsetek! Szerintetek kell szakember? Ha igen, kihez fordulhatnék bizalommal? (Budapest és környéke)
lehet, hogy valami trauma érte, látott valamit a tévében, amit nem tud feldolgozni...
vagy tudja, hogy szeretnie kéne a kistesót, de másképp érezz, és ezért depressziós...
vagy agyára mégy a túlzott féltéseddel, néha szeretne magában molyolni...
sok oka lehet..
mennyit beszél? Ha mást nem, próbáld kibarchobázni eldöntendő kérdésekkel, mi bántja. Lehet, hogy valami olyasmi zavarja, ami meg sem fordul a fejedben.
Bár nem tudom a választ és az előttem szólók is megszívlelendőt mondtak, tudni kell azonban azt is, hogy ezek a tünetek depresszióra, pánikbetegségre való hajlam előjelei is lehetnek. (Nyilván egy kisgyerek esetén ez nem olyan könnyen diagnosztizálható, de ettől még lehetséges, és ez a lényeg.)
Ha ez bebizonyosodna, később valószínűleg kiderülne hogy hiányos a táplálkozása, gyanítom hogy kevés halat fogyaszt (ez eléggé általános a térségben, mivel nem vagyunk halászó nép). Szerencsére a teendőnek nincs mellékhatása, mivel nem gyógyszer, hanem elengedhetetlen tápanyag: adj neki Omega-3 kapszulát és itass vele orbáncfűteát (utóbbi gyógyszertárban kapható, nem drága, a virágosat vedd, ne a filtereset).
A tea eléggé keserű, cukor helyett javaslom a Steviát, az édes gyógynövény nulla glikémiás indexszel, attól szintén csak egészséges lehet. Ha a teát nem szereti, az nem olyan nagy baj, a legfontosabb az Omega-3. Étkezés után egy pohár vízzel, esetleg halas ételbe (szardíniás kenyér) tedd bele, kísérletezz hogy hogyan eszi meg. Légy türelmes vele, mindig maradjon pozitív élmény a kapszula fogyasztása.
Ha nem ez volt a gond, rosszul nem jártatok, ha viszont igen, akkor egy súlyos betegséget és egy boldogtalan életet előztél meg. :)
Omega-3 és Stevia a Vitaminkirálynál kapható (mindkettő, optimális beszerzési forrás). Omega-3-ból háromhavi adag kb. 3000 Ft, nem vészes.
Fehér Andreát keresd fel, nagyon szimpatikus és jó szakember!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!