Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Baj van a fiammal? Hova lehet...

Baj van a fiammal? Hova lehet vele menni?

Figyelt kérdés

Februárban lesz 3. Ha megkérdezem, hogy hogy hívnak, azt mondja, hogy nem. A tesója nevét tudja, a családtagjaiét is. Rettentő pösze, alig érteni, amit mond. Magáról E/2. személyben beszél. Pl. kérsz tejet. De leginkább csak halandzsázik.

Kommunikálni elég nehéz vele, mert ha kérdezek valamit, akkor elismétli a kérdést. Pl. most olvastam, hogy az alapszíneket már kéne tudnia 3 évesen. Megkérdezem, hogy ez milyen színű, és válaszol rá:

-Milyen színű?

A szobatisztasággal nem haladunk. Nappal nem adok rá pelenkát, szinte egyáltalán nem pisil be, viszont megvárja, hogy ebéd után elmenjünk aludni, és akkor tudja, hogy kap pelenkát, illetve délután megyünk az oviba a tesóért, akkor is adok rá pelust az utcán, mire hazaértünk csurig van a pelus. Szóval vissza tudja tartani, de a bilire nem hajlandó ráülni. Nagyon hisztis és akaratos.

Tudom, hogy jó lenne vele dalolni, mondókázni, attól fejlődik a beszéd, de ha elkezdek neki énekelni, rám kiabál, hogy elég!

Cumi, cumisüveg nincs, pohárból iszik.

Gondolkodtam, hogy el kéne vele menni valami szakrendelésre, érdemes?

2012. dec. 25. 13:08
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt.. én már mindenre gondoltam,csak arra nem ,hogy direkt csinálja. Pedig így volt. Elmentünk orvoshoz és ott mindent mondott,minden színt felismert.Az orvos szerint gyakori,hogyha oviba,suliba megy lassan megijed és "vissza fejlődik" (habár az én lányomnál úgy tűnt mintha nem is fejlődött volna). Nekünk azt mondták ne engedjük,hogy tvt nézzen és ha nem mondja szépen(helyesen,nem darálva)akkor ne adjuk oda neki amit kér.Ha pl kér narancs levet de nyafisan..stb.. akkor adjak neki vizet és mondjam azt neki,hogy mivel nem szépen kérted anyuci nem értette mit mondtál. Őszintén mikor ezt az orvos elmondta eléggé laikus voltam.De bejött.
2012. dec. 27. 10:33
 22/22 A kérdező kommentje:

Igen, a férjem mindenképpen elindul vele valahova januárban. Mivel oviba nem tud menni, eleve nem árt, ha kapunk valami szakvéleményt, esetleg meg is lehetne a GYES-t hosszabbítani, ha már itthon kell vele lenni.

Egyébként anyu pont azt mondta, hogy nincs vele baj, csak nem akar.

Tegnap is kérdezgettem, hogy hogy hívnak, és aztán annyit mondott, hogy nem válaszolok!

Ha rászólok, hogy nem kérsz ilyet, hanem kérek szépen tejet, akkor azt elismétli, igaz rettentő pöszén. Az ismétléssel nincs gond, inkább az önálló beszéddel.

A szobatisztaság egyébként ebben a korban még nem gond, ezt még a doki is alátámasztotta.

2012. dec. 27. 19:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!