Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Baj van a fiammal? Hova lehet...

Baj van a fiammal? Hova lehet vele menni?

Figyelt kérdés

Februárban lesz 3. Ha megkérdezem, hogy hogy hívnak, azt mondja, hogy nem. A tesója nevét tudja, a családtagjaiét is. Rettentő pösze, alig érteni, amit mond. Magáról E/2. személyben beszél. Pl. kérsz tejet. De leginkább csak halandzsázik.

Kommunikálni elég nehéz vele, mert ha kérdezek valamit, akkor elismétli a kérdést. Pl. most olvastam, hogy az alapszíneket már kéne tudnia 3 évesen. Megkérdezem, hogy ez milyen színű, és válaszol rá:

-Milyen színű?

A szobatisztasággal nem haladunk. Nappal nem adok rá pelenkát, szinte egyáltalán nem pisil be, viszont megvárja, hogy ebéd után elmenjünk aludni, és akkor tudja, hogy kap pelenkát, illetve délután megyünk az oviba a tesóért, akkor is adok rá pelust az utcán, mire hazaértünk csurig van a pelus. Szóval vissza tudja tartani, de a bilire nem hajlandó ráülni. Nagyon hisztis és akaratos.

Tudom, hogy jó lenne vele dalolni, mondókázni, attól fejlődik a beszéd, de ha elkezdek neki énekelni, rám kiabál, hogy elég!

Cumi, cumisüveg nincs, pohárból iszik.

Gondolkodtam, hogy el kéne vele menni valami szakrendelésre, érdemes?

2012. dec. 25. 13:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

4es vagyok hát felénk egyértelműen összevonták. Biztos magamtól találtam ki nem?...

Nálunk is írásban kell kérni (először telefonon hívtam őket).

És a Vadaskertben is jártunk már, minket épp hogy onnan "küldtek" a tan.kép.hez vagyis nem kellett küldeni, mentünk magunktól is. A kérdezőnek minden jót.

2012. dec. 25. 18:06
 12/22 anonim ***** válasza:
48%
És hogy vonták össze? Honnan tudod? A jogszabály csak januártól lesz hatályos, tehát érdekes, hogy nálatok máris összevonták. Hol van ez a nálatok?
2012. dec. 25. 18:08
 13/22 anonim ***** válasza:

na akkor ezekszerint mégis összevonják? Előzőleg nem azt írtad hogy honnan veszem, mert nem vonják össze? Itt is januártól lényegében mindegy mert a kérdező már decemberben nem fog hozzájuk fordulni gondolom majd csak jan. És én neki próbáltam hasznosat írni.

Részemről ennyit a témáról mert már rég nem a kérdésre válaszoltál....

2012. dec. 25. 18:30
 14/22 anonim ***** válasza:
Nem össze fogják vonni, hanem a nevelési tanácsadók fogják ellátni a szakértői feladatokat, de elég homályos és nehezen értelmezhető a törvény. Nem értem a flegma hangnemedet, én csak feltettem pár kérdést, és gondoltam normális hangnemben fogsz rá válaszolni. Én nem ártottam Neked. Kellemes karácsonyt!
2012. dec. 25. 18:33
 15/22 A kérdező kommentje:
Nem tudom Pesten mi a helyzet, én székesfehérvári vagyok. Először itt kezdeném, ha nem muszáj nem utazgatnék a fővárosba.
2012. dec. 25. 21:24
 16/22 anonim ***** válasza:

pontosan ugyan ezek voltak a gondok nálunk is! autizmus gyanút kapott a fiam!

ő szerencsére 3 éves korára ezeket kinőtte, így lekerült az autizmus gyanúról, de szülinapja előtt 3-4 hónappal még nem kommunikált csak echolált (így hívják ha visszamondja a kérdéseket, szövegeket, olvass utána), mondjuk enyém már 2,5 évesen teljesen szobatiszta volt.

első körben egy gyermekpszichiátert keresnék, így a nevelési tanácsadóba vinném, egy teljeskörű kivizsgálásra, majd a nevelési tanácsadóba logopédiai fejlesztésre.

mi legalábbis így jártunk el. persze mi 3 éves korig rengeteg fejlesztésre jártunk, mivel 2 éves korában már éreztük, hogy valami nincs rendben, ez biztos nagyon sokat segített, 3 múlt, semmi baja nincs, teljesen utolérte a korosztályát.

2012. dec. 25. 21:36
 17/22 A kérdező kommentje:
Most voltunk anyunál karácsonyozni, és teljesen ki voltak akadva, hogy nekem ilyen gondolataim vannak a gyerekkel kapcsolatban. Mert szerintük semmi baja, és anyu szerint én is én is rettentő pösze voltam sokáig. Most már teljesen elbizonytalanodtam, lehet, hogy én parázom túl?
2012. dec. 25. 22:37
 18/22 anonim ***** válasza:
55%

Diagnosztizált autista kislányom van. 4 éves koráig szinte minden ismerősöm azt mondta, túlparázom, mert az ő gyerekük is ilyen/én is ilyen voltam, stb. De nem ők felelősek a gyerekért, hanem TE!

Inkább vidd el feleslegesen kivizsgálásra, minthogy diagnózis/fejlesztés nélkül maradjon. Most még nincs nagy gond... de az oviban, iskolában nagyon szenvedhet majd, ha nem kap megfelelő segítséget!

Gondolj bele, ha most a legyintőkre hallgatsz, és 1-2 év múlva kiderül, hogy mégiscsak gond van... fogni fogod a fejed, hogy a gyerek szerez egy csomó kudarcélményt addigra, pedig már régen kaphatna fejlesztést, te meg elesel egy csomó anyagi támogatástól is...

(A fentiekhez: nekünk a pedagógiai szakszolgálat javasolta, hogy a bizottsághoz már Vadaskertes zárójelentéssel menjünk, mert ők azt tapasztalják - Pest megye -, hogy úgyis elküldik a gyerekeket pszichiátriai kivizsgálásra. Nekünk ez a sorrend jött be, tehát előbb Vadaskert, és onnan friss diagnózissal a bizottság.)

2012. dec. 26. 13:40
 19/22 anonim ***** válasza:

16os vagyok.

én azt gondolom, hogy egy 3 éves gyerek pöszesége normális is lehet és belefér kategória.

viszont azt nekem senki ne mondja, hogy egy 3 éves gyereknél az belefér, hogy nem kommunikál, pedig te ezt írtad, tehát ez van. enyém 2 évesen nem kommunikált, nyilván akkor még nem a beszéddel történik hanem egyébbel kifejező eszközökkel, bólogatás, mimika, kézzel mutogatás, húzás-ráncigálás, stb. és ez már akkor is nagy gond volt, minden szakember egyöntetűen azt mondta, hogy ez probléma, fejleszteni kell, direktbe tanítani. tied 3 éves, nem hiszem, hogy tovább kéne várni ezzel, neki sem jó ha nem tudja kifejezni magát, oviba kéne lassan mennie, önállóan ki kell ott fejeznie magát.

másik a szobatisztaság ami szerintem gond, tehát valami van a háttérben, ha pelenkát kell még az utcára rá adnod és képes ezt megvárnia a pisiléssel.

én is átéltem azt, hogy lehülyézett az egész család de sz@rtam rá mert a gyerekemnek segítség kellett és azzal, hogy mindenki legyint rá, nem fog megoldódni a problémája. nyilván ez az anya feladata, hogy utánajárjon, a családnak meg nem is feltétlenül kell róla tudnia, lényeg, hogy a gyerek megkapja a segítséget, hogy utol tudja érni a kortársait.

persze nem meggyőzni akarlak, azt csinálsz amit akarsz, homokba is dughatod a fejed, de abból amit leírtál egyértelmű, hogy valami gátja van a gyerekednek aminek ennyi idősen meg át kéne törnie

2012. dec. 26. 14:46
 20/22 anonim ***** válasza:

Kedves 18-as válaszoló! Kérlek, ha van időd, írd le, hogy milyen tünetek voltak, milyen fejlesztést kapott a kislányod és hol tartotok most? Az én fiam 3,5 éves, kb. a kérdező által leírt dolgokat produkálja, és autistának mondták, az is, de fejleszthető! Jó lenne pozitív dolgokat olvasni! Köszi, ha megteszed!

Kedves kérdező! Ne tétovázz, keress fel segítséget, privben is írhatsz, ha gondolod! Én homokba dugtam a fejem, és tudom, hogy NEM SZABAD!!

2012. dec. 26. 23:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!