Baj van a fiammal? Hova lehet vele menni?
Februárban lesz 3. Ha megkérdezem, hogy hogy hívnak, azt mondja, hogy nem. A tesója nevét tudja, a családtagjaiét is. Rettentő pösze, alig érteni, amit mond. Magáról E/2. személyben beszél. Pl. kérsz tejet. De leginkább csak halandzsázik.
Kommunikálni elég nehéz vele, mert ha kérdezek valamit, akkor elismétli a kérdést. Pl. most olvastam, hogy az alapszíneket már kéne tudnia 3 évesen. Megkérdezem, hogy ez milyen színű, és válaszol rá:
-Milyen színű?
A szobatisztasággal nem haladunk. Nappal nem adok rá pelenkát, szinte egyáltalán nem pisil be, viszont megvárja, hogy ebéd után elmenjünk aludni, és akkor tudja, hogy kap pelenkát, illetve délután megyünk az oviba a tesóért, akkor is adok rá pelust az utcán, mire hazaértünk csurig van a pelus. Szóval vissza tudja tartani, de a bilire nem hajlandó ráülni. Nagyon hisztis és akaratos.
Tudom, hogy jó lenne vele dalolni, mondókázni, attól fejlődik a beszéd, de ha elkezdek neki énekelni, rám kiabál, hogy elég!
Cumi, cumisüveg nincs, pohárból iszik.
Gondolkodtam, hogy el kéne vele menni valami szakrendelésre, érdemes?
Szia, mintha csak az én fiamról írtál volna, pont itt tartottunk 3 évesen. Nevelési Tanácsadókat összevonták most már a Tanulási Képességet Vizsgáló Bizottsággal. Te mint szülő is jelentkezhetsz. Most már csak jan. tudsz kérni időpontot úgyis, és jó ha febr.ra adnak legalábbis felénk pár hét mire időpontot kaptunk.
Lehet hogy ezek semmiségek és kinövi a gyereked (ezt kívánom egyébként) de komolyabb gond előjele is lehet.
Nekünk ez az ismételgetés, dührohamok jellemzőek voltak nagyon, mondókázásnál ugyanez amit írsz még a fülét is befogta. A színeket mondjuk tudta de 3 évesen ha nem tudja az alapszíneket néha téveszt stb. én úgy tudom az még belefér főleg ha későn kezdett beszélni.
Szobatisztasággal is még nem vagytok annyira elkésve tehát ezt nem fogják még kórosnak tartani nála, főképp hogy amit írsz az mégis csak feltételez bizonyos tudatosságot etéren tehát nem az van hogy nem is tudja hogy mit vársz hanem TUDJA HOGY KAP pelust és majd abba elintézi ez azért már egy tudatos lépcső.
Nálunk mondjuk nem volt ezzel gond, 2.5 éves korától szobatiszta volt a fiam de éjjelre még 3.5 éves koráig kellett pelus, barátnőm kisfia pedig még 4.5 évesen is csak pelusba volt hajlandó kakálni, de kinőtte és semmi baja.
Visszatérve, az én fiam most 5 éves és szerencsére időben elkezdtünk a furcsa tünetek után utánajárni, nem autista mint kiderült, de vannak problémái. Gyógypedagógus és logopédus foglalkozik vele heti 2szer. De egyébként ezeket a dolgokat hogy nem szerette a mondókázást éneklést, kérdések ismétlése, e/2.ben beszéd stb. teljesen kinőtte 4 éves korára!!! Tehát spontán rendeződött ez nála.
Mit csináltak? Összevonták a Nevelési Tanácsadókat és Szakértői Biz.okat? Ezt honnan veszed?
Szerintem még senki nem tudja, hogy mi lesz!
Kérdező, kérj időpontot írásban bármelyik fent említettől, írd le röviden a problémát!
Köszi, én meg Szakértőiben!
Amúgy májusig a mi megyénkben biztos nem lesz semmi változás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!