Mit tegyek? Állando panasz van a fiamra az oviban!
Az, hogy "sorozatban", jelentheti azt is, hogy egymás után néhány alkalommal. Az illető, ahogy látom, nem sokkal e mondata után pontosított.
Látom, Szokratesz, már nem tudod, mibe köss bele ok nélkül. A beírásomra még mindig nem tudsz mit felelni. Egy halom, az illetőt ok nélkül lekezelő hozzászólásodat összegeztem, ez önmagáért beszél.
Nos azért mert nem vagyunk egyforma véleményen a gyereknevelést illetően, még nem fogommagam felkötni. Én elmondtam az én elveimet ami szerint neveltem a gyerekeimet. Aki engem betámadott az egy még gyermektelen személy, azt hiszem elég kontrasztossá tette a vitát.
Olyanrólakart nekem kioktatást adni amiről neki még csak könyvekből szerzett tapasztalata van. Nekem meg az életből. Ennyi a különbség.
Te pedig magyarázhatod a sorozatban vagy a rendszeres fogalmát,de egyszerűbb lett volna azt mondani,hogy :'ja tényleg így irta' a sorozatban eléggé szinominája a rendszeresnek. Ha esetleg fejtesz rejtvényt akkor ott is fellelheted e kapcsolatot. Tudod a kettő már rendszeres. Sőt ha évente csak egyszer feküdt le a barátjával,már az is rendszeres :) Bármilyen hihetetlen.
Szokratesz, összegyűjtöttem egy hosszú hozzászólásomban, mi mindenben voltál figyelmetlen az illetővel szemben, mégis makacskodsz itt.
Az illető a jelek szerint pedagógus, de ez már többször is idézve lett tőle a kérdésnél. Írta is ,hogy rendszeresen foglalkozott gyermekcsoportokkal. EZ GYAKORLATI TAPASZTALAT. Szakemberként ráadásul!
A pedagógusok egy jelentős része jobban ért a gyermekekhez, mint a legtöbb szülő. Te meg eleve leszólod őt.
Tegyük fel, nem értesz a tévé javításhoz. Ha tönkremegy a tévéd, eleve leszólod a tévészerelőket (A SZAKEMBERT), csak mert a környezetedben pont tré tévészerelőket ismertél meg?? (Sőt, ezek után az se kizárt, hogy azok se pancserek, csak lenézed, akit csak érdekedben áll lenézned, OK NÉLKÜL.)
De te, csak mert tartasz otthon tévét, de nem vagy szakember, te már aztán "csak tudod", hogy kell megjavítani... Ejnye...
A HASONLATBAN ABBÓL INDULUNK KI, HOGY TEGYÜK FEL, hogy nem értesz a tévé szereléshez. Nehogy most meg abba köss bele, hogy "hülyeségeket írnak neked itt, mert te pont tévészerelő vagy". Lehet, hogy a való életben értesz a tévé szereléséhez, de a hasonlat kedvéért most vonatkoztassunk el attól, hogy értesz-e a tévé szereléséhez, oké? :) Tegyük fel, hogy nem értesz a tévé szereléséhez.
Hú, de bonyolult vitatkozni egyesekkel. Sok kedvem nincs az ilyesmihez, már ne is haragudj.
Az illető a jelek szerint pedagógus, de ez már többször is idézve lett tőle a kérdésnél. Írta is ,hogy rendszeresen foglalkozott gyermekcsoportokkal. EZ GYAKORLATI TAPASZTALAT. Szakemberként ráadásul!
A pedagógusok egy jelentős része jobban ért a gyermekekhez, mint a legtöbb szülő. Te meg eleve leszólod őt.
A pedagógus napközben foglalkozik a gyerekekkel, és csoportosan, nem pedig egyénenként. Más az, hogy egy pedagógus ért a gyerekekhez, és más az hogy egy szülő ért a gyerekekhez. A pedagógusnak nincs annyi felelőssége egy gyerek iránt, mint egy szülőnek. Nem a pedagógus dolga megnevelni a gyereket, hanem a szülőnek.
Az iskola során 3 tanár gyerek osztálytársam volt. Ebből 1 volt normális, a másik kettővel eléggé elszaladt a ló. Nem reprezentatív felmérés, de a semminél több azért. Annyira épp elég, hogy lássuk hogy az hogy valaki pedagógus egyáltalán nem jelenti azt hogy az átlagnál jobban tudna gyereket nevelni.
Ne akarjuk összehasonlítani egy gyerek felnevelését, egy gyerekcsoport napközbeni kezelésével. Ég és föld a különbség a kettő közt. És a tévés hasonlat nem állja meg a helyét. Mert ha valakinek gyereke van, annak nevelnie kell otthon, nem csak "használni", mint egy tévét.
Más dolog 30 gyereket kordában tartani, és megint más 1-et felnevelni. Mikor valaki iskolába kerül, ott már nem nevelik. Addigra már meg kell hogy neveljék otthon. Emlékszem még az első egy két évemre iskolában. Senkinek se változott a 12 év alatt a stílusa. Mindenki ugyanolyan maradt, mint ahogy emlékszem rájuk 10 évvel ezelőttről. A pedagógusnak nem nevelni kell a gyereket, hanem tanítani. Teljesen más a kettő, jó lenne ha észrevennétek.
Az óvodapedagógusokat miért kell elfelejteni? Nem az iskolával kell példálózni, amely esetén a világon szinte sehol nem nevelnek, pedig kellene, ezért nevelési intézmények!
Az óvoda is nevelési intézménynek titulált, de már joggal. Ott folyik nevelés. Hazánk óvodapedagógiája nagyon fejlett az utóbbi két évtizedben! Bár még mindig nem minden magyar ovi alkalmazza a húsz éves reformokat, sajnos.
Egyébként meg számos pedagógus babysitterkedik is időnként -pláne ha nincs saját gyereke!-, szülői tevékenységet helyettesít, ami a gyerekkel van, sőt, pluszokat is ad a gyermeknek pedagógusként. Tehát otthon is öltözteti, fürdeti, gondozza a gyereket a (pedagógus végzettségű) babysitter, eljár vele a városba bevásárolni, meg a játszótérre, elmegy érte oviba és sorolhatnám. Akár a szülője, sőt, még szakszerűbben, a gyermeki psziché ismeretében segíti a gyermek lelkivilágát kibontakoztatni egy jó szakember, például egy óvodapedagógus, egy gyógypedagógus.
Nagyon sok pedagógusról tudok azok közül, akinek még nincs gyereke, hogy babysitterkedik! Pláne ha nem tud hazánkban elhelyezkedni, külföldön egy remek lehetőség! Tehát nekik különösen sokrétű és mély tapasztalatuk, tudásuk van kisgyermek nevelésben, miközben nincs még saját gyerekük.
Tehát miért kell eleve leszólni valakit, aki jelzi, hogy pedagógus, csak mert nincs saját gyereke??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!