Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Több kisgyerekesek! Nálatok...

Több kisgyerekesek! Nálatok is tébolyda egy nap?

Figyelt kérdés
elevenek, akaratokat a gyerekeitek?
2012. dec. 2. 13:23
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem egy 5 és egy 2 éves fiam van. Estére úgy érzem, hogy összeesek, de nem a fáradságtól, hanem attól, hogy egésznap a veszekedésüktől, a kiabálásuktól zeng a ház. Ha külön vannak áldott jó gyerekek, de ha itthon van mindkettő nagyon rosszak, akaratosak, hisztisek.
2012. dec. 2. 13:51
 2/10 A kérdező kommentje:
Szia! És te hogy kezeled a veszekedésüket?
2012. dec. 2. 17:07
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem egy 6 éves fiam és egy 5 éves lányom van. Kisebb korukban álomtestvérek voltak, nálunk 2 éve kezdődött a testvérféltékenység. Néha én is úgy érzem magam, mint egy állatidomár, illetve mint aki mindjárt hangmérgezést kap. Én abban reménykedem, hogy kinövik majd. Sokat segít, hogy napközben mivel mindkettő oviban, suliban van, ezért akkor legalább nem gyilkoják egymást. Otthon meg igyekszem sokat barkácsolni velük, mert amíg odafigyelek, addig béke van. A baj akkor kezdődik, ha kimegyek pisilni, főznék, neadjisten telefonálnék.
2012. dec. 2. 17:21
 4/10 anonim ***** válasza:

Kedves előzőek. Mintha a mi családi állapotunkról olvastam volna. Nekem egy 3 és egy 5 éves gyerekem van. Bömbölés, veszekedés, visítozás, kiabálás...Ha az egyik a mamánál van, akkor meg az a baj. Egyik alkalommal a nagyobb fiam csak feküdt az ágyon, s sóhajtozott. Mint megtudtam, azért szenved annyira, mert hiányzik az öccse. Nem értettem, mert most tudott volna nyugodtan játszani.

Ha telefonálni, vagy főzni merek akkor mindez hatványozottabban jelentkezik.

Idegroncs vagyok estére.

2012. dec. 2. 20:38
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy szem 3és féléves kislányom van,de ő is tud olyan napokat okozni,hogy meggondolandó jöjjön e a kistesó.Reggel már hisztivel indít az öltözködésnél,mert az amit ráadok nem kell,aztán a reggeli közben egyfolytában beszél,és persze a reggeli nem fogy az idő meg annál inkább.Sokszor az egész lakás egy csatatér,és ha rendet kell rakni na akkor minden vagyok csak jóanya nem.Sokszor azon gondolkodom,miért nem lehet egy ilyen kicsi gyerekkel bírni,és lehet nevelési tanácsadóhoz kellene fordulnom.Este a lefekvés is kész cirkusz.A rekordunk hajnali fél3.Reggel persze óraműpontossággal ébredt,és én úgy éreztem magam mint egy zombi.Mindezek ellenére imádom őt.:)
2012. dec. 3. 09:00
 6/10 anonim ***** válasza:

Egy 5 éves nagy lányom, 3 éves nagy fiam, 18 hós ikrek(kislány ,kisfiú)Ha a nagyok itthon vannak akkor 4-en visítanak egyszerre ha oviban vannak akkor csak a kicsik.Még az ikrek is verekszenek pedig azt hittem milyen aranyosak lesznek de nem néha ördögfiókák tudnak lenni ők is.A nagyok ahogy haza érnek az oviból rögtön egymásnak mennek és csak verekednek.Ha valaki hiányzik mert mamánál kereinél stb. van akkor meg csak azt hallom hogy milyen rossz hogy nincs itthon.

És ez a tudat hogy hiányoznak egymásnak biztosít arról hogy szeretik egymást.

2012. dec. 3. 13:37
 7/10 anonim ***** válasza:

Nálunk sem egyszerűbb. 5 éves ikreink vannak (lány,fiú), bár néha azt érzem, hogy legalább 6-os ikrek... Oviba még úgy ahogy el vannak, de muszáj külön csoportba járniuk, mert együtt nem bírnak velük az óvó nénik... Itthon meg ezt még hatványozzák is... 5-10 percet jól el vannak együtt, de utána horror... Mindig az kell amivel a másik játszik, lényegtelen, hogy babáról vagy kis autóról van szó. Ha az egyik éppen anyás hangulatban van és megölel akkor a másiknak még jobban kell, ami alap járaton nagyon aranyos, de amikor 2 gyerek lóg a lábadon és csenget a postás annyira nem kellemes, bár a postás nagyon jókat szokott röhögni mikor megpróbálok kimenni a kapuba.... :) Apa nélkül nem hajlandóak elaludni, éjfélkor végez a párom, nincs az az Isten, hogy apai jó éjt puszi nélkül az ágyba maradjanak... Ha apa hazaér, akkor rohannak az ajtóba és ugranak rá, utána 1 perc múlva már alszanak, de addig maga a horror... A két kis ördög hihetetlen néha... Na de ha bárki itt van nálunk, vagy elmegyünk valahova akkor meg kisangyalok és senki nem hiszi el, hogy ördög fiókákat nevelünk :)

De azért imádjuk Őket, bár több gyerek akkor sem kell ha az ég szakad ránk :)

2012. dec. 3. 21:24
 8/10 anonim ***** válasza:

Nálunk 2 és 4 éves fiúk vannak. Teljesen változóak a napok, néha minden flottul megy, míg más napok katasztrófálisak. Az egyik egy kis mimóza, a másik meg nagyon vadóc, veszekednek, verekednek, de közben azért csak játszanak együtt :)

Nálunk azóta van béke, mióta bevezettem, hogy anyának van dolga és kész, nem engedek, nem dobom el a fakanalat csak mert érzelmi zsarolásba kezdenek, azóta nem vagyunk idegroncsok! A másik, hogy megfogadva a gyerekpszichológusok tanácsát, nem teszek igazságot köztük: amíg nem folyik vér, addig rájuk bízom mit hogyan csinálnak. Néha odajön a nagy panaszkodni, meghallgatom, megsimizem a fejét, elmondom, hogy értem mit érez, de aztán megy vissza játszani, a kicsi is odarohan néha üvölteni, ilyenkor felveszem megsimogatom, de aztán szalad is tovább.

Ajánlom egyébként figyelmetekbe ezt a 2 könyvet, nekem rengeteget segített:

Adele Faber, Elaine Mazlish:

Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje

Testvérek féltékenység nélkül

2012. dec. 5. 14:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az utolsó hozzászólóhoz. Mi lehet, hogy kilógunk a sorból, de nálunk alapvetően nincs gond. (6,4,2 évesek) A két könyvön kívül a szuperdada könyv jó még. Én a 3 könyvet mixeltem, a helyzetnek megfelelően. Pl. ha a 3 gyerekkel megyek egyedül nagy bevásárlásra, mindenki kap listát, hogy mit gyűjtsön össze a boltban. Hetente persze van 1-1 nap, mikor épp front van, amikor hangosak, de akkor sem egymást ölik, inkább a buli miatt hangosak. Már más is mondta, hogy ez a ritkább a tesóknál, ami nálunk van, de már a kezdetektől nem volt gond. Mondjuk nagyon szigorúak voltunk az éppen aktuális új baba érkezésekor a rokonsággal, ismerősökkel, hogy a picit csak akkor "nézhetik meg", ha már a nagyobbakkal játszottak. Így a kezdeti féltékenység is jól kezelhető volt.
2012. dec. 7. 08:44
 10/10 anonim ***** válasza:

4,5 és 3 évesek a gyerekeim, néha tökjól eljátszanak, más napokon meg minden kis apróságon is ölre mennek. Nálunk azóta mutat jelentősen csökkenő tendenciát a veszekedések száma, mióta bevezettem a kollektív büntetést. :)

de igen, volt olyan időszak korábban, mikor azt hittem megőrülök velük... mostmár kategóriákkal jobb, főleg a kicsi miatt, úgy másfél és két és fél éves kora között borzalmas volt a gyerek, de úgy tűnik sikerült zöldágra vergődnöm vele és normálissá kikupálni, azóta többnyire simán kezelhető a helyzet itthon és én sem kötöttem ki a diliházban.

2012. dec. 13. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!