Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2-4 év körüli kisgyerekesek!...

2-4 év körüli kisgyerekesek! Hány óra felé vacsiztok, fürdötök?

Figyelt kérdés

Mikor fekszenek a gyerekek?

Miután lefeküdtek csináltok még valamit (fürdés, rendrakás, mosogatás) vagy akkor már ti is pihiztek (alvás, tv, könyv, net, férj)?

2012. nov. 7. 21:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Fél 7-7 körül kezdünk vacsizni,utána pancsi,mese és alvás,általában fél kilenc körül villanyoltás,9 óra,mire ki tudok jönni a gyerekszobából,utána az általad sorolt pihenési,lazulási tevékenységek,semmi házimunka.
2012. nov. 7. 21:59
 2/15 anonim válasza:
Nekem van 2 gyerekem.Egyik 3 éves , a kicsi 1 éves(A 3 éves az előző házasságamból való).Hétkor fürdenek együtt a kiskádjukban , utánna vacsizunk.Aztán a nagyot elaltatom,ez kb. félóráig tart mert elég nehézkésen megy , meg amúgyis rossz alvó.(szegénykém mindig kérdezi tőlem hogy hol van az apukája, és mindig elmondom neki hogy az apukája dolgozik stb.)aztán a picivel játszok egy kicsit és altatom aztán én még internetezni szoktam.
2012. nov. 7. 22:05
 3/15 A kérdező kommentje:

Én 7-kor fürdetem őket, fél 8-8 vacsi, utána rendet rakok, mosogatok, férjem másnapi kajáját elteszem, gyógyszeteket beadom (asztmások), fürdök.

Addig a gyerekek szétszedik a házat (sikongás, szaladgálás, ugrálás..), ilyenkor jö rájuk az ötperc. :-(

Mire végzek mindennel 9 óra van, kb fél 10-kor alszanak el. Egyelőre egy szobában (nappali-konyha-étkező) lakunk, így addig ég a villany míg csinálom a dolgom.

Jó lenne ha max fél 9-9 re aludnának.

2012. nov. 7. 22:14
 4/15 anonim ***** válasza:

2 éves a lányom.Este fél7-7 körül vacsi.Aztán jöhet az "őrültködés" apával 8-ig.8-kor fürdés.Fél9-9 körül alszik.

Utánna már csak tv-zünk párommal,netezek.Aztán nekünk is fürdés és alvás(általában éjfél körül kerülünk ágyba)

2012. nov. 7. 22:28
 5/15 anonim ***** válasza:
Szia! Lányom 3 éves és 6 körül vacsorázunk, de nem szabad sokat ennie, mert akkor éjjel szomjas és többször ébred. Már kitapasztaltam, ha keveset eszik, de elegendőt akkor átalussza az éjszakát. 8kor megyünk a fürdőszobába, aztán pizsi, könyv olvasás, egyet én olvasok fel, egyet meg ő :-). majd 9 óra mire elalszik és kijövök a szobájából. Én még rendet rakok ami elmaradt, esetleg konyha, netezek, közben a férjemmel is váltok néhány szót aztán megyünk, fürdeni, 11körül az ágyba, egy kis olvasás, tv és éjfélkor alvás.
2012. nov. 8. 07:43
 6/15 anonim ***** válasza:
Nálunk egyetlen program az, ami szigorúan kötött: az esti. Fürdés 1/2 7-kor, utána vacsi, 1/2 8-kor ágyba a legkisebb (22 hónapos). A nagyokkal még 1/2 óra beszélgetés, aztán nekik is irány az ágy (6 és 7 évesek). Ekkor megyek én fürödni, azt a 10 percet vannak nyugton, mert utána elkezdődik a mászkálás (pisilni kell, kakilni kell, éhes vagyok, szomjas vagyok, nem tudok aludni, melegem van, fázok...stb) Ez eltart 9-ig, addig elmosogatok, összepakolom a konyhát, nappalit, fürdőt, bekészítem a másnapi mosást, vasalok, ....stb. Utána esetleg netezek egy kicsit, vagy TV-t nézek, amíg tényleg el nem alszanak, aztán fekszem le én is, mikor már tényleg alszanak.
2012. nov. 8. 07:44
 7/15 anonim ***** válasza:

Fél7 körül vacsizunk, utána játszunk még egy picit, fél8-kor fürdés, 8-kor ágyban van.

Ha elfogadsz egy jó tanácsot, ne hagyd őket a vacsi, fürdés után játszani, egyből irány az ágy. Túlpörögnek, nálunk is előfordult már ilyen. Kicsit változtatnék az esti rituálék sorrendjén.

2012. nov. 8. 08:47
 8/15 anonim ***** válasza:
3 éves a fiam, fél 7 körül vacsizunk, utána kicsi játék, aztán 7-7.30 között fürdés. Fürdés után már nincs játék, mert csak felébred tőle, így megissza a tejet, fogmosás, mese, és 8-8.30 között elalszik. Én házimunkát este már nem csinálok, legkésőbb fél 10-kor mi is lefekszünk, korán fekvők vagyunk.
2012. nov. 8. 09:19
 9/15 anonim ***** válasza:

mi elég lazák vagyunk már a napirenddel :)

az tuti, hogy f7körül kezdjük az estét ha itthon vagyunk. vagy előbb fürdés vagy előbb vacsi, ez se kötött.

szüleim 6ig dolgoznak, ha náluk vagyunk akkor csak f8-8ra érünk haza, náluk eszünk, a nagy pancsolás meg elmarad akkor, csak gyorsan lezuhanyozik a fiam ilyenkor.

8-f9 körül fekszik le, mikor mennyire fáradt. 3 éves.

miután lefeküdt még rendet csinálok, fürdök, netezek, 10 körül még férjemmel eszünk valamit és megnézünk egy filmet :)

2012. nov. 8. 09:41
 10/15 anonim ***** válasza:

3 éves ovis a fiam. 6kor vacsora, 7kor fürdés, legkésőbb 3/4 8ra ágyban van, gyorsan én is megfürdök, aztán meseolvasás, villanyoltás. Legkésőbb fél 9re alszik, de általában hamarabb.

Utána már nincs házimunka, pakolászás, mert a vacsi előtt megcsinálunk mindent. Úgy viszem fürdeni, hogy a szobájában elpakolja a játékokat, a másnapi ovis ruháját kikészítem, így már nincs dolgom. Csak net, tévézés, ha itthon van a párom, beszélgetés, romantikázás (3 hétből csak 1 héten, mert 3 műszakban dolgozik).

2012. nov. 8. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!