2-4 év körüli kisgyerekesek! Hány óra felé vacsiztok, fürdötök?
Mikor fekszenek a gyerekek?
Miután lefeküdtek csináltok még valamit (fürdés, rendrakás, mosogatás) vagy akkor már ti is pihiztek (alvás, tv, könyv, net, férj)?
Én 7-kor fürdetem őket, fél 8-8 vacsi, utána rendet rakok, mosogatok, férjem másnapi kajáját elteszem, gyógyszeteket beadom (asztmások), fürdök.
Addig a gyerekek szétszedik a házat (sikongás, szaladgálás, ugrálás..), ilyenkor jö rájuk az ötperc. :-(
Mire végzek mindennel 9 óra van, kb fél 10-kor alszanak el. Egyelőre egy szobában (nappali-konyha-étkező) lakunk, így addig ég a villany míg csinálom a dolgom.
Jó lenne ha max fél 9-9 re aludnának.
2 éves a lányom.Este fél7-7 körül vacsi.Aztán jöhet az "őrültködés" apával 8-ig.8-kor fürdés.Fél9-9 körül alszik.
Utánna már csak tv-zünk párommal,netezek.Aztán nekünk is fürdés és alvás(általában éjfél körül kerülünk ágyba)
Fél7 körül vacsizunk, utána játszunk még egy picit, fél8-kor fürdés, 8-kor ágyban van.
Ha elfogadsz egy jó tanácsot, ne hagyd őket a vacsi, fürdés után játszani, egyből irány az ágy. Túlpörögnek, nálunk is előfordult már ilyen. Kicsit változtatnék az esti rituálék sorrendjén.
mi elég lazák vagyunk már a napirenddel :)
az tuti, hogy f7körül kezdjük az estét ha itthon vagyunk. vagy előbb fürdés vagy előbb vacsi, ez se kötött.
szüleim 6ig dolgoznak, ha náluk vagyunk akkor csak f8-8ra érünk haza, náluk eszünk, a nagy pancsolás meg elmarad akkor, csak gyorsan lezuhanyozik a fiam ilyenkor.
8-f9 körül fekszik le, mikor mennyire fáradt. 3 éves.
miután lefeküdt még rendet csinálok, fürdök, netezek, 10 körül még férjemmel eszünk valamit és megnézünk egy filmet :)
3 éves ovis a fiam. 6kor vacsora, 7kor fürdés, legkésőbb 3/4 8ra ágyban van, gyorsan én is megfürdök, aztán meseolvasás, villanyoltás. Legkésőbb fél 9re alszik, de általában hamarabb.
Utána már nincs házimunka, pakolászás, mert a vacsi előtt megcsinálunk mindent. Úgy viszem fürdeni, hogy a szobájában elpakolja a játékokat, a másnapi ovis ruháját kikészítem, így már nincs dolgom. Csak net, tévézés, ha itthon van a párom, beszélgetés, romantikázás (3 hétből csak 1 héten, mert 3 műszakban dolgozik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!